Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nem akarom kikönyörögni, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem akarom kikönyörögni, hogy eljegyezzen, de magától meg úgy tűnik eszébe se jut. Mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés
Amikor összejöttünk 20 és 23 évesek voltunk, akkor még azt beszéltük meg, hogy se házzasságot, se gyereket nem szeretnénk. Először ez benne változott meg, úgy 2 éve elkezdte mondogatni, hogy azért egy gyerek mégis csak jó lenne. Annyit beszélt róla, hogy már én is úgy érzem nagyon szeretném már, sőt a terveinkben két gyerkőc szerepel. A házasságot viszont magától ő sosem hozza szóba, szinte mintha kerülné is a témát. Nem akarom ezzel cseszegetni meg kierőltetni, de egyszer már mondtam neki, hogy én most már erre is vágyok, szeretnék a felesége lenni. Akkor azt mondta, hogy ő is szeretné és így is lesz, ha minden jól megy, de ennek ellenére ő azóta se beszélt róla. Szerintetek mennyire fér bele, ha rákérdezek, hogy nem szeretné e már megkérni a kezem? Annyira jó lenne, ha magától jutna eszébe, de úgy érzem az nem fog megtörténni. 6 éve vagyunk kapcsolatban és 5 éve együtt is élünk.
2020. aug. 22. 10:05
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
97%

"Mi a fontosabb megtartani egy jó kapcsolatot ahol tegyük fel szeretitek egymást és boldogok vagytok és lesz 2 szép gyereketek amit mindketten akartok"

Ja, csak az ilyen pasikra nem az a jellemző, hogy annyira elköteleződnének.

Ha semmi a papír és nem számít, akkor miért nem házasodik, ha a másik szeretné? Ez egy rendkívül gyenge kifogás. Ha meg mégsem semmi a papír, akkor meg nyilván azért nem, mert annyira komolyan mégsem gondolja.

Inkább ilyen "legyen egy gyerekem, mert legyen, aztán legfeljebb majd lelépek."

2020. aug. 22. 10:59
 12/31 anonim ***** válasza:
93%

11 Igen, így igaz.

Aztán itt is jönnek a kérdések, hogy elhagyott a párom a féléves babánkkal, mit tegyek? Házasodni sosem akart,csak gyereket.

Aztán mindenki beleáll a kérdezőbe, hogy milyen hülye volt, meg hogy nem vette észre, hogy komolytalan, mikor házasodni sem akart, stb.

Kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor a szidalmazók közt van-e olyan is, aki meg egyébként szorgalmazza a házasságon kívüli gyerekvállalást? Erre úgy sem fognak őszintén válaszolni...

2020. aug. 22. 11:05
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszerűen megmondanám neki, hogy csak házasságban akarok gyereket. Vagy elvesz és lesz gyerek, vagy hagyjuk egymást.

Nekem is ez az elvem egyébként. Én nem akarok apasági nyilatkozatot tenni a szülés előtt, legyen már alap, hogy a párom a gyerek apja. Ahhoz meg a férjemnek kell lennie.

2020. aug. 22. 11:14
 14/31 anonim ***** válasza:
11%

Úgy beszéltek, mintha még sosem hallottatok volna olyanról aki elvált volna, vagy megcsalta volna a feleségét csupán azért mert gyerek is van.....

Ti valami mesevilágban éltek itt.

Olyan mintha olyanról sem hallottatok volna akiknek házasság nélkül van gyerekük és még is együtt vannak hosszú évek óta?

Mintha itt egyesek másik Bolygón élnének.

2020. aug. 22. 11:29
 15/31 anonim ***** válasza:
93%
#14: az nagy különbség, ha két éves gyerek mellol lép le az apa, akkor évekre visszamenőleg alig van jovedelmem a gyes miatt (vagyon megosztás szerzés arányában) vagy jobb helyzetből indulok, ha már pár évre jegeltem a karrirem a közös gyerek miatt
2020. aug. 22. 11:35
 16/31 anonim ***** válasza:
92%

#14 Igen ám, de gyerek nélkül elválni és gyerekkel együtt elválni két teljesen különböző válás. Kezdjük ott sokan már csak a gyerek miatt is kevésbé akarnak válni és szívesebben dolgoznak a kapcsolaton inkább. De ha mégis elválnak, gyerek nélküli esetben a válás véglegesítése után akár soha többet nem kell találkozniuk. Gyerekes esetben folyamatos kommunikációban kell maradniuk, főleg amíg kicsi a gyerek, de utána is legalább a gyerek fontos életeseményein (ballagás, diplomaosztó, esküvő) muszáj találkozni. (És persze ez a helyzet akkor is, ha előtte nem házasságban éltek csak együttéltek.) A gyerek egy életre összeköt. Én legalábbis ezért szoktam azt mondani, hogy a gyerek nagyobb elköteleződés egy kapcsolatban, mint a házasság.

Kérdező, én a helyedben nem azt kérdezném, hogy nem akarja-e már megkérni a kezed, mert ez tényleg nyaggatásnak tűnik. Inkább kérdezd azt, hogy mikor képzeli az esküvőt. Ez egy teljesen jogos kérdés, egyáltalán nem nyaggatás, hiszen csak kérdezed, hogy mikor, főleg ha a házassághoz kötöd a gyereket is, de egyébként is neked is tudnod kell, hogy hogyan szervezd az életed, ez nem az ő egyedüli döntése.

2020. aug. 22. 12:06
 17/31 anonim ***** válasza:
15%

Kérdésedben a válasz, mit akarsz még tőlünk????

Írod:

"... ő is szeretné és így is lesz, ha minden jól megy.."

Szóval, mi nem megy jól nálatok szerinted?

2020. aug. 22. 12:11
 18/31 anonim ***** válasza:
59%
Több lenne a házasság, ha nem kerülne ennyibe. És mielőtt jönne a "nem kell sokba kerülnie" duma - ami amúgy igaz lenne - itt ezen az oldalon pár nappal ezelőtti kérdés alatt a "mennyibe került nektek" alatt röpködtek a milliók. 1,5, 3, "csak kétmilla" - nevetséges pazarlás egyrészt, másrészt pedig lehet, hogy van olyan ember aki eljegyezné a másikat, de ha eszébe jut ez, akkor inkább nem, mert nincs ennyi pénze. Nem is lesz.
2020. aug. 22. 12:44
 19/31 anonim ***** válasza:
92%
Nem vagyunk idióták. Mindenki tisztában van vele, hogy el lehet válni. Sőt, azzal is, hogy nrm a papíron múlik a boldog kapcsolat. De azért a házastárs kicsit más jogi kategória, mint a "csajom" meg a "pasim". Vagyonmegosztás, öröklés...
2020. aug. 22. 12:50
 20/31 anonim ***** válasza:
19%

19.

Igazából ettől csak még mélyebbre süllyed a házasság nimbusza, mert kis túlzással itt is ki lett most mondva, hogy ez a lényeg benne. A pénz. Még ha kevés, akkor is. Ez szomorú!

2020. aug. 22. 12:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!