Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Emiatt elhagyni?

Figyelt kérdés

A fiamat elhagyta a barátnője, mert nem házasodtak össze...Nagyon szereti ezt a lányt, de mivel az első házassága nem volt tul hosszú, és a nő nagyon atverte anyagilag, és mindenképp,

megmondta, hogy soha többé. Ezzel a lánnyal már 4 éve együtt volt, nagyon kiegyensúlyozott, boldog volt a kapcsolatuk, mi is nagyon megszerettuk. Nem is tudtam, hogy ilyen problémáik vannak pedig jó volt a viszonyunk, sokat beszélgettünk, a lanyomkent szerettem és szeretem a mai napig. Nagyon megdobbentunk a férjemmel, hogy szakitott a lány emiatt. Próbáltam ma megbeszelni vele hogy oldjak meg, a fiam is mi is nagyon szeretjük csaladtagkent nézünk rá, de nem igazán akar kibekulni a fiammal.A fiam azóta inni kezdett, nem jár be dolgozni,depressziós.Emiatt tényleg szakítani kell? Ha szeretne a fiamat, akkor megbeszelhettek volna ezt, vagy valami kompromisszumot kötni. A lány szerint ő beszélt vele erről,de a fiam kijeletette, hogy nem hazasasodik így ő nem akar most csak azért visszamenni hozzá, hogy szánalombol elvegye. Hogyan kéne segíteni?A fiam azt mondja már elvenne, nem tudta, hogy a lánynak ez ennyire fontos,és nagyon szereti. Volt valaki hasonlo helyzetben? Menthető meg ez a kapcsolat?

2022. szept. 15. 12:20
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%
Hogy is fogalmazzam ezt meg finoman... biztos, hogy minden rád tartozik, amibe belefolysz? Miért érzed szükségét, hogy beleavatkozz a felnőtt fiad szerelmi életébe? Az a helyzet, hogy a nőknek általában nem vonzó, ha a férfi nem tud leválni az anyjáról.
2022. szept. 15. 13:22
 22/44 anonim ***** válasza:
96%

"Csak hibázni emberi dolog, es egy esélyt mindenki megérdemel."

Szép közhely, ennél még Oravecz Nóra is magvasabb gondolatokat kreál.

Tudodo, hibázás, és elhatározás között van azért árnyalatnyi különbség. Az, hogy valaki 4 év után, gyaníthatóan többszöri kérlelés, beszélgetés ellenére is a potenciális rosszat látja a barátnőjében, az nem "hibázás". Ha mondjuk elfelejtette volna a születésnapját, az hibázás. Az, hogy valamihez, ami a barátnőjének fáj, ő kategorikusan ragaszkodik, az nem egy véletlen botlás. Ez azt jelenti, hogy egyszerűen nem passzolnak össze.

Egyébként is ilyen formán baromság ez a "mindenkinek jár egy esély". Senki nem köteles együtt lenni azzal, aki bántotta. Akár verbálisan, akár a tetteivel, akár fizikailag. Megbocsátani valamit pedig nem egyenlő azzal, hogy onnantól menjen minden a régi mederben.

2022. szept. 15. 13:33
 23/44 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, segíteni szeretnék nekik, mert tudom, hogy szeretik egymást. Nem a fiam nem ígért neki sem az elején sem a közepén olyat, hogy talán majd elveszi, ezt a lanytol is tudom, de ő arra várt, hogy hátha mégis változik a véleménye, mindketten hibásak, mert nem kellett volna arra várni, hogy hátha változik a véleménye hanem kijlenteni,hogy számára ez fontos, és kész. Mi ezentúl nem folyunk ebbe bele, szeretnénk nagyon ha megtudnak beszélni, mert én még nem láttam olyan boldognak a fiamat mint akkor amikor vele volt. Ha belefolytunk volna az életébe nyugi akkor vajkaltunk volna abban is, hogy miért nincs eljegyzés vagy bármi..Nem azok a fajták vagyunk akik irányítják a gyerek életét, amikor anno közölte, hogy elvalnak a volt feleséggel annyit mondtunk miben tudunk segíteni? Soha nem irányítottam a fiam milyen döntést hozzon. Most az első alkalom, hogy látom hogy szenved mert jó nagy hülye volt,es segíteni akarok nekik, hogy ne dobják el ilyen könnyen ezt a 4 évet.
2022. szept. 15. 13:38
 24/44 anonim ***** válasza:
100%

"fiam azt mondja már elvenne, nem tudta, hogy a lánynak ez ennyire fontos"

Pedig a lány jól döntött. A srác nem veszi emberszámba a lányt, nem hisz neki, ha arról beszél, amit érez.

2022. szept. 15. 13:44
 25/44 anonim ***** válasza:
100%
Volt nekem (F) olyan barátnőm, aki fiadhoz hasonlóan az előző kapcsolatában szerzett frusztrációját rám vetítette ki, és rajtam vezette le. Nem voltunk együtt sokáig. Az ilyen vagy egyszerűen éretlen, vagy még nem zárta le az előző kapcsolatát. Egyik sem jó ómen, ha az ember komoly kapcsolatra vágyna. Nincs is annál megalázóbb és bizalmatlanabb dolog, mint az aktuális párkapcsolatra vetíteni a mástól elszenvedett sérüléseket.
2022. szept. 15. 13:56
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

Az éretlenségét mi sem mutatja jobban, hogy most, amikor már késő (pedig lett volna alkalma másként dönteni), csak most kezd el kapadozni a nő után. Ameddig ott volt a lehetőség, nem tette. Csak amikor már elveszítette.

És az is az éretlenséget mutatja, hogy ezek után ahelyett, hogy emelt fővel viselné a kudarcot, és próbálna tanulni belőle, ő is, és te is még szinte szerencsétlen lányt akarnátok felelősségre vonni, meg rábeszélni.

Nőjjetek már fel! Igen, te is! És fogadjátok el, hogy ez van. Majd a következő kapcsolatában már (talán) okosabban fog viselkedni.

Egyébként javasolnám egy pszichológus felkeresését is.

2022. szept. 15. 13:58
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

"mert tudom, hogy szeretik egymást"

Igen, te mindent jobban tudsz mindenkinél...

2022. szept. 15. 14:02
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

"mindketten hibásak"

Annyira tipikus, éretlen a viselkedésed... Most már jön a lány hibáztatása, mert ugyebár szerinted bármilyen körülmények között neki kötelessége lenne a kis fiacskád mellett lennie.

Mi lesz a következő? Hogy a fiad egy áldott odaadó lélek, aki bármit megtesz a lányért, és a lány az utolsó szemét, amiért nem nyalja ki a s***ét?

Álljon már meg a menet! Nem hibás a lány. Összejött a fiaddal, aztán idővel látta, hogy ez nem fog működni. Talán nem is az zavarta leginkább, hogy nem veszi feleségük, hanem az, hogy bizalmatlan vele szemben.

Ha tényleg segíteni szeretnél neki, akkor nem egy már becsődölt kapcsolat után kapadoznál, hanem elvinnéd a fiadat pszichológushoz.

"hanem kijlenteni,hogy számára ez fontos, és kész"

Ne tegyél úgy, mintha nem jelentette volna ki...

"Mi ezentúl nem folyunk ebbe bele, szeretnénk nagyon ha megtudnak beszélni"

Tehát nem folytok bele, és egy tagmondattal később kijelented, hogy mégis szeretnél belefolyni.

Sejtem már, hogy a fiacskád kitől örökölte ezt az éretlen, és egyben passzív-agresszív, manipulatív stílust.

"én még nem láttam olyan boldognak a fiamat mint akkor amikor vele volt"

Tudod, egy párkapcsolat két emberről szól.

"segíteni akarok nekik, hogy ne dobják el ilyen könnyen ezt a 4 évet"

És inkább áldozzanak be még 4-8-10-20 évet feleslegesen? Ne legyél már ostoba!

Értem én, hogy a fiad, de rémesen elfogultan, és kisarkítottan látod a dolgokat. Az meg, hogy 4 évet "eldob"... ha te így gondolkozol, akkor tényleg éretlen vagy. Tudod, olyan ez, mint amikor a szerencsejátékos elrulettezi a fél vagyonát. Mit csinál ekkor? Megáll, és menti, ami menthető? Vagy a vagyona másik felét is elrulettezi, hogy biztosan tönkremenjen?

Tényleg az meg tök "aranyos", hogy bizonygatod, hogy te aztán mennyire nem akarsz beleavatkozni semmibe, azán meg rosszabb vagy, mint egy kétségbeesett kerítő.

2022. szept. 15. 14:12
 29/44 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor engedje el, mintha sosem szerette volna.
2022. szept. 15. 14:21
 30/44 anonim ***** válasza:
54%

Az a helyzet, hogy ezt ők ketten szúrták el.

A lány csak várt némán, ahelyett, hogy leültette volna a fiad, és megbeszéli vele a dolgot.

A fiad meg csak lapított, pedig az lett volna korrekt, ha leülteti a barátnőjét, és megmondja, hogy "Jolika, szeretlek, de soha többet nem akarok nősülni, neked ez így oké?"

Azokkal meg teljesen egyet kell, hogy értsek, hogy egy ex bűnéért a jövőbeli és aktuális partnereket büntetni bármivel igazi éretlen baromság. Anyagilag be lehet biztosítani magunkat szerződéssel.

2022. szept. 15. 14:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!