Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A párom el akar jegyezni, de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom el akar jegyezni, de korainak érzem, velem van a baj vagy túlzok és már itt az ideje?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok a párom 25 éves.

Véletlenül rá jöttem hogy el akar jegyezni egy családi ebéden egy étteremben ahol az édesanyám és az ő szülei is jelen lennének. Picit félek, hogy nem-e túl korai 5 éve vagyunk együtt, ebből 3 éve együtt is élünk. Én most fogok le diplomázni párom dolgozik, de aggódok hogy nem vagyunk-e túl fiatalok még, illetve engem eléggé zavarba hoz a gondolat hogy a szülők előtt akar megkérni, szó szerint félek egy picit… talán meghittebb lenne kettesben. Mi a véleményetek?

2022. máj. 6. 07:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
88%
Hát a szülők előtt megkérni tényleg furcsa.Valahogy alakítsd a beszélgetésd úgy pl. film, cikk, amit olvastál kapcsán, hogy Te majd kettesben képzeled el, hogy megkérjék a kezed.Hát a szülők előtt megkérni tényleg furcsa.Valahogy alakítsd a beszélgetésd úgy pl. film, cikk, amit olvastál kapcsán, hogy Te majd kettesben képzeled el, hogy megkérjék a kezed.
2022. máj. 6. 08:48
 12/24 anonim ***** válasza:
30%
Már bocs, de 24-25 évesen rohadtul nem vagytok már fiatalok. 18 évesen voltatok azok. Szerintem te egyszerűen csak beéred a sráccal. Látod, hogy ez egy biztonságos kapcsolat, ami mindig meglesz, bármit tehetsz, de nem tartod elég jónak ahhoz, hogy komolyabban vedd. Így kell tökéletesen elcseszni a magad és a másik idejét.
2022. máj. 6. 09:18
 13/24 anonim ***** válasza:
39%
Baromira nem korai, 5 éve együtt, 3 éve együtt is éltek, húszas éveitek közepén vagytok. Mi ennyi idősen házasodtunk, 8 éve. Viszont te valószínűleg nem ezzel a pasival akarod leélni az életedet, azért érzed 5 év (!!!) után, hogy korai, ha eljegyez. Szóval beszélj vele, mielőtt megpróbálna megkérni és felsülne szegény.
2022. máj. 6. 10:14
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nagyon hasonló a felállás, 5 éve vagyunk együtt, szintén 3 éve élünk együtt, csak én 25 éves vagyok, a párom meg 26. Nekünk múlthéten volt az eljegyzés és nem éreztem korainak, szerintem pont tökéletes volt az időzítés. Én is 24 évesen fejeztem be az egyetemet, tavaly nyáron volt a mesterképzéses államvizsgám és annak örülök, hogy nem előtte kért meg. Mivel még tanultam és nem volt teljes munkaidős állásom, valahogy nem éreztem még teljes értékű felnőttnek magam, csak félig és emiatt kicsit korainak éreztem volna. De erről mi beszéltünk is (meg arról is, hogy én inkább kettesben szeretném, nem nyilvánosan). Amúgy nem mondtam volna nemet, mert tudtam, hogy vele szeretnék lenni és nem kell rögtön házasodni, lehet 1-2 év múlva is.

Nem is baj, hogy rájöttél mit tervez, így legalább át tudod most gondolni, hogy mit is szeretnél és mitől félsz. Ha arra jutsz, hogy valami miatt nem szeretnéd és nem tudnál örömmel igent mondani, akkor beszélj vele, mert az sokkal kellemetlenebb lenne, ha a család előtt utasítod vissza vagy csak érzi rajtad, hogy nem örülsz neki és kb. kényszerből mondasz neki igent.

2022. máj. 6. 10:55
 15/24 anonim ***** válasza:
90%

#12 Ha szerinted a 24-25 évesek "rohadtul nem fiatalok", akkor áruld már el, hogy szerinted mi a fiatal. 16 évesen kellene házasodnia, és 20 évesen már a harmadik gyereket ringatnia a karjában, mint 50 éve tették a nők?

Bár nehéz elképzelni, de egy tanult, 24 éves lánynak még bőven van ideje. Ha csak 1-2 évet várna a srác, már valószínűleg simán igent mondana a kérdező. A nagyobb baj az, hogy ennyire nem működik köztük a kommunikáció, meg hogy a pasi a szülők társaságában akarja feltenni a kérdést... ezzel esélyt sem adva igenen kívül más válaszra, mert nyilván nem fogja a kérdező a családjaik előtt visszautasítani.

2022. máj. 6. 10:57
 16/24 anonim ***** válasza:
43%

15: nem úgy értettem, hogy bármiről is le lennének maradva, hanem úgy, hogy ennyi együtt töltött év után egyáltalán nem korai ez a lépés, a koruk alapján nem túl fiatalok hozzá.

Igen, tudom, sokan 10 évvel később teszik mindezt, és azzal sincs semmi probléma, ha éppenséggel akkor találja meg a párját. De ha ők már megtalálták egymást, és minden happy, biztosak a kapcsolatban, akkor mire kell még várni? Nem gyereket akar neki csinálni a srác már holnap, hanem megkérni a kezét, esetleg 1-2 év múlva elvenni. Ettől még gyereket szülni ráér 5-10 év múlva is.

Btw, én is tanult, diplomás nő vagyok, nekem nem szóltak, hogy ez azt jelenti, hogy 25 évesen nem mehetek férjhez :D

2022. máj. 6. 11:06
 17/24 anonim ***** válasza:
16-os vagyok, bocs, hirtelen azt hittem, nekem szól a 15-ös komment, mert hasonlót írtam, elnéztem a számozást :D
2022. máj. 6. 11:08
 18/24 anonim ***** válasza:
51%
Az eljegyzés csak szándék a házasságra, úgymond "nem nagy a tétje." Én nem izgulnék ezen, lehet jegyben járni akár évekig is.
2022. máj. 6. 13:18
 19/24 anonim ***** válasza:
34%
A nőnek a szülés ideális ideje 30 év alatt van. Ezt nem én mondom, hanem az orvostudomány. Ha tehát a kérdező nő komoly kapcsolatban gondolkodik, akkor van még néhány éve arra, hogy kihasználja ezt a lehetőséget. Szóval vagy mondjon igent, vagy szakítson. De már nem engedheti meg magának, hogy, húzza az időt. Mert már NEM FIATAL.
2022. máj. 6. 13:53
 20/24 A kérdező kommentje:
Jajj 14-es teljesen le írtad az érzéseimet… pontosan ezt érzem hogy nem vagyok teljes értékű felnőtt. 1-2 év múlva amikor már dolgozok olyan nyugodtan mondanék igent. Lehet megpróbálok tolni rajta szerencsére anyukám az alföldön lakik a párom szülei meg a dunántúlon szóval nem lesz egyszerű össze hozni, vagy nem vár addig ameddig össze jön a találkozó és megkér kettesben ez lenne a legjobb opció.
2022. máj. 6. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!