Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Együtt maranál olyannal, aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Együtt maranál olyannal, aki minden szempontból megfelel neked, de te akarsz házasodni, ő pedig nem?

Figyelt kérdés

Én nem. Ez nem csak egy papír, állítson bárki bármit.

Esetleg van itt olyan, akinek a házastársa régebben váltig állította, hogy ő nem esküszik?

19/L

2010. júl. 22. 21:47
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
87%

Szia Kérdező. Az én párom (lány vagyok) sem akart házasodni, nem azért mert nem szeret, hanem azért mert a szülei hihetetlenül undorító módon váltak el, amikor kicsi volt, utána több mint 10 (!) évig pereskedtek, mocskolódtak, gyűlölködtek. Ezért ösztönösen meggyűlölte a házasság intézményét, még jóval azelőtt, hogy engem megismert volna.

Nekem fontos volt az esküvő, nem a házas státusz miatt, hanem azért, mert mindkettőnknek elég balhés családja van, és jó lenne, ha baj esetén tudnánk intézkedni egymás helyett, vállalni egymás iránt a felelősséget. Az élettársak semmit nem intézhetnek egymás helyett (a páromnak pl. kellett a meghatalmazásom az elektromos művekhez, azért mert a közös (!) lakásunk villanyórája az én nevemen volt - csak azért mert nem vagyunk házasok), nem örökölhetik egymás után a közösen összeszedett vagyont, ha a másik pl. egy baleset során kómába kerül, nem dönthetnek, hogy megoperálják-e vagy sem, nem látogathatják egymást az intenzív osztályon, nem temettethetik el egymást (nem adják ki neki a holttestet), stb. - jogilag tehát olyanok egymásnak mint két szomszéd. És ez baj. Ha az egyik bankszámláról a másikra akarnánk utalni egy nagyobb összeget (egyik egyikünk, másik másikunk nevén van), elvileg ajándékozási illetéket kellene fizetnünk utána.

A lakodalom, felhajtás nem érdekel, hiszen a családtagjaink gázak, barátunk meg nincs sok. Elmondtam a páromnak, hogy nekem miért fontos az esküvő, megértette, hogy nekem ez miért fontos, rájött, hogy az ő életén ez nem változtat semmit, hiszen amúgy is velem akar maradni, így hamarosan összeházasodunk, sőt már ő is örül a dolognak, mert így jogilag tiszta lesz a helyzetünk. Az nem jó érv, hogy az esküvő ennyibe meg ennyibe kerül, és valakik ezért nem házasodnak össze, mert egyrészt nem kell több tíz, több száz embert kajáltatni, ha nem akartok, másrészt most néztem utána, és maga az esküvő (ha nem kérsz hozzá semmit) ingyenes.

Ha nem egyezett volna bele a dologba a párom, erősen elgondolkodtam volna a dolgokon, hiszen ha tényleg komolyan gondolja, az esküvőben és a házasságban semmi hátrány nincs, csak előny. Én nem bírom azt, ha valaki nem akar felelősséget vállalni. Azzal se értek egyet, aki ragaszkodik ahhoz, hogy mindenképp a férfi kérje meg a nő kezét, és kétségbeesetten vár/reménykedik évekig, mert a házasság két egyenrangú ember felelős és közös döntése szerintem. Az egész kézmegkérés meg feleségül "vétel" (ami kísértetiesen emlékeztet egy adásvételre) még a női emancipáció előtt alakult ki, amikor a nők kvázi használati tárgynak számítottak, de a mai világban semmi értelme nincs, mert milyen hü.lyeség az, hogy a házassági szándékot csak az egyik félnek van joga kinyilvánítani egy amúgy egyenrangú kapcsolatban.

A te helyedben nem hagynám ott csak ezért a páromat, mert még nagyon fiatalok vagytok, és nagyon sokat változhattok még. A párod gondolom max. a huszas évei elején jár, akkor meg még a legtöbb ember nem akar házasodni. Én sem akartam, mikor annyi idős voltam. Ha 10 évvel idősebb lennél, azt mondanám, gondolkozz el, de ti még nem vagytok abban a korban, akiktől elvárható egy felelősségteljes, életreszóló döntés meghozatala (ti még a gondtalan, bulizós éveiteket élitek :)... nem kell siettetni a dolgokat, eljönnek azok majd maguktól is, ha itt lesz az idejük). Ha minden klappol még pár évig, és fontos vagy neki, akkor úgyis meggondolja magát, ha meg nem, akkor a következő időkben úgyis megmutatkoznak majd egyéb problémák, amik megmutatják, hogy nem is vagytok egymáshoz valók.

29/l

2010. júl. 23. 08:02
 22/30 anonim ***** válasza:
91%
08.02. folyt.: eszembe jutott még egy durva sztori az élettársi viszonyról. Ismerünk egy 58 éves hölgyet, aki sajnos hajléktalan lett. Volt egy élettársa, volt egy önkormányzati bérlakásuk, a bérleti jog az élettárs nevén volt. Meghalt az élettárs. Ha házasok lettek volna, a hölgy maradhatott volna a lakásban, mert a házastárs örökölheti a bérleti jogot, így viszont kilakoltatták, hiszen élettársként gyakorlatilag idegennek számított. Azóta az anyjától örökölt fűtetlen, romos vályogházban lakik Csepel szélén, amiben se víz, se gáz, se villany, gyakorlatilag hajléktalan, csak aludni jár oda, az önkormányzati bérlakás meg összkomfortos volt.
2010. júl. 23. 08:15
 23/30 anonim ***** válasza:
77%
Igen együtt. Nekem nem jelent annyit egy papír és egy ceremónia, hogy azért feladjak egy jó kapcsolatot.
2010. júl. 23. 08:39
 24/30 anonim ***** válasza:
78%
Leírtad a lényeget. Ha nem akar házasodni, te viszont igen, akkor mégsem felel meg minden szempontból. Sőt, az egyik leglényegesebb kritériumnak nem felel meg.
2010. júl. 23. 08:58
 25/30 anonim ***** válasza:
73%
Találsz olyant, aki szeret és házasságban is szivesen élne veled. A potyázó, kipróbálós fickókat kerüld. Azok az ágyrajáró macákhoz valók.
2010. júl. 23. 09:02
 26/30 anonim ***** válasza:
60%
Nálunk aktuális a téma, én vagyok a nő (25 éves) és semmi pénzért nem házasodnék. Ő meg igen. Már van egy kislányunk is, de nem érzem azt, hogy nekem házasodni kéne. Néha előjön az esküvő témával, hogy milyen lenne... Aztán úgy látom kezd beletörődni. Nem tudom elmagyarázni, hogy miért nem akarok, egyszerűen kizárt. (Az élettársi szerződés is.)
2010. júl. 23. 10:25
 27/30 anonim ***** válasza:
46%

Itt is járt a lepontozó! :-I

Vicces, hogyha valaki szerint nem kell az a vacak pair, akkor jól lepontozza az összes házasságpárti embert....Éld jól ki itt magad, te kis szánlamas szerencsétlen!!!!

2010. júl. 23. 12:40
 28/30 anonim ***** válasza:
73%
Nem élnék senkivel élettársi kapcsolatban! Akinek nem érek annyit, hogy feleségül vagyen és jóban-rosszban mellettem álljon, az nekem nem felel meg! Ezt már általában 1-2 hónap után indirekt módon kipuhatoltam a pasiknál. Pontozhattok ágyrajárók :)
2010. júl. 23. 17:16
 29/30 anonim ***** válasza:
Nem maradnék. Ez a kérdés szerintem eleve egy oximoront rejt magában. Mert mi az, hogy "minden szempontból megfelel nekem", de ő nem akar házasodni? A "minden szempontból megfelelés" azt jelenti nekem, hogy a hosszú távú terveink (házasság) témájában is egyetértünk. Ha egy ilyen fontos kérdésben másként gondolkodunk, akkor nem ő a nekem megfelelő ember (és nyilván én sem őneki). Tehát nem maradnék vele, bármilyen fájdalmas is.
2010. dec. 26. 19:54
 30/30 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Itt írjátok többen, hogy fú, mekkora pénzkidobás az esküvő, puccos hacacáré stb. stb. Ez így nem igaz. Lehet ilyenre is csinálni, valóban. Meg lehet olyanra is, hogy csendben, szűk családi körben, esetleg kettesben a két tanúval. Ilyen is van. Na nehogy már ez akkora drágaság legyen!!!

Szerintem kevés olyan ember van, akit nálam jobban taszít ez a nagy esküvői felhajtás. Én mégis házasságpárti vagyok (csak nem puccosesküvő-pári, ami nem ugyanaz azért :)).

És nem, szerintem nem csak egy PAPÍRról van szó. Annak a papírnak szimbolikus jelentése van. Én legalábbis így gondolom. Elfogadom, ha más nem, csak akkor ő nem az én emberem (és én sem az övé, nyilván).

25/N

2010. dec. 26. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!