Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek anyagi szempontbol a mi esetunkben mi lenne a kotelessege a ferfinek?
31 eves edesanya vagyok, a tunemeny kisfiamat 3 eve nevelem egyedul. Vallalkozo vagyok, de sajat lakasra egyenlore toredeket sikerult osszekaparnom egyedulallokent, mint amennyire szukseg volna. Ettol fuggetlenul nagyon odafigyelek arra, hogy a prüntyimnek mindene meglegyen, es boldog gyerekkora legyen, igy kulfoldre is el szoktunk menni kirandulni, es igyekszem mindent megadni neki, szep lakasban is elunk. Mindennek persze ara van. De nem is ez a lenyeg.
1 eve vagyok egyutt egy tuzszeresz katonaval. Sok hatarszolgalatot kibirt a kapcsolatunk. Na marmost en nem tudok hozza menni, mert o a laktanyaban lakik. Viszont o jon kb heti 3-4 alkalommal. Tobbnyire este jon, hajnalban elmegy. A kisfiammal nagyon szeretik egymast, szoktak egyutt jatszani is. Az egy ev alatt kb ketszer hozott neki 4-6 ezer ft ertekben jatekot, en pedig neha kapok ilyen olyan csokit, bonbont, stb... Nevnapomra semmit, fel sem koszontott. Valentinnapra semmit, karacsonyra semmit. Ha megkerem valamire, hogy segitesen, jon, megteszi. Ugy erzem, szeretem ot, legalabb is a testemmel mindenkepp, nagyon jo vele minden......
Viszont egy valami egyre jobban zavar, bant....
Havonta 105+rezsi a lakasunk. Es meg mindig egyedul fizetem. Egy eve egy forintot sem tett bele, vagy segitett anyagilag... Tobbszor mondta mar, hogy kifizeti a felet, de azota sem tortent e teren semmi... A velemenyeteket szeretnem kikerni, ti mit gondoltok errol? Egy olcso kiehezett ribi anyuka vagyok, vqgy ez igy rendjen van, es elegedjek meg azzal, hogy ezen kivul a probleman kivul egyebkent minden tokeletes, es ertekeljem? Elégedetlen lennék?!?!?!
Amiről nem nagyon írsz talán az lenne a lényeg, mégpedig a kettőtök kapcsolata ill. az ő hozzáállása a közös jövőtökhöz. Akarja- nem akarja, beszéltek ilyenről, szóba jön-e és ha igen akkor tudod-e hányadán állsz? Jó lenne tudni, hogy ő egy komoly kapcsolatot, közös jövőt szeretne veletek vagy csupán "jól érzitek magatokat" addig amíg megy. Ehhez kéne viszonyítani mit adjon vagy ne adjon. Mert ugye alvásért miért kérj pénzt? Azt rendezi a néhány aprósággal, figyelmességgel. Más a helyzet ha esetleg vacsorázik, reggelizik és még másabb ha veletek szeretne élni. Akkor ugye alap, hogy segítek ahogy tudok. Viszont nem.értem, hogy akkor miért lakik még a laktanyában és miért nem nálatok, így már komolyabb lenne a dolog és persze elvárható lenne a segítség mivel többletkiadást is jelentene.
Szerintem ez köztetek valahogy nincs rendezve, függőben van a dolog, neki meg megfelel, hogy van 3-4x hetente szex, tud ott aludni és szinte ingyen van. Ezt kéne megbeszélni, hogy valójában mit akartok egymástól. Csak kellemes szeretői viszonyt vagy többet. Viszont az, hogy még karácsonyra sem kapsz semmit nekem furcsa. Ez nem a komoly kapcsolat mellett szól. A gyerek nem az övé, így nem várható el komolyabb törődés a gyerekkel a részéről legalábbis addig míg nem léptek tovább a kapcsolatban. Bár ilyen gyakori találkozásnál illene azért jobban "odafigyelnie" rád is és a gyerekre is de ezt neki kéne magától.
Vagyis szerintem minél előbb hozd föl a közös jövő témát és látni fogod a reakciót, hozzáállást. Eszerint döntsd el mit várhatsz és mit nem.
Nem érzem jogosnak, ha a rezsi felét neki kéne fizetni, főleg ha csak pár órát marad nálad és akkor is szex és alvás van.
Ha nálad fürdik és étkezik annak elkérném az árát, ha nem is kp-ban, de valami szívességben. A leírásod alapján ez egy szeretői-baráti viszony, nem igazi párkapcsolat. Pont ezt jelzi az is, hogy néha ajándékokat hoz neked és a gyereknek, de nem foglalkozik azzal, hogyan telnek az ünnepek.
Ha Neked ez a kapcsolat így nem jó, akkor bepróbálkoznék azzal, hogy valóban odaköltözzön hozzátok és együtt éljen veletek, akkor egyértelmű lenne, hogy beszáll a költségekbe. Ha megtehetné, hogy minden nap veled alszik és mégsem teszi, annak elég alapos indokának kell lennie szerintem.
Egy pár szót megérdemel a foglalkozása is, hivatásos katona, ráadásul nagyon veszélyes munkakörbe dolgozik, az is lehet hogy nem akar erősebb köteléket kialakítani, mert akkor az a munkája rovására menne. Ha félsz a munka közben, akkor hibázni fogsz és ennek súlyos ára lehet, ezért nem akar különösebben kötődni senkihez. Aki ilyen munkakörbe dolgozik az többnyire magányos farkas ha érted mire gondolok. Persze le is szerelhetne, áthelyezést is kérhet, kérdés, hogy a munkáját szereti jobban vagy Téged?!!!
41F
Olyan nincs, hogy kötelesség.
Vessétek fel az összeköltözés lehetőségét.
Valamennyit illene besegítenie, attól függően mennyit van ott. Én azt mondanám, hogy a bérleti díjadba adok 70k-t, a rezsi a tiéd vagy ahogy előttem írták, intézem a bevásárlást.
Ha egy tanácsot elfogadsz, hanyagold a külföldi utakat és gyűjts saját lakás önerejére. Hidd el, nem azt nézi a gyereked, hogy az anyukája éppen Prágában , New Yorkban, Londonban vagy a dalmát tengerparton szereti, viszont saját ingatlannal megmaradna a bevételedből, ami egyéb dolgokra jól jöhet. Azért ne a hapsi tól várd, hogy rendberakja az életeteket, rendezkedj te is ilyen téren.
32/f
Azt írod, hogy ha kéred, akkor segít, gondolom kisebb szerelési munkákat elvégez, amihez nőként nem értesz. Ha úgy nézed, akkor ő ezzel száll be. Nem kell drágán szakembert hívni.
Viszont semmi kötelessége nincs felétek.
"Egy eve egy forintot sem tett bele, vagy segitett anyagilag... Tobbszor mondta mar, hogy kifizeti a felet, de azota sem tortent e teren semmi..."
Ezt milyen kontextusban mondta? Fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!