Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mi lehet az oka annak, ha öt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lehet az oka annak, ha öt év kapcsolat után a férfi még mindig nem kérte meg a nő kezét? Ha ennyi idő után sem történik meg az eljegyzés, itt az ideje továbblépésen gondolkodni?

Figyelt kérdés
2022. jún. 6. 21:18
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
2%
Tehát magadhoz akarod láncolni jogilag és gazdaságilag? Én feminista vagyok, én az érzelmi kötelékben hiszek. Semmiképpen nem fogok egy férfitól függeni.
2022. jún. 7. 15:05
 32/63 anonim ***** válasza:
91%

Nem kell magamhoz láncolni:) önként vett el. Nem fogtam pisztolyt a fejéhez és nem kellett zsarolni se. Egyszerűen megbeszéltük hogyan tovább, mint két felnőtt ember.

Nem függök tőle attól, hogy a felesége vagyok:) van fizetésem, autóm, lakásom. Nem a fizetése miatt szerettem volna a felesége lenni...

Én nem vagyok feminista, abszolút a klasszikus családmodellben hiszek és eszerint élek. Örülök, hogy összeházasodtunk. Mindemellett természetesen tiszteletben tartom, ha más másképp gondolja és másképp él. Mindenki saját elképzelése szerint viszi az életét és lesz boldog.

2022. jún. 7. 15:09
 33/63 anonim ***** válasza:
2%
Úgy látszik, hogy mégsem, mival nagyon le lettek pontozva a válaszaim. Az ilyen klasszikus családokban szokott amúgy fellépni sajnos a párkapcsolati erőszak, azért írtam. Semmiféle jogi vagy gazdasági köteléket nem akarok. Nagyon erős érzelmi köteléket viszont igen, ami meg is van.
2022. jún. 7. 15:12
 34/63 anonim ***** válasza:
96%

Attól, hogy feleség vagyok, hidd el, nem pontoztam se fel, se le a válaszaidat. És még csak nem is vernek otthon:)

A házasság gondolod, hogy az érzelmi köteléket kizárja?

2022. jún. 7. 15:14
 35/63 anonim ***** válasza:
3%
A gazdasági és a jogi kötelék csak belerondít a szép, érzelmi kötelékbe. És veszélyes is.
2022. jún. 7. 15:18
 36/63 anonim ***** válasza:
95%

Nem függést írtam. Köteléket.

Ahogy azt is említettem, van fizetésem, lakásom, autóm. Saját. Attól még lehet gazdasági-jogi kötelék mindemellett és ez nem zárja ki az érzelmeket.

De nyilván nem kötelező. Ha nem akarsz, hát nem mész férjhez.

2022. jún. 7. 15:20
 37/63 anonim ***** válasza:
14%
Még ha nem függés, akkor is belerondít az érzelmi kötelékbe, ha gazdasági és jogi kötelék is lesz.
2022. jún. 7. 15:22
 38/63 anonim ***** válasza:
96%

"A gazdasági és a jogi kötelék csak belerondít a szép, érzelmi kötelékbe. És veszélyes is."

Baromság. Nem a házasság rondít bele az érzelmi kötelékbe, hanem valami teljesen más, a házasság viszont szűkíti a mozgásteret, mert sokkal nehezebbé teszi a kilépést. Pontosan az a lényeg, hogy a házassággal azt üzenjük egymásnak, hogy a jogi elköteleződés veszélyeit is vállalom veled, ami azért elég nagy biztonságérzetet adhat a partnernek.

2022. jún. 7. 15:22
 39/63 anonim ***** válasza:
95%

Ha azt gondolod, hogy a házassági anyakönyvi kivonattal automatikusan bántalmazni fog a férjed és függővé válsz tőle, akkor nem kell férjhez menni.

Én vállaltam a veszélyt:)

2022. jún. 7. 15:25
 40/63 anonim ***** válasza:
10%

" Pontosan az a lényeg, hogy a házassággal azt üzenjük egymásnak, hogy a jogi elköteleződés veszélyeit is vállalom veled, ami azért elég nagy biztonságérzetet adhat a partnernek. "

Éppen ezért nem tudsz majd kilépni, ha lelki vagy fizikai bántalmazásba kezdene a férjed.

2022. jún. 7. 15:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!