Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nagyon rossz, hogy 33 évesen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon rossz, hogy 33 évesen kimaradt az életemből a házasság?

Figyelt kérdés
Olyan válaszadók válaszát várom, akik 33 felett mentek férjhez. 32 éves leszek nyáron és nagyon-nagyon fáj,hogy kimaradt az életemből a házasság. Volt egy 6 éves kapcsolatom. Ott a párom csak kertelt, hogy majd ha meglesz a mesterképzésem (meglett), dolgoztam. Nem tudom, mit higgyek. Közel 1 éve már nem vagyunk együtt. Időközben lett kapcsolatom.Elmondtam neki, nekem ez mennyire fájt az előző kapcsolatomban. Szóba került köztünk a téma, de már annyire félek benne maradni ebben a kapcsolatban. Azt mondta, ő elvenne, de nem tudom. Még nem élünk együtt, bizonytalan vagyok , pedig szeretem. Én nem tudok várni megint 3-4 évet arra, hogy na mikor gondolja úgy, hogy megkéri-e a kezem vagy sem. Szeretem őt, de tényleg nagyon fáj ez nekem.
2021. jan. 7. 12:08
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én 31 vagyok ("csak"), még nem házas, pedig szeretnék (van párom).

De csak körül kell nézni, hogy hány olyan velünk korú van, aki meg elvált. Rosszabb esetben van gyerek is és egyedül neveli. Nyilván más nyomorától nem lesz jobb, de én úgy vagyok vele, hogy egyáltalán nem gond, hogy anno 25-29 évesen nem mentem hozzá az akkori barátaimhoz, mert nem lett volna boldog házasság.

Meg a házasság nem egy jutalom. Házasságra alkalmasnak és elkötelezettnek is kell lenni. Pont ezért van ennyi válás, mert igazából nem alkalmasak a házasságra - vagy ő vagy a párja.. Vagy nem együtt és nem gondolták át eléggé.

2021. jan. 7. 12:16
 2/61 anonim ***** válasza:
80%

33 évesen mentem férjhez. Ezt úgy ide az elejére.

Kérdező, te miért akarsz férjhez menni? Neked mit jelent a házasság? Tényleg esküvel akarsz szentesíteni egy semmit érő kapcsolatot, hogy legyen rólad kép instára fehér ruhában?

Majd akkor tipródj ezen, ha lesz egy olyan minőségű kapcsolatod, amiről azt érzed, hogy minden tökéletes, így, változtatás nélkül akarod, életed végéig csak vele akarsz lenni. AZT a kapcsolatot érdemes megpecsételni egy esküvővel. Ami amúgy egy polgári szerződés, és leginkább a születendő közös gyereket védi. Tehát nem változtat a kapcsolaton semmit.

Amihez nem mennél hozzá két tanúval, csendesen, titokban, azt hagyjad. Akkor te csak a csillogásra vágysz, a lagzira, az egész felhajtásra. De nem érted, hogy utána is ugyanazt a férfit, ugyanazt a kapcsolatot kapod. Az első hétköznaptól megy minden ugyanúgy tovább.

2021. jan. 7. 12:18
 3/61 anonim ***** válasza:
80%

Én kicsivel 33 előtt házasodtam, de mi már 10 éve együtt voltunk. Nekem nagy megkönnyebbülés volt, de csak azért mert többet nem kellett meghallanom mások rosszindulatú megjegyzéseit ezzel kapcsolatban.

Amúgy semmi kapcsolatilag nem nagy szám, előtte is jó volt, utána is maradt jó szerencsére, nem is szoktuk szobahozni.

2021. jan. 7. 12:24
 4/61 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Nem szoktam instázni. :) Nekem egy két tanús is teljesen jó lenne. Az előző kapcsolatomban csak hitegetést kaptam sajnos. 6 év alatt 4-5 eskövőn voltunk és semmi. Nem a csillogásra vágyok , nem is szerettem volna sohasem nagy esküvőt. Az előző kapcsolatomban a 3. évben megkérdeztem, hogy merre tartunk? Azt mondta, hogy majd ha eljön az ideje... ami sose jött el. Pont ez az, hogy nem a csillogásra vágyok, hanem arra, hogy ennyi idősen de a barátnője legyek valakinek, hanem fel is vállaljon . Semmilyen közös vagyon nem kellene, teljsen elég volna, ha előtte írnánk házassági szerződést. Egyszerűen eszmei értéke lenne számomra.
2021. jan. 7. 12:26
 5/61 anonim ***** válasza:
82%

Én megértem, hogy miért fontos a házasság. Én is nagyon vágytam rá, pedig nagyon kicsi esküvőt terveztem lagzi és menyasszonyi ruha nélkül.

A legjobb, amit most tehetsz, ha nyíltan beszélsz a céljaidról, és ezt elvárod a párodtól is. Nem arról van szó, hogy azonnal vegyen feleségül ha még össze sem költöztetek, hiszen nem érdemes beleugrani úgy egy házasságba, hogy nem ismeritek egymást eléggé. De nyugodtan elmondhatod, hogy ha jól alakul, mennyi idő után szeretnél összeköltözést, házasságot. Ha ő másképp gondolja, akkor találhattok köztes megoldást, vagy legalább időben el tudod dönteni, hogy így is vele szeretnél-e maradni. Beszélgess vele erről.

2021. jan. 7. 12:28
 6/61 A kérdező kommentje:
Igen, mondtam neki. Azt mondta, hogy tervezi, de most erre mit mondjak? Nem tudok már különbséget tenni tervezés és hitegetés között sajnos. Házasság nélkül, nem tudom garantálni, hogy vele maradok. Nem azért mert őt jobban szeretem, mint a házasség eszményét, hanem mert tapasztaltam magamon az előző kapcsolatomban. Én tettem félre a vágyaimat és tüske maradt bennem.
2021. jan. 7. 12:32
 7/61 anonim ***** válasza:
21%
Ha azért szeretnél házasságot, mert már babára vágysz, akkor mondd meg a párodnak, hogy neked már ketyeg a biológiai órád és nem fogsz éveket várni, döntse el, hogy mit akar. Legyél határozott. Ha pedig csak azért akarsz esküvőt, hogy legyen egy papírotok meg elmondhasd, hogy házas vagy, akkor egy 17 éves érettségi szintjén állsz, már bocsi. Csak ez a lényeg, hogy mutogassuk a világnak az ál-ideális életünket? Ha neked ez a fontos, csak sajnálni tudlak.
2021. jan. 7. 12:34
 8/61 A kérdező kommentje:

Utolsó, most miért támadsz engem? Szeretnék feleség lenni úgy,hogy ha lesz gyerek az házasságba érkezzen. Egyébként ha valakinek nincs gyereke, az szerinted nem is lehet házas?

Gondolom, házasságban élsz, így fogalmad sincs milyen érzés, amikor már mindenki férjhez megy körülötted és csak téged nem kértek meg. Lehúzol úgy éveket , hogy egyszer sem teszik fel neked azt a bizonyos kérdést. Egyébként nem érzem azt, hogy ketyegne a biológiai órám, talán, ha 40 lennék. De még nem érzem ezt.

2021. jan. 7. 12:39
 9/61 anonim ***** válasza:
40%

Megértem, hogy a rossz tapasztalat miatt türelmetlen vagy, de még egy éve sem vagytok együtt, igaz?

Szerintem csak annyit mondj neki, hogy összeköltözni csak jegyeskent szeretnél vele. Azért, mert a jegyesseg legalább napirenden tartja a hazassag-temat, ha viszont már osszekoltozol valakivel csak ugy, akkor még nehezebb időben kiszállni, ha mégis csak hitegetne... Mert akkor még több minden apró dolog fűz egyre szorosabbra, és könnyebben mondod azt, hogy jó még tudok várni.

Így viszont nagyon egyértelműen látszik majd hogy még az osszekoltozesig sem juttok el, ha szándékában sem áll a házasság. Így talán könnyebben eszreveszed a jeleket.

De azért ne hasonlitgasd az előző kapcsolatodhoz mert az mergezheti a jelenlegit.

2021. jan. 7. 12:42
 10/61 anonim ***** válasza:
89%
8 év után esküdtünk, 30 voltam. Most rájött még 8 és válunk. Rohadtul semmi jelentősége nincs utólag. Akkor fontosnak éreztem. Utólag azt mondom felesleges volt. Már akkor bajok voltak.
2021. jan. 7. 12:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!