Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez hogy lenne fair, jó kompromisszum?
Párommal most költöztünk össze nálam. Ő 40 órában dolgozik, plusz napi 3 óra utazás, jobban keres nálam,fix fizetése van.
Én 20-30 órában dolgozom, mellé levelezőn tanulok, van alkalmanként plusz bevételem, de ez nem minden hónapban, kicsit kevesebbet utazom.
Megbeszéltük, hogy felesben fizetjük a dolgokat, ez eddig rendben is van.
Azt is megbeszéltük, hogy a házimunka is felesben megy.
És itt kezdődnek a problémák, ugyanis a párom a fejébe vette, hogy mivel Ő sokkal többet dolgozik, így vegyek ki nagyobb részt az otthoni munkából.
Még rá is bólintanék, de amikor kereset-idő arányosan akartam felosztani a dolgokat (hogy fizessen picit többet ő, cserébe nagyobb részben viszem a háztartást, szerintem így korrekt, hogy ha más szempontból is, de egyenlő mennyiségben viseljük a terheket), akkor pont a párom mondta, hogy nem-nem, felesben.
Másrészt én az a fajta vagyok, aki úgy gondolja, hogy soha ne legyen akkora kupi, amit nem lehet összekapni napi húsz perccel (szennyes egy helyen, mosatlan a mosogatóba, ha olyan beáztatva, ha valami kiömlik töröljük fel, stb.) Amíg egyedül voltam működött is. A párom rendetlen. Ruhák szétszórva a nappali-háló-fürdő háromszögben, aztán vagy tiszták vagy nem. Ha elfogy mondjuk a sült hús, akkor a tepsit nem beáztatja, hanem az étkezőn hagyja, hogy aztán csutakolhassam fél órát. Ha főz, akkor hagyja hegyekben a mosatlan, mivel ha főz egy húsz perces kaját, akkor az én dolgom mosogatni a 220 edényt és levakarni a tűzhelyet. Tegnap ezen rendesen össze is vesztünk.
A lényeg, hiába dolgozom kevesebbet, de ezt direkt így választottam, hogy legyen időm tanulni, letenni a jogsit, nyelvvizsgát.
Szóval ennek fényében úgy gondolom, hogy igenis ha felesben vannak a dolgok, legyenek felesben. Ha kevesebbet keresek és ugyanannyit fizetek, akkor hiába dolgozik többet, takarítson ugyanannyit.
Mielőtt megszóltok, ha tényleg fáradt, beteg, a kedvében járok, átveszem a dolgokat, nem arról van szó, hogy naplóban vezetem a feladatokat.
Vagy tényleg sárkány vagyok és nincs igazam?
Megbeszéltük, hogy este átbeszéljük a dolgokat, ki hogyan látja és gondoltam előtte megkérdezek másokat is.
(Amúgy jó kapcsolatunk, mindent meg tudunk beszélni, de az együttélés még új mindkettőnknek. Én eddig egyedül voltam, Ő az anyjával élt és így picit nehézkes összecsiszolódni, hiszen nekem megvan a kialakult rutinom, Ő meg nem volt eddig "befogva" házimunkázni.)
De ha nálad költöztök össze, akkor ez a te lakásod? Vagy a te albérleted?
Ha a te lakásod, akkor, hogy ha ilyen nagy fifti-fifti van, akkor van ám amortizáció a lakáson, legyen szíves részarányosan ezt neked kifizetni.
Amúgy nem fér a fejembe, hogy miért nem akar többet vállalni a költségekből. Mi az érve? Vagy csak simán nem?
Tisztában van vele, hogy ő rendetlen és neked többletmunkát okoz az ő jelenléte? Vagy abszolút észre sem veszi?
Tényleg próbáljátok megbeszélni, kérd meg, hogy érveljen, ha eddig nem tette.
Komolyan kíváncsi vagyok a fejleményekre, kérlek, írd majd meg.
Ha a 8 ora munkaert te X forintot kap, a baratod meg 5X-et, akkor neked marad minden hazimunka, o legfeljebb a szemetet viszi le? Szerintem ez a modern rabszolgasag intezmenye. Egyszeruen budos neki a hazimunka es a keresetelonyet probalja meg felhasznalni arra, hogy te csinald. Plane ha meg trehany is hozza. Anyuci picit elkenyeztette. Gyanitom ezen te sokat nem is fogsz tudni valtoztatni. Innentol a dontes a te kezedben van. En nem csicskulnek be a helyedben.
43F
Ügyes a barátod, sikerült találnia egy palimadarat, aki helyette megcsinál mindent. Mondd meg neki, hogy mivel te sokkal több házimunkát végzel, mint ő, kevesebbet fogsz beleadni a közösbe. Ha továbbra is szigorúan ragaszkodik felezgetéshez, akkor hagyd ott a szennyesét a földön, ne mosd ki. Nem tudom milyen nehézkes összecsiszolódásl beszélsz, ő konkrétan beleszrik az egészbe, téged nem tisztel meg annyival, hogy összeszedje a szros gatyáját, vagy beáztassa a csetrest, csak várja, hogy jöjjön a láthatatlan rendrakó tündérke. Szánalmas.
Amúgy az anyja otthon valszeg a seggét is kinyalta, és most tőled is ugyanezt várja, csak nálad még felezgeti is a költségeket, mert egy sóher tahó. Az ilyen nem fog változni, de ezt majd te is belátod idővel.
Az nem megoldás, hogy mindenki a saját ruháját viszi ki a szennyesbe?
Kérdező te kiviszed a tied, nem az övét, csak a tied. Ha elfogy a párod tiszta ruhája úgyis rákényszerül, hogy kivigye ő is a sajátját.
A mosatlannal is csináljátok ezt. Ha ő főz, ő mosogat, ha te főzől te mosogatsz.
Bár nálunk pont az a kompromisszum, hogy a párom főz, mert ő szeret főzni, és én mosogatok, cserébe a finomért amit főzött.
Meg mond el a párodnak, hogy attól, hogy te keveset dolgozol, még nem jelenti azt, hogy több a szabadidőd mint neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!