Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyre többször piszkálom páromat, hogy jegyezzen már el. Nem tudok leállni, de tudom, hogy ezzel csak rontok. Mit csináljak?
Most leszünk 3. éve együtt.
Tavaly nyáron költöztünk össze.
Én 23, ő 25 éves.
Ezek nem nagy számok, de az ismeretségünk viszont 2014 óta tart, tehát gyakorlatilag 15-16 éves korunk óta ismerjük egymást.
Működik az együttélés, fogadtunk örökbe közösen egy háziállatot is, járunk külföldre nyaralni, fesztiválokra, minden héten van randis nap, jó a szexuális életünk is, nem veszekszünk sokat...
Mégis abba az időszakba jutottam, hogy minden barátnőm házasodik kb, vagy legalábbis lép előre a kapcsolatban.
Kérdeztem mikor akar engem megkérni, azt mondta jövőre, ennél pontosabbat nem, mert nyilván meglepetésnek szánná.
De nem értem miért fontos várnia még 1 évet? Mi változna ezidő alatt és miért nem veszi figyelembe, hogy én már nagyon várom és mennyire boldoggá tenne?
Heti szinten felhozom már a témát és tudom hogy ez idegesítő lehet de megőrjít ez az időhúzás. Mindig mondja, hogy szeret, mindennél jobban és velem tervezi a jövőjét, de most sulizunk mindketten munka mellett (levelezőn) és erre szeretne elsőkörben koncentrálni, meg nem is sietünk sehova szerinte...
Az eljegyzés az semmit nem jelent.
12 évig voltam menyasszony, mire meguntam és leléptem.
Arról beszélgessetek, tervezgessetek, készüljetek, ami utána következik. Készüljetek: tanuljatok, dolgozzatok, gyűjtögessetek. Hogy ne az legyenbkésőbb, hogy nem lehet esküvő, gyerek, mert nem úgy áll a ház,stb...
"Engem abszolút nem zavarna ha 3-4 évig jegyesek lennénk"
ANnak semmi értelme. Eljegyzés után 1 éven belül esküvő, vagy minek?
Szerintem elég szánalmas, mikor valaki 3-4 évig jegyben jár (nyilván semmi közöm hozzá, meg mindenki úgy éli az életét ahogy akarja, de én így gondolom). Az elejgyzés nem erre lett kitalálva. Nem egy játék, meg nem egy csilivili gyűrű ami kell, mert a barinőknek is van. Hanem egy szándék arra, hogy a közeljövőben terveztek összeházasodni. Ez az értelme. Egy átmeneti állapot, nem egy hosszú életszakasz.
20-30 fő vendéglátása nagyon max 600.000 Ft, de akkor 30-al számoltam, korlátlan italfogyasztással meg menő étteremmel. Ha erre éveket kell spórolni, akkor még tanuljatok inkább valami piacképes szakmát, ne gyűrűje szórjátok el a pénzt.
Nem vagy lemaradva, de könyörgöm, 23 éves vagy, hová rohansz?
Egyébként, hogyha ezt így folytatod, akkor szépen el fog hagyni egy normális nőért, aki nem cs.szegeti heti szinten kb.
Nem "kb." hanem konkrétan heti szinten, a Kérdező írta.
SZERINTEM, csak időt húz a partnered, mert nem biztos mit akar jövőre és kivel.
Komolyan mondom, inkább hálás lehetnél Istennek, hogy ilyen férfit adott melléd. Kifejtem, miért gondolom ezt.
Először is, nagyon ritka az olyan pasas, aki nem hajítana ki azért, hogy heti szinten felhozod a témát, és nyaggatod meg idegesíted, miközben megmondta, hogy szeret és veled tervezi a jövőt, de MOST. A. TANULÁSRA. KONCENTRÁL. Legyen már benned egy kis megértés, meg nem ártana, ha felfognád, hogy egy párkapcsolat két emberről szól, nem csak énénénénén meg ez kell, az kell, így legyen, úgy legyen. Beosztod az egész életét a fura szabályrendszered szerint ("23-24 körül eljegyzés, 25-26 év körül esküvő és legkésőbb 28 éves koromig szeretnék egy gyereket"), de meg sem hallod azt amit ő mond.
Tipikusan olyan vagy, mint a nem túl szép csajok, akiknek véletlenül összejött egy párkapcsolat, és gyorsan el akarják vetetni magukat, nehogy elhagyják őket. (Ez van mögötte?)
A másik, amiért baromi gyerekes amit csinálsz, és amiért kizárt, hogy kibírná melletted úgy, ha nem szeretne igazán:
"minden barátnőm házasodik kb, vagy legalábbis lép előre a kapcsolatban"
Le van szarva, hogy ő még várna (megmondta miért, az iskola miatt), a nagyságos barátnőktől nem szabad lemaradni. Szóval nem csak a saját önzőséged, hanem a csordaszellem is közrejátszik durván.
"Engem abszolút nem zavarna ha 3-4 évig jegyesek lennénk" - megint csak énénénénénén. Hol van ebben a történetben ő? Mit szeretne ő? Őt lehet, hogy zavarná, meg egy értelmetlen baromságnak tartaná ezt a lehetetlenül hosszú jegyességet. Ismét egy pont, ahol nem kommunikálsz vele...
"Ez egy ékszer. Nem nagy értékű, 15-30 ezer forint között már gyönyörűek vannak." - Összetehetnéd a két kezed, amiért a férfiak 90%-ával ellentétben ő nem egy olcsó kis bizsuval akar megkérni. Ha csak le akarná tudni, megvenné neked, hogy örülj a fejednek, meg addig is csend lenne. Az eljegyzés meg jogilag egy nagy nulla, ha úgy döntene hogy lecserél, na bumm, 30 ezer forintot más hülyeségre is elkölt az ember.
Egyébként kettőtök közül egy valaki áll készen a házasságra, az pedig ő. Remélem, talál egyszer egy hozzá illő lányt, akinek normális tervei is vannak az életben, nem csak a saját maga meggyűrűztetése meg a szaporodás. Ha tovább folytatod ezt a követelőző, gyermeteg, idegesítő hisztérika viselkedést, ez előbb-utóbb be is fog következni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!