Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan élitek/éltétek meg, hogy a barátnőiteket sorban eljegyzik, miközben ti évek óta várjátok?
Több éves kapcsolat, 20x-30x évesek vagyunk, elvileg mindketten szeretnénk házasodni, de nekem kb 2 éve,, ígéri" a párom. Nem szoktam ezzel zaklatni, de amikor beszélünk róla mindig azzal jön, hogy a tökéletes pillanatra vár, már tudja is, hogy mikor lesz az (2 év alatt nem volt? Vagy nem tudott teremteni?), ez az ő dolga (mintha engem nem érintene, nem az én életemről lenne szó...). Voltatok már hasonló helyzetben? Mit tettetek? Várjak még, vagy hagyjam a francba?
Köszönöm
szerintem azt érdemes megérteni ez ügyben-bár a nők soha nem fogják ezt megérteni-hogy a párválasztás, az együttélés egyedi érzelmi döntés.
viszont a házasság már üzleti is.
vagyis hiába vagyok én oda a barátnőmért, ha nekem mindenem megvan, ő viszont anyagilag sehol sincsen.
tehát logikátlan és a világon semmi értelme nincsen vele vagyonközösséget létrehoznom az érzelmi közösségen kívül is.
tehát eljegyzés meg ilyen dolgok alapok, de nem veszek el társadalmilag és anyagilag nem egyenrangút.
#4 Azért ez más. Ha nem akarod elvenni, akkor ne beszélj arról, hogy el akarod venni.
Kérdező. Nekem is ilyen párom volt (ráadásul anyagilag a szüleim tették eddig legtöbbet a kapcsolatba), ha azt érzed, hogy el akar venni, akkor hagyd rá. Nem érdemes miatta izgulnod, mert csak úgy jársz mint én, hogy teljesen elrontod az összes lehetőséget a lánykérésre a morgásoddal és csak tovább tart.
Adj neki ultimátumot és mond meg, hogyha fél éven belül nem kéri meg a kezed, akkor te fogod az övét. Aztán félidőben kérj tőle gyűrűméretet.
6.
de kú rvára nem mindegy, hogy eltapsolsz pár ezret a nőre ami alap...
vagy bukod a házad felét mondjuk és válás után hajléktalan leszel meg mehetsz albérletbe.
szóval nagyon nem vicc egy házasság, egy lepapírozott vagyonközösség amibe te viszel 50-100 millát, a nő meg a szép kis pi csáján kívül semmit se, viszont váláskor akár a javaid felére is igényt tarthat utána.
#8 Ha viszel 50-100 millát, akkor arra nem tarthat igényt. Ha neked van 1 millió nettód, neki meg 200, akkor buksz rajta havi 400-t kb. De, ha mondjuk ezért csak az albérlet felét kell fizetni, akkor annyi lejön a 400-ból, meg a takarítónő árának a harmada/fele, mert elvileg ő végzi a takarítás felét.
Csak korrekció, természetesen anyagilag nem jársz vele jól, ha meg hitelt is vesztek fel, akkor az albérlet sem jön le belőle. :)
Honnan veszik a férfiak ezt a baromságot, hogy az ő anyagi javaikat, házukat majd elviszi a nő? Minden házasság előtt szerzett vagyon különvagyonnak számít, nincs az az isten, hogy azt elvegyék tőle.
Kérdező, ez így nem jó. A házasság, eljegyzés két emberen múlik, neked is ugyanúgy van beleszólási, nem vagy köteles passzívan és türelmesen várni a lánykérést. Én tuti megkérdezném, hogy mégis kb mennyi időn belül tervezi, ne csak lógjon a téma a levegőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!