Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a vélemény? Jeggyűrű vásárlás probléma?
Nézegettem a neten ennek a Glamira- nevű cégnek a termékeit, felhívtam telefonon a [link]
061 4585676 Országos nemesfémhitelesítési főosztályt, ahol kérdezősködtem, és azt mondták, hogy ez egy bolgár cég, de nem szerepel a nyilvántartásukban így magyarország területén nem jogosultak ékszer illetve drágakő kereskedelemre.
Ehhez képest a Glamirának a honlapja szerint az Andrássy úton van ékszerszalonja, ahol tárt karokkal várnak egy kávéra, hogy aztán többszázezret hagyjon ott az ember egy saját sufni tanusítványos fehérarany, gyémánt egyéb megnevezésű ékszerre.
A nyilvántartás egyébként letölthető erről a kormányzati oldalról :
[link] index.php?name=OE-eLibrary&file=download&keret=N&showheader=N&id=4470
Mit gondoltok erről a helyzetről?
Plusz szívesen vennék tanácsokat, ékszerészekkel való tapasztalatokat valódi hiteles nemesfém ékszer vásárlással kapcsolatban. Esetleg technikai eszköz megnevezését, hogy mi az a készülék ami megállapítja a valódiságot egy nemesfémnél, vagy drágakőnél. Köszönöm.
Először is, illik tudni leírni helyesen a jegygyűrű szót.
Azonkívül valamit félreérthettél, lehet hogy ez a név nincs bejegyezve NEHITI-nél, a forgalmazó azonban igen, így teljesen jogosult bármelyik ékszergyártó termékének a forgalmazásra. Annyi, hogy magyar fémjelzés kell hogy szerepeljen az ékszerben, azaz hitelesítik hogy megfelel a nemesfémtartalma a beütött finomság szerint.
# 1
Hát a forgalmazó sincs benne a letölthető listában bocsi.
GLMR EOOD
bul. Andrey Lyapchev №1A
Sofia 1756, Bulgaria
Keresheted.
# 4
Mert? Neked mi bajod a gyakorival? Egyébként te vásároltál már bármilyen ékszert is ami magyar fémjeles? Vagy számodra ez nem is számít.
# 4
Egyébként sem állítottam, hogy nem tűnt fel senkinek sem, tudnak róla a hivatalnál is, viszont ennek ellenére nem történik semmi. De részemről erről annyit, hogy megvan a véleményem, viszont jobban érdekelne, ha valaki ajánlana egy olyan helyet ami "hitelesített" és volt hozzá tapasztalata! A listában szereplőknek honlapjuk sincs. (lehet nem véletlen ez sem?)
4# Egyébként, ha már a lebuktatásnál tartunk...
Az ÁSZF -ben szereplő webshop címe ez a Csehbánya újtelep utca 41, az alábbi képen látható a google mapsen.
Annyira meggyőző innetől ez az üzlet nem?
# 9
Na ehhez várnék valami ajánlást /tapasztalatot igazából, nem a csalók érdekelnének. De úgy tűnik eddig nem olvasta olyan a kérdést aki az átlagnál drágább (500 e feletti), fémjeles gyűrűt vett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!