Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Emiatt elhagyni?
A fiamat elhagyta a barátnője, mert nem házasodtak össze...Nagyon szereti ezt a lányt, de mivel az első házassága nem volt tul hosszú, és a nő nagyon atverte anyagilag, és mindenképp,
megmondta, hogy soha többé. Ezzel a lánnyal már 4 éve együtt volt, nagyon kiegyensúlyozott, boldog volt a kapcsolatuk, mi is nagyon megszerettuk. Nem is tudtam, hogy ilyen problémáik vannak pedig jó volt a viszonyunk, sokat beszélgettünk, a lanyomkent szerettem és szeretem a mai napig. Nagyon megdobbentunk a férjemmel, hogy szakitott a lány emiatt. Próbáltam ma megbeszelni vele hogy oldjak meg, a fiam is mi is nagyon szeretjük csaladtagkent nézünk rá, de nem igazán akar kibekulni a fiammal.A fiam azóta inni kezdett, nem jár be dolgozni,depressziós.Emiatt tényleg szakítani kell? Ha szeretne a fiamat, akkor megbeszelhettek volna ezt, vagy valami kompromisszumot kötni. A lány szerint ő beszélt vele erről,de a fiam kijeletette, hogy nem hazasasodik így ő nem akar most csak azért visszamenni hozzá, hogy szánalombol elvegye. Hogyan kéne segíteni?A fiam azt mondja már elvenne, nem tudta, hogy a lánynak ez ennyire fontos,és nagyon szereti. Volt valaki hasonlo helyzetben? Menthető meg ez a kapcsolat?
Abban, hogy házas leszek-e vagy sem, nem nagyon lehet kompromisszumot kötni, mert ez egy elég bináris dolog, vagy igen, vagy nem.
Én inkább a fiadon nem látom azt a történet alapján, hogy kompromisszumot keresett volna. Ha az anyagi része miatt aggódik, azt ki lehet küszöbölni egy házassági szerződéssel. Ha számomra semmit nem jelent a házasság, mint intézmény, akkor is hajlandó vagyok azt az egy napot megcsinálni a párom miatt, akit szeretek. Ha erre is képtelen vagyok, akkor tényleg ne akarjak együtt lenni egy olyan emberrel, aki számára fontos a házasság.
Egyébként nem hiszem, hogy ez egyik napról a másikra történt volna, ha meg akarják oldani, valószínűleg meg tudták volna.
Én is a fiadat látom hibásnak. Majd talál olyan lányt aki ugyan úgy nem akar házasodni.
F
Igen, emiatt.
Meg amiatt, hogy másvalaki (az előző barátnője) miatt a mostani barátnőjét bünteti. Ez annyira, de annyira éretlen viselkedés...
Ha a nő közölte, hogy neki ez fontos, a fiad meg azt, hogy nem, akkor nincs mit tenni. Én is ezt tettem volna a lány helyében. Nem írtad mennyi idősek, de gyanítom bőven abban a korban vannak, hogy már nincs az embernek fölös ideje, amit kidobhat az ablakon. Ha a fiad bízott volna benne és ennyire nagyon fontos lett volna akkor is, mikor még "biztos" volt, akkor elvette volna. Akkor nem mond nemet, hanem keresi a megoldást.
Abban is igaza van a lánynak, hogy ez innentől félelemből, kényszerből meghozott döntés lenne a fiad részéről. Így már nekem se kéne. Ha úgy kell kierőszakolni, akkor már megtette a fene.
Ha valaki soha nem adott okot a bizalmatlanságra, akkor végtelenül sértő, ha a másik egy másik kapcsolatából "okulva" eleve bizalmatlan és elzárkózik. Ha 4 év alatt nem tudta bebizonyítani a férfinek, hogy érdemes vele összekötnie az életét, hogy érdemes a bizalomra, akkor soha nem lesz meg. Az olyan kapcsolat meg mit ér?
Ezen felül is kellett lennie problémáknak, mert különben nem zárkózna el ilyen mértékben a lány, de, önmagában a "nem veszlek el, mert a Maris is egy tetű volt és így te is az lennél" már bőven elég szakítóok. Reméljük a fiad tanul a dologból. Innentől az, hogy ő depressziós, iszik, lezüllik, már nem a lány gondja.
A fiadnak fontosabb volt a traumája és a sebei nyaldosása, mint az a nő, akit elvileg nagyon-nagyon szeret.
Persze, lehet tanulni a hibáinkból, lehet vagyonelkülönítő rendszerben is élni, házassági szerződést kötni, ha fél. De ő elzárkózott a beszélgetés elől, kijelentette, hogy nem házasodik. Azért ezek a dolgok nem előzmények nélkül szoktak történni, hanem az egyik fél nem veszi komolyan a másikat. Ez a hajó elment.
Teljesen jogosan szakított a lány, a fiad megérdemli a sorsát. Büntette az exe miatt, most is csak azért venné el, mert be van szarva az egyedülléttől.. A lány megérdemli, hogy olyan emberrel legyen aki nem csak akkor becsüli meg, amikor már késő.
Mondom ezt házasságellenes emberként.
"Ha szeretne a fiamat, akkor megbeszelhettek volna ezt"
Ha a fiad szeretné ezt a lányt, akkor megbeszélhették volna ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!