Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen az eljegyzési gyűrű:
Hagyományosan egy szép, köves (nem feltétlenül gyémánt, az enyém pl. cirkóniás, ami egy olcsó, szintetikus, gyémántra hasonlító kő) gyűrű, amit esküvőkor felvált a karikagyűrű.
Az enyémet én választottam ki, mert ugye én fogom hordani, párom ezért inkább rám bízta.
A filmekben nagyon romi lehet a hirtelen térdre borulás, de mi párommal inkább megbeszéltük - jobb megoldás, mert így mindkét félnek korrekt és tiszta sor az egész. A dátumot tudom, de magát az eljegyzés módját és pillanatát nem tudom, majd a párom meglep vele :)
Maga a procedúra annyi, hogy letérdelsz, megkérdezed hogy hozzádmenne-e, és ha igent mond, felhúzod a bal gyűrűsujjára a gyűrűt.
Leegyszerűsítve ennyi, aztán a többi már személyes részlet - a helyszín, az atmoszféra, a kérdés (valaki verset ír, valaki elmond egy szép beszédet - mostohaapám például gerléhez hasonlította anyumat, nagyon szép volt a beszéde) és minden más.
Attól függ, milyen a hölgy ízlése.
Érdemes feldobni pér témát, más ismerős eljegyzéseiről vagy hírhedt eljegyzésekről beszélni - a reakciókból ki lehet szűrni, mi tetszik neki... nyilvános vs. privát eljegyzés pl. A privátot a nők többsége jobban kedveli. Az nem árt, ha romantikus a hangulat, tehát nem pizzaevés, netflix nézés közben történik meg "Elvennélek" szöveggel... hanem ha otthon, akkor egy kellemes vacsora vagy romantikus egymáshoz bújás közben. Ha meg szabadtéren, akkor valami szép helyszínen.
Az általános eljegyzési gyűrű az nem túl vastag, nemesfém gyűrű kővel - ha rákeresel arra, hogy eljegyzési gyűrű vagy kísérőgyűrű, amit feldob a Google, az az általános típus. Ha ennél különcebb a kiszemelt, akkor készíttethetsz pl. vmi érdekesebbet.
Nálunk pl. nem is szokás a kövesgyűrű. Az utóbbi 1-2 évben szaporodtak meg a környezetemben azok, akiknek ilyen amerikai stílusú eljegyzésük volt. Ellenben mifelénk a karikagyűrűt szokás általában felhúzni egy szűk családi
ebéd/vacsora alkalmával. Miután a pár korábban megbeszélte, hogy összeházasodnak.
Szóval ahány ház, annyi szokás. Kinek mi tetszik. De javaslom, hogy előtte próbáld meg kipuhatolózni, hogy a barátnődnek mi tetszene.
Azt mondasz amit akarsz, de igen, az eljegyzés az házassági ígéret. Az a lényege. Általában utána el is szokták kezdeni szervezni az esküvőt.
Mondjuk mostanában sokaknál divat lett, hogy eljegyzik egymást, de csak hogy legyen mit mutogatni a facen meg az instán, aztán soha nem házasodnak meg. Na az ilyenek miatt komolytalan is lett ez az egész. Szerintem eljegyzés után "illik" max 1-2 évvel megházasodni is, különben nem komolyan vehető az egész. De ez persze csak az én véleményem.
Nekem pl meglepetés volt az eljegyzés, mert konkrétan nem beszéltük meg, az évek és az együttélés alatt kiforrott.
Párom szervezkedett, és olyan eljegyzést kanyarított ami emlékezetes, romantikus, és a mi életünkbe 10000%-ra beleillik.
A gyűrűm egy fehér arany cirkónia köves gyűrű. 52.000 Ft volt. Én mentem érte a szűkítés után és kiadták a blokkot is vele.
3 hónap alatt leszerveztünk egy esküvőt és összeházasodtunk.
Régimódi vagyok, elismerem. Szerintem a dolog ott kezdődik, hogy a lánykérés és az eljegyzés két teljesen különböző dolog. A leánykérésnek ugyanis illik megelőznie az eljegyzést. Aki már "eljegyzési" gyűrűvel kéri meg a választottja kezét, pláne nyilvánosan, az kész helyzet elé állítja, ami cseppet sem tisztességes dolog. Ha viszont már megtörtént a leánykérés, akkor az eljegyzés olyan kölcsönös aktus, amihez felesleges és értelmetlen dolog az amerikai stílusú, csak a nőnek járó "eljegyzési gyűrű". (Bár az ékszerészeknek egy extra köves gyűrű jó üzlet, az kétségtelen.) Helyette nyugodtan meg lehet együtt venni a véglegesnek szánt karikagyűrűket, amit mindketten hordanak, kimutatva a jegyességben megnyilvánuló összetartozást. Esküvő alkalmával a karikagyűrű a másik kézre kerül, és jó esetben végleg ott is marad.
(Akinek más a véleménye, az lepontozás helyett inkább írja meg, hogy miért nincs igazam. Köszönöm.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!