Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nem akarom kikönyörögni, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem akarom kikönyörögni, hogy eljegyezzen, de magától meg úgy tűnik eszébe se jut. Mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés
Amikor összejöttünk 20 és 23 évesek voltunk, akkor még azt beszéltük meg, hogy se házzasságot, se gyereket nem szeretnénk. Először ez benne változott meg, úgy 2 éve elkezdte mondogatni, hogy azért egy gyerek mégis csak jó lenne. Annyit beszélt róla, hogy már én is úgy érzem nagyon szeretném már, sőt a terveinkben két gyerkőc szerepel. A házasságot viszont magától ő sosem hozza szóba, szinte mintha kerülné is a témát. Nem akarom ezzel cseszegetni meg kierőltetni, de egyszer már mondtam neki, hogy én most már erre is vágyok, szeretnék a felesége lenni. Akkor azt mondta, hogy ő is szeretné és így is lesz, ha minden jól megy, de ennek ellenére ő azóta se beszélt róla. Szerintetek mennyire fér bele, ha rákérdezek, hogy nem szeretné e már megkérni a kezem? Annyira jó lenne, ha magától jutna eszébe, de úgy érzem az nem fog megtörténni. 6 éve vagyunk kapcsolatban és 5 éve együtt is élünk.
2020. aug. 22. 10:05
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
90%

Nem, nem a pénz a lényeg. De egy elég fontos tényező az életben. És ha már a nő kiesik a munkából és alig lesz fizetése 2-3 évig a gyerekvállalás miatt, akkor talán elvárható, hogy ha apuka megunja a szaros pelusokat és másik nőt keres, akkor legalább a nőnek is jusson valami, ne az utcára menjen a gyerekkel.

De még fordítom neked a dolgot: ha annyira szeretik egymást, miért nem teljesen alapvető, hogy vagyonközösséget és házasságot vállalnak? Ugyanis sokan pont azért nem akarnak házasodni, nehogy aztán osztozkodni kelljen.

2020. aug. 22. 13:02
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha megint felhozza a gyerek-témát vagy utalgat, akkor megmondanám, hogy nem fogok szülni "pasim-csajom" kapcsolatba. Hanem előbb legyen meg az elköteleződés, tehát a házasság, aztán jöhet a gyerek.
2020. aug. 22. 13:03
 23/31 anonim ***** válasza:
14%

"Gyerekes esetben folyamatos kommunikációban kell maradniuk,"

És ebben mi a jó?

2020. aug. 22. 13:04
 24/31 anonim ***** válasza:
11%

21.

1.A gyerekvállalás nem kötelező

2.Az igazán szemét biológiai apa lelép úgy, hogy az életben nem érik utol a hatóságok. Sajnos létezik ilyenre példa, hányingerkeltő, de a házasság sem egy olyan dolog ami alól ne lehetne kibújni. A valós esetben az a durva, hogy máig házasok papíron, mert elválásra sem került sor. Úgyhogy ennek maximum egy diktatúrában van értelme, ahol főbelövés jár az ilyen apának.

3.Mondjuk ez a vége teljesen igaz, ha annyira nagyon "szeretik" egymást, akkor éljenek csak közös értékekkel, én személy szerint ebben nem hiszek, túl sok válást láttam már, ahol háború ment nagyjából mindenért, sokszor a natúr dac által vezérelve "Ha nem lehet az enyém, a tied se" vagy "Tudom, hogy ez a kedvenc holmid, csakazért sem fogom hagyni, hogy a tied legyen" stílusban. Az emberi faj undorító, mikor elkezdik gyűlölni egymást. Onnantól minden erkölcs, etika, szeretetről előadott tanítás és becsület elvész, csak a másik minél erősebb megsebzése és tönkretétele a cél. Olyan emberekről beszélünk akik ráadásul akik általában pár évvel korábban még előadták a hegyi beszédeket a nagy szerelemről meg a szeretetről. Na, ennyire hiteles a dolog legtöbb esetben, a "cél szentesíti az eszközt".

Rövid életem alatt már példát, lelépő apukára, lelépő anyukára, olyanokra akik bár együtt maradtak - pont azért, mert "sokba van" a válás és egy háztartásban maradtak - úgy, hogy közben mindkettőnek lett új kapcsolata is - és olyanról is tudok ahol gyilkosság a vége ennek az állapotban, férfi esetében erőszakos gyilkosság, nő esetében mérgezés vagy álmában megfojtás szokott történni. És ez nagyon szomorú.

2020. aug. 22. 13:10
 25/31 anonim ***** válasza:
96%
Én úgy tudom hogy gyerektartást akkor is kell fizetni, ha nem voltak házasok a felek. Javítsatok ki ha tévedek.
2020. aug. 22. 13:17
 26/31 anonim ***** válasza:
91%

Őszintén le kell vele ülni, meg kell beszélni. Ez nem kikönyörgés.

Igazad van amúgy, hogy előbb házasságot akarsz.

2020. aug. 22. 15:15
 27/31 A kérdező kommentje:

Tegnap este finoman felhoztam a témát, hogy nekem ez fontos lenne, de úgy érzem, hogy ő fél elkötelezödni, ezért nem akar házasságot. Azt válaszolta, hogy nem érti miért gondolom ezt, számára is evidens, hogy először összeházasodunk és utána vágunk bele a babazásba. Szerinte egyébként ezt már többször is megbeszéltük, de szerintem maximum néhány szó esett róla, de konkrétan még egyszer sem beszéltünk róla. Arra, hogy nagyjából meg van-e már a fejében, hogy mikor akar eljegyezni, azt válaszolta, hogy nem akar sokáig jegyben járni és szerinte akkor van az eljegyzésnek értelme, ha már minden adott lesz az esküvőhöz is. Ahogy beszélgettünk róla úgy tűnt komolyan beszél és most éreztem először úgy, hogy nem akar kitérni a válaszok elől. Azt is elmondta, hogy neki a házasság valóban nem lenne olyan fontos, de nincs is ellene és tudja, hogy hiába csak egy papír, mégis sok mindenben van jelentősége.

Köszönöm a válaszokat, mindenki nagyon hasznos dolgokat írt!

2020. aug. 23. 10:11
 28/31 anonim ***** válasza:
81%
Nekem volt egy ismerősöm, akinek a csávója 10 évig nem kérte meg a kezét, pedig együtt éltek stb. Azóta összeházasodtak és gyerekük is van, szóval happy end, remélem nálatok is ez lesz.
2020. aug. 25. 16:58
 29/31 anonim ***** válasza:
13%
Én a 18-al értek egyet, szerintem a házasság csak egy papír, és sajnos sokkal inkább a pénzről szól mostanában mint az értékekről. Attól hogy összeházasodtam valakivel ugyanúgy dughatok félre, válhatok el, hagyhatom el, nem fogom azt érezni, hogy a házasság tart vissza, viszont házasság nélkül is lehetek rendes, becsületes és hűséges. Igazándiból ez kicsit kezd szerintem a társadalmi elvárás kategóriában lenni. Én felvettem 20 év hitelt a barátnőmmel szerintem az sokkal durvább mint bármilyen házasság, a bankban mikor aláírtunk na az tényleg elköteleződés volt amiből nincs kilépés!
2020. aug. 26. 10:08
 30/31 anonim ***** válasza:
0%
Az elköteleződés nem a hazássági papírtól van, ha együttélés alatt nem becsül, nem érez felelősséget, soha nem is fog. Együtt éltek, semmi nem fog változni. Az élettársi viszony és a hazásság közt alapvetően csak az öröklés kérdése különböző jogilag. Amúgy nagyon fiatalok vagytok még, azon gondolkodj még inkább van e elég végzettséged, munkatapasztalatod, hogy ha úgy hozza az élet egyedül is állj meg a lábadon, főleg gyerekkel.
2020. aug. 26. 11:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!