Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én vagyok úgy vele, hogy utálom megnyitni a facebookot mert mindenkit eljegyeznek?
Mi 5 éve vagyunk együtt a párommal, de hiába beszéltünk már sokszor házasságról, nincs előrelépés. Olyan lányokat, akik meg 1-2 éve ismerik a pasijukat simán elvesznek, eljegyeznek. Nem hiszem, hogy én lennék a hibás. A környezetem is folyton találgatja, hogy mikor lesz valami már végre. Én is szeretnék férjhez menni a páromhoz. Szeretem őt, de úgy érzem, hogy ő ezt még tologatná, meg nincs felnőve hozzá.
26 évesek vagyunk.
Persze, nem is mennék bele addig a “baba gyártásba” -bár ez egy igen idétlen kifejezés. 😅
Mi sem vagyunk vallásosak. Sőt. Nekünk oltár sem lenne, sem egyházi. Hagyományörző sem vagyok, szimplán nem akarok terhesen férjhez menni, mert számomra meg annak van meg a varázsa, hogy férj és feleségként kezd valaki a családalapításba. Gyerekekkel meg végképp nem. Hüly*n érezném magam úgy menyasszonyként, hogy mellettem vannak a gyerekek. Nyilván manapság senki sem megy szűzen férjhez, de valahol akkoris a gyerek egy jele annak, hogy tényleg megtörtént a “dolog”, így a fehér ruha is bután hat. De nagyon elkanyarodtam. Szóval, igen. Szeretnék egy “rendes” esküvőt, nem csak egy két tanús összeadósdit, így a pénz kérdés releváns. De tudom, hogy nem csak ez az oka, mert attól még megkérhetne, nem kell azonnal elvennie.
Valószínű nem te vagy az egyetlen aki így áll hozzá, de sorry, nem tudom átérezni a problémád.
Anno én is láttam az eljegyzéses bejegyzéseket, de pont nem érdekelt ilyen szinten ( csak gratuláltam), mert tudtam, hogy majd eljön az ideje nálunk is, beszéltünk róla, plusz
Soha NEM másoktól tettem függővé a saját kapcsolatomat.
Mi pár hónap után jegyeztük el egymást, és összességében 1,5 év kapcsolat után házasodtunk össze, 25 éves voltam akkor, szóval nem is nagyon volt időm ezen gondolkodni meg irigykedni, meg egyébként sem vagyok az a fajta. Amúgy is felesleges... Minden kapcsolat más. Nem mindegy milyen az anyagi hátteretek, mennyire erősek az érzelmek, milyen élethelyzetben vagytok stb stb.
Ha úgy érzed, hogy a párod csak húzza az időt, akkor kb 2 dolgot tehetsz. Vagy megszokod és vergődsz, meg irigykedsz tovább, vagy kilépsz a kapcsolatból és keresel olyat akivel jobban összepasszol a jövőképetek IS, aki többre vágyik egy se vége se hossza pasim csajom kapcsolatnál.
36/N
Leszámítva a gyűrűt, van valami gond a kapcsolatotokban?
Amúgy igen te rugózol ezen nagyon sokat...
Mindenki azt látja meg amit akar..egyébként...
jajj mindenki házas jajj mindenkinek gyereke van, jajj nekem neeem...jajj a kapcsolatom tuti rossz, jajj a párom tuti nem szeret...
5 év után szrintem teljesen helyénvaló, hogy házasságon, gyerekvállaláson gondolkozol. 26 éves nőként is. És nyilván fontos a "csicsa" is. 40+-osan házasodtunk az idén és bár nem volt habos földig érő menyasszonyi ruhám, rendes "csicsás" esküvőnk volt díszítéssel, csokorral, vőféllyel és 50 fős násznéppel. Mert nekem is fontos. Hogy másnak nem az - nem vagyunk egyformák.
A gond nálatok a barátod kora lehet egyrészt, ha ő is 26. Ő még srác, nem jellemző szerintem ennyi idősen a nősülés, családalapítás. A másik, hogy gondolom neki is első komoly hosszútávú kapcsolata. És esetleg - bár jól megvagytok - benne lehet, hogy nem feltétlen szeretné az első szerelmét elvenni és akkor kb ennyi volt az élet, hogy 21 évesen összejöttünk és holtomiglan-holtodiglan. Mert még gyakorlatilag semmit nem "éltetek" egymás nélkül.
Érdemes lenne ezekre rákérdezni nála.
Engem a kamuk zavarnak nagyon. Mindenki kireszi az idilli boldogságot, aztán kozben megtudod hofy amugy válnak, vagy apuka simán félrejár, de facen a csöpögések meg minden.
Utálom amikor a képembe hazudnak (de az életben is ilyenek hogy vekük aztán minden szuper)és játszák a tökéleteset aztán meg lesel hogy és akkor miért is a válás?
Vagy miert van kint neked az 2 gyerekkel akkor, hogy egyedülállo?
Ez utobbira nem is válaszolt a delikvens.
25. Nyugodtan gondolj, amit akarsz. Gondolom te is egy vagy azon hölgyek közül, akit nem vettek el. Nem gondolom, hogy a kislányunk lenne az oka. Mint említettem fentebb, a férjem régóta gondolkodott rajta, de akkor szánta el magát, mikor a kislányunk megfogant. Ebben nincs semmi szánalmas. Manapság nem kötelező házasságon belül szülni. Gyakran találkozok itt olyan kérdéssel is, hogy x év után és x gyerek után miért nem vesz el. De ha neked úgy tetszik, nyugodtan gondold azt, hogy a tervezett gyermek miatt vett el. Nekem aztán attól rosszabb nem lesz, esetleg te fogod magadat kevésbé kellemetlenül érezni magadat.😄 Nekem oly mindegy.
Kérdező, a leírtak alapján is még mindig azt gondolom, hogy neked kell beszélni a pároddal. Szerintem sem érett meg lelkileg erre. Vagy tényleg el tudod fogadni mindezt, vagy valóban szakítasz és keresel egy olyan partnert, aki egy éven belül hajlandó lenne megnősülni. Erről most a barátnőm jutott az eszembe. Ők lassan egy éve lesznek együtt, de még csak most fognak összeköltözni. Egyiküknek sem fordult meg a fejében, hogy legyen inkább esküvő. Azaz 1 év esküvőhöz és gyerekhez korai egyszerűen. Viszont ti nálatok 5 év telt el már, így jogosan akarsz szintet lépni. Beszéljetek őszintén egymással erről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!