Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Igénytelen vagyok, amiért nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igénytelen vagyok, amiért nem akartam drága gyűrűt?

Figyelt kérdés

Mikor mondom, hogy 100 alatt volt a gyűrűm jóval, mert szerintem nem ad az élményhez az, ha drága, mert ugyanúgy időálló, hiszen arany és drágakő van benne ugyanúgy, meg egyébként is, azt a pénzt költeném másra, akkor megszólnak, hogy attól, hogy nekem csak ilyen férfire futotta, aki ezt nevelte belém, jobb családokban a gyűrű 3szorosa az ember fizetésének a hagyomány szerint. Mi van?

Sosem voltam egy ékszeres típus, nem mondom, hogy kifejezetten sóher vagyok, de mi értelme költeni másfél-egymilliót egy gyűrűre? Meg amúgy is, mire az a pénz összejön jóformán a semmire... Miért ekkora dolog a gyűrű ára?

Már bánom, hogy elmondtam, mennyibe kerül. Előtte bezzeg el voltak halva a fehér zafírtól és a fehér aranytól, hogy milyen elegáns, szépen megmunkált kis darab. Komolyan nem értem, miért lenne ettől hitvány a férjem vagy silány a kapcsolatom... :(

2020. dec. 30. 18:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 7 ezer volt a gyűrűm szintén ezüst de nem zavar imádom 😍
2020. dec. 30. 19:45
 12/18 anonim ***** válasza:
65%

Nálunk sosem került szóba a gyűrűm ára.

Nagyon furcsa közegből származol.

2020. dec. 30. 20:04
 13/18 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz velük. Ti dolgotok, hogy mire költitek a pénzt, nem ez számít :) Az arany egy teljesen jó időt álló gyűrű.

Ha ezt a 3 havi fizetéses dolgot nézzük, akkor én már majdnem 2 milliós gyűrűt hordanék. Mégis minek? Fel se merném venni. Ehhez képest az én 200 ezres gyűrűm is igencsak "olcsó". Nem is értem azt aki kitalálta ezt a baromságot. Jóval fontosabb, értelmesebb dolgokra el lehet költeni azt a pénzt.

2020. dec. 31. 00:03
 14/18 anonim ***** válasza:
83%
Akkor én vagyok a legigénytelenebb itt, nekem 5ezerből kijött a gyűrűm. 😂 Az árát onnan tudom, hogy még én láttam meg egy ékszerésznél és mondtam a vőlegényemnek hogy az mennyire tetszik (gyönyörű kék köves, ezüst), ő meg azzal kérte meg a kezem, ezzel engem a legboldogabbá téve. Persze anyós mondta, hogy milyen dolog ezüst gyűrűvel eljegyezni egy lányt. De szerintem ez mekkora hülyeség. Egy az hogy ezt mindenki maga dönti el, én totál ki is akadtam volna ha egy több tízezer forintos gyűrűvel kért volna meg. Azt a pénzt lehet hasznosabb dolgokra költeni, ez az igazság. Kettő nekem ez tetszett. Ez másnak miért fáj? A házasságkötésnél úgyis arany karika lesz, bár én azért sem nézek le senkit ha nem aranyból van, ez mindenkinek a magánügye.
2021. jan. 2. 16:58
 15/18 anonim ***** válasza:

Hülyeség. Amúgy sem hordok gyűrűket, de biztosan nem hordanék egy 100 ezres ékszert magamon...

"ezt nevelte belém, jobb családokban a gyűrű 3szorosa az ember fizetésének a hagyomány szerint."

Na ez az, amit én csk itt olvastam. Ez nem "hagyomány", hanem valami mai majomkodás. Nálunk se a családban, se a környezetben ez nem volt szokás, pedig apai ágról egyáltalán nem voltak szegények, sőt... De mégis azt mondták a jegygyűrűről, hogy talán az az egyetlen olyan ékszer, ahol nincs különbség a gazdag és szegény között, mivel ez csak egy semmivel össze nem egyeztethető, dísztelen karikagyűrű pár. És pont ez benne a szép, hogy a házasság jele ugyanaz mindenkinek. A kísérőgyűrű más (ott már akár lehetett villogni az anyagiakkal), de azzal meg nem kérték meg senki kezét, csak egy ajándék volt, de ez sem volt mindenhol szokás. Ma lett divat "lánykérős" gyűrűnek használni.

2021. jan. 3. 15:11
 16/18 anonim ***** válasza:
15: ez pont nem mai majomkodás, hanem egy régről, az ántiidőkből fentmaradt "illem"szabály, főként gazdagéktól / puccosoktól. Ettől függetlenül én is orbitális baromságnak tartom.
2021. jan. 3. 19:40
 17/18 anonim ***** válasza:
Ezt a 3 havi hülyeséget valamelyik amerikai filmekben hallottam. Sehol máshol.
2021. jan. 4. 11:36
 18/18 anonim ***** válasza:
Ez a „régről fennmaradt illemszabály” a De Beers gyémántékszer-forgalmazó cég 1930-as reklámkampányából ered, Magyarországra a rendszerváltás után jött át az amerikai filmekből.
2021. jan. 6. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!