Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért szeretné ennyire a baràtnöm, hogy eljegyezzem?
Az az igazság, hogy a megfelelő társ mellett nem félnél az eljegyzéstől, hanem alig várnád, hogy megtedd. A barátom 25 éves volt, mikor összejöttünk, előtte gondolni sem akart házasságra és gyerekre, velem viszont az első pár randi óta már ezt tervezi. A szülei is mondták, hogy az eddigi barátnőivel elég távolságtartó volt, de nálam látják, hogy igazán szerelmes. Úgyhogy szerintem te egyszerűen még nem találtad meg az igazit. Amelyik pasinál erőltetni kell az eljegyzést, az már rég rossz. Legalábbis én így gondolom.
2019. dec. 23. 08:37
Most végigolvasva a kommenteket, hazudtál az elején. Neked eszed ágában sincs elvenni a lányt, mert félted a pénzed. Akkor miért nem ezt mondod neki, ahelyett, hogy hitegeted és húzod az idejét?
2019. dec. 23. 08:41
13/36 A kérdező kommentje:
Szeretem nagyon és menne is magàtol HA nem hoznàk fel ezt a témàt àllandòan. Most johogy nem azt hozzàk fel ,hogy dugogassam mert különben elhagy és keres màst aki hajlandò rà,pedig megy az magatol is..Nah remelem ertitek mit akartam ezzel mondani :D :D
Szerintem egy év nagyon kevés, megrögzött vallásosoknál lehet inkább ilyet látni. Meg úgy 30 évvel ezelőtt volt divat (lehet a lány szülei ebben a rögeszmében ragadtak). Ez csakis rád és a barátnődre tartozik. A válaszaidból meg úgy tűnik, mintha soha nem akarnád elvenni, bizalmatlankodsz. Nem baj, ha nem akarsz házasságot, de ezt illik a kapcsolat elején közölni. (A barátom és én sem akarunk összeházasodni, és ezt már az első pár hónapban megbeszéltük. Meg gyereket se akarunk. Két éve vagyunk együtt és fél éve együtt is élünk. A szülők ezt még nem tudják, szerintem az enyémek nagyon ki fognak akadni, ők is ilyen régimódiak.)
2019. dec. 23. 08:46
15/36 A kérdező kommentje:
12 es valaszolo nem hitegetem mert nem mondtam neki evvel kapcsolatban semmit csak azt h nem akarom elkapkodni de majd ha eljön az ideje szàmíthat rà :)
Szerintem a legtöbb igazsàg a kifele magamutogatós opcióban leledzik. Szerintem legalàbb 3év, mire tisztességesen megismersz valakit, úgy, hogy húzósabb élethelyzetekben is megfordultok együtt. Kissé értetlenül àllok a dolog előtt, több nőmmel az udvarlàsi időszak is több volt, mint az àltalad említett egy év. Màsfelől azt gondolom, hogy az ismerőseit is úton-útfélen eljegyzik, ami valószínűleg a baràtnődben is generàlhat némi stresszt -> esetleg azt éreztetve, hogy el van màr késve.
2019. dec. 23. 08:51
Szerintem egyén- és kapcsolatfüggő, hogy kinek mennyi idő után ideális az eljegyzés. Ha már 1 év után is biztosan érzed, hogy megtaláltad azt, akivel leélnél egy életet, akkor miért kéne még 2 évet várni a dologgal? Csak mert mások azt mondják? Szerintem aki 3 évig nem biztos abban, hogy velem akar lenni, azzal felesleges is továbbmenni. Szerinted meg minimum annyit kéne várni vele. Nem vagyunk egyformák, akkor kell ezt meglépni, amikor jónak érzed, és ne mások befolyásoljanak ebben.
2019. dec. 23. 09:15
Ismerős az érzés, amikor állandóan kattog valaki valamin és nyomatja a hülyeségét. Nekünk a sógornők volt ilyen, hogy ő a lányunk keresztanyja akar lenni. Végül a harmadik (fél)tesóm lett a keresztszülő, szemben tesómmal - akivel felnőttem - és asszonyával. Megfogadtam, hogy ha lesz is több gyerekünk, ő akkor sem lehet egyiknek sem.
Visszatérve az esetedre. 1 év az semmi, ahogy már írták is 3-4 év kell a másik lakva megismeréséhez. Én 4 év után kértem meg a feleségem kezét és rá 1 évre volt az esküvő. Ő is már várta és tán egyszer hozta szóba, mert ő is tudni akarta a tervet.
Úgy érzem így volt helyes a mai napig is. 9 éve élünk együtt.
A helyedben leülnék először a barátnőddel megbeszélni, hogy te hogyan tervezted és hogy álljon le ezzel, mert lont az ellenkezőjét éri el. Utána, ha szükséges, akkor a családdal is közölném, hogy álljanak le és egyébként is szálljanak ki a kapcsolatodból.
2019. dec. 23. 09:36
Szerintem már terhes mástól és annak a másiknak nincs pénze. Be akarja gyorsan biztosítani magát. Ez 1000%.
2019. dec. 23. 09:39
Szerintem teljesen helyzet és életkorfüggő, hogy mennyi idő után alkalmas a dolog. Huszonéves kor elején 1 év nekem kevésnek tűnik. Az ember változik, sokszor azt sem tudja, mit akar igazán, még saját magát keresi. Ott simán eltelhet 3-5 év, mire mindkét fél azt mondja, hogy igen, ez működik.
30 körül vagy afelett én nem várnék 3-5 évet, az biztos. Ha valaki x kapcsolat után, egy rakás élettapasztalattal meg kapcsolati tapasztalattal 1-2 év alatt nem tudja eldönteni, hogy velem akarja-e leélni az életét, az nem is fogja.
2019. dec. 23. 09:41
Kapcsolódó kérdések: