Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Valóban ez jó hozzáállás a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban ez jó hozzáállás a pénzhez?

Figyelt kérdés

Barátnőm nem vezeti a kiadásait. Nem mondom hogy szórja a penzt de sztem nem tudja h mennyit tud eltenni a fizetéséből havonta. Ez engem zavar h ennyire nem foglalkozik vele, azt mondja utalja a pénzt. Zavar mert azert e teren nem art a tudatosság.

En vezetem a kiadásaim es mondtam h sztem neki is kéne, de nem érdekelte..

Csak így hogy akar kozos eletet?

2019. febr. 4. 19:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%
De ez mièrt zárja ki a közös èletet? Eddig is megèlt, nem? Jutott is, maradt is. Az összeköltözès ezen nem változtat. A megèlhetèsetek fizetitek felesbe, aztán mindkettőt ölnek ami marad, az a sajátja, azzal gazdálkodik.
2019. febr. 5. 09:23
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

"Onnan tudom hogy kozos eletet akar h most költözünk össze."

És ha téged ennyire zavar, hogy nem írja a kiadásait, - annak ellenére, hogy nem szórja a pénzt, - akkor miért nem összeköltözés előtt tisztáztad veled, hogy mik a kéréseid, elképzeléseid, netalán elvárásaid ilyen téren - így tudta volna mérlegelni, hogy meg akar-e, meg tud-e ezeknek felelni.

(Vagy csak nekem fura, hogy most, összeköltözés után teszed fel azt a kérdést - idegeneknek egy fórumon, - hogy hogy akar így a barátnőd közös életet, ahelyett, hogy NEKI tetted volna fel összeköltözés ELŐTT?)

Gondolom, azért összeköltözés előtt csak egyeztettek olyan téren, hogy a közös költségeket felezitek-e, meg mégis mik az elképzeléseitek, terveitek hosszabb távon, ami az anyagi boldogulást, előrelépést illeti.

Önmagában azt, hogy valaki nem vezet nyilvántartást a kiadásairól, én például nem tartom akkora problémának, ha normálisan kijön a keresetéből, és észszerűen gazdálkodik a pénzével.

Te közös kasszát szeretnél amúgy, és rálátást arra, hogy ő mire mennyi pénzt költ a közösen felmerülő kiadásaitokon túl, vagy csak azt, hogy legyen egy határozott és reálisan tartható terve arra nézve, hogy havonta mennyi pénzt tud félretenni?

2019. febr. 5. 11:11
 13/22 anonim ***** válasza:
45%

A nők álltalában ilyenek...

Adok egy tanácsot. Sose tudja mennyi félretett pénzed van. Hónap végén ha már nem jut valamire, nyugodtan mondd hogy hát bocs drágám de nekem is elfogyott. De nem épp ebben a hónapban vetted meg a 20 ik pár cipődet ami nem is lenne annyira fontos? Bár végül is ehetünk zsíroskenyeret fizetésig...

Ezt így nyugodtan bejátszhatod, különben ha erődön felül próbálsz kompenzálni pénzügyileg miatta, meg fogja szokni, természetesnek fogja venni, és minden marad így.

Pénzügyi intelligencia sajnos nagyon sok embernek nincs. És nem csak nőknél jellemző.

2019. febr. 5. 13:04
 14/22 anonim ***** válasza:

Azért ez marha jó, hogy kb. minden második válasz úgy kezdődik, hogy Kérdezőnek "semmi köze hozzá".

Azért álljon már meg a menet. Nyilván nem csak dugni járnak össze, ahogy írja, közös jövőt terveznek. Akkor ez a téma mikor kerüljön terítékre? (Jó, hogy azt nem mondjátok, amíg nem törvényes felesége, addig nincs köze hozzá.)

2019. febr. 5. 16:36
 15/22 anonim ***** válasza:

Az összeköltözés nem jelenti azt, hogy elköttelezte magàt melleted. Ha nem mondott ilyet akkor nem. A Józsival is összeköltözhet,3 év múlva Bélàval, 5 év múlva meg Tamàssal is.

Ne vedd készpénznek, ha nem beszélt róla, hogy végleg veled tervezne.

Mi a férjemmel közös döntés alapjàn közös kasszàn vagyunk, nem írogatunk kiadàsokat. Első körben félretesszük a havi megtakarítàst (150 ezer) , onnantól meg megvesszük / kifizetjük amit kell, ami marad azt pedig szórakozàsra költjük ( közös programok, hobbik, könyvek). Ha nagyon kell , ruha, cipő. Ennyi.

Ha a csajod a közös dolgokat tudja fizetni, van megtakarítàsa minden hónapban, olyan mindegy mennyit költ.

Ha elszórja minden fillérét az màs, olyannal én se kezdenék. 33/N

2019. febr. 5. 22:16
 16/22 anonim ***** válasza:

Miért fontos, hogy vezesse az ember a kiadásait?

A kötelező kiadásaimat vezetem, illetve bármikor visszatudom nézni netbankon. (Hitel, ltp, szolgáltatók számlái, stb.)

Minden hónapban elteszek egy fix összeget a megtakarítási számlámra amikor megkapom a fizetésem. A fix kiadásaimat vezetem, hiszen másként nehezen nyomon követhető mit fizettem ki és mit nem. (Akkor is, ha javarészt mindent csoportos beszedéssel fizetek.)

A maradék azért marad a számlámon, mert azt bűntudat nélkül költhetem napi megélhetésre, ruhára, szórakozásra, vagy amire akarom. Ha ez nálam egy jól működő rendszer (és lehet, hogy a barátnődnél is így van ez), akkor mi okom lenne minden két darab zsemlét felírni, csak azért mert éppen megkívántam a boltban és megtehetem szerencsére, hogy ne kelljen ezen spórolnom?

2019. febr. 8. 13:43
 17/22 anonim ***** válasza:
Engem is zavar ha valaki csak úgy "bumm bele élj a mának" jelleggel él. Évek óta vezetem a kiadásaim, tudom mi hova mikor ment el, az utolsó 50 forintról is, így nem érhet meglepetés. Túl sokat hallottam már ismerősöktől a "nem lehet, mínuszban vagyunk" Mondatot.
2019. máj. 18. 15:58
 18/22 anonim ***** válasza:
Mit értesz az alatt, hogy vezeted a kiadásaidat? A pénzszórást én sem pártolom, de írogatni sem írogatom a dolgokat. A fejemben megvan a kép, hogy nagyjából mennyit költök egy vásárláskor, mire kell félrerakni, mik a nagyobb tételek és ezresre kerekítve mindig fejből tudom, hogy mennyi van a kártyámon.
2019. máj. 18. 17:28
 19/22 anonim ***** válasza:
Én azt értem ezalatt, hogy telefonos alkalmazásba rögzítem, ha veszek valamit 100 forintért akár... kategorizálni stb mindent lehet vele. És pár hónap után gyönyörű grafikonok jönnek ki amiben tételesen lebontva mindent látok, és tudom, ha véletlen megszalad a "sörözés haverokkal és pizza" kategória. Néha elég érdekes látni, hogy akár 200 forintokból sok kicsi sokra megy alapon mennyi lóvé "elszóródik".
2019. máj. 18. 18:04
 20/22 anonim ***** válasza:
írják itt sokan, hogy plusz munka írogatni meg nem bajlódnak vele.... pedig ez egy megszokás, én már észre sem veszem, annyira automatikusan megy. Berögződés.
2019. máj. 18. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!