Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogyan élitek/éltétek meg,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan élitek/éltétek meg, hogy a barátnőiteket sorban eljegyzik, miközben ti évek óta várjátok?

Figyelt kérdés

Több éves kapcsolat, 20x-30x évesek vagyunk, elvileg mindketten szeretnénk házasodni, de nekem kb 2 éve,, ígéri" a párom. Nem szoktam ezzel zaklatni, de amikor beszélünk róla mindig azzal jön, hogy a tökéletes pillanatra vár, már tudja is, hogy mikor lesz az (2 év alatt nem volt? Vagy nem tudott teremteni?), ez az ő dolga (mintha engem nem érintene, nem az én életemről lenne szó...). Voltatok már hasonló helyzetben? Mit tettetek? Várjak még, vagy hagyjam a francba?

Köszönöm

2022. febr. 12. 23:25
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
63%
39. Teljesen igazad van, én is így gondolom.
2022. febr. 15. 19:41
 42/46 anonim ***** válasza:
59%
19es mi 8ev után se szereztünk semmi vagyont közösen se külön
2022. febr. 17. 13:00
 43/46 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van tapasztalatom ebben, hátha még olvasod kedves kérdező. :)

Az exemmel 4-évig voltunk együtt. Mi már az elején megbeszéltünk mindent, lakás, esküvő, gyermekek.

Tehát, biztos voltam benne hogy megfogja kérni a kezem, hiszen ő maga mondta hogy ő is ezt akarja.

Olyan 2-év után kezdtem hianyolni a gyűrűt, habár nem volt tökéletes a kapcsolat amúgy. Az édesanyja konkrétan nem tudott elviselni, azért ez köztünk elég sok vitát generált, illetve sose állt mellém úgy igazán ha baj volt, csak ezt a kis gondot mindig elhesegettem.

Biztos én is hibás voltam valamiben, talán már egy idő után erőltettem is a dolgot, valahogy valamiért úgy éreztem, hogy megragadtunk, nem vagyok számára értékes, stb.

Amúgy majdnem a 4.év végén meg is kérte a kezem, örültem is, aztán mikor az anyjának bejelentette hogy eljegyzett, de így" anya neaggódj ez nem igazi eljegyzés csak egy gyűrű..." Akkor azt a bizonyos gyűrűt levettem, és szakítottam.

Ez volt a vége, abszolút kiábrándultam belőle, még csak nem is szenvedtem utána.

Nyilván akkor ő már akarta az egészet, azt gondolta én úgy se tudnék nélküle élni, hát na ja. :)

Na de, eltelt azóta már rengeteg idő és már tudom, hogy úgy se működött volna. Kierőszakolt lánykérés volt, nem voltunk egymásnak valóak és ennyi.

Utána rá 2-évig szingli voltam, sokat komolyodtam. 25-évesen ismertem meg a mostani férjem. :)

Ott is úgy kezdődött, hogy az elején megbeszéltünk mindent, viszont ez a kapcsolat egészen más volt. Totál kiegészítjük egymást, mindig mellettem áll, rengeteget beszélgetünk, nincsenek titkai előttem. Egyszerűen biztos voltam benne, hogy megfogja kérni a kezem, mert éreztem hogy őrülten szerelmes belém, szeret, becsül és velem képzel el mindent.

1-év után kérte meg a kezem, a születésnapomon. :)

Akkora még csak féléve éltünk együtt, tehát azt is megbeszéltük hogy egy kicsit azért várunk az esküvővel. Az eljegyzéstől szamítva 1-év után házasodtunk össze. Az esküvőnk borzalmas volt, de a házasságunk cserébe csodás! :) 6-éve vagyunk házasok, és babát tervezünk épp.

Ez az én tapasztalatom, nem tudom, hátha kitudsz venni belőle valamilyen tanulságot.:)

2022. ápr. 15. 21:21
 44/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, további sok boldogságot nektek
2022. ápr. 15. 23:28
 45/46 anonim ***** válasza:
#40 Én attól nem vagyok ostoba, mert leírtam az igazat. Nem mintha sokat számítana egy pletykás, "barátnői" rosszul alakult sorsán élvezkedő alak véleménye :D
2022. ápr. 16. 10:33
 46/46 anonim ***** válasza:
100%

#43 Amikor olvastam az "ez csak egy gyűrű" sztorit, majdnem lefordultam a székről! Respect, hogy egyből kapcsoltál. Sok boldogságot kívánok nektek a férjeddel! :)

Engem több, mint 5 évig hitegettek. Tovább maradtam sajnos a kelleténél. Nagyon fájt rájönni, hogy lehet tényleg akar házasságot és családot az exem, csak nem velem. És mikor ezt ő megerősítette a végén, hogy igazából sosem volt meg benne a szándék, hogy elvegyen, akkor dobtam egy hátast. 30 évesen úgy éreztem, hogy lehet bennem van a hiba, biztos én csináltam valamit rosszul, egyszerűen nem vagyok alkalmas arra, hogy bárki is jövőt építsen velem. Pedig tényleg soha nem erőltettem, nem mutogattam neki gyűrűket,meg hogy "nézd, xy-t is eljegyezték!". Úgy gondoltam, hogy majd ő lépni fog, féltem, hogy esetleg elűzöm. Pedig ez az én életem is, nekem is vannak vágyaim.

De azóta sok minden változott, a pszichológus is segített rendbe tenni a dolgokat. És aztán megismertem a mostani páromat, akivel bármikor, a legnagyobb természetességgel lehet ezekről a dolgokról beszélgetni. Ugyanazokat a dolgokat szeretnénk mindketten a jövőben, és eszerint haladunk tudatosan. :) Még nem kért ugyan meg,de érzem és tudom, hogy egyszer az is eljön. Nagyon egyenes, mindenben mellettem áll. Biztos vagyok benne, hogy ő sosem vetítene.

A velem egykorú barátnőim közül csak egy kelt még el, úgyhogy ezen a téren sosem éreztem nyomást. Inkább az zavart korábban, hogy máshol 1-2 év alatt megvolt az eljegyzés/ esküvő, én meg fél évtized után is csak várok, és őrlődtem, hogy mit csinálok rosszul, máshol miért megy ez olyan simán? De már ez a múlté :)

2022. ápr. 16. 12:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!