Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezt az elértem valamit és én is elvárom azt a szintet nem egy gyerekes és tenyérbemászó hozzáállás?
Mint pl. "van diplomám akkor neki is legyen, van jogsim ezért rendelkezzen ő is jogsival, van kocsim, hát ne csak ne nekem legyen már, külön élek, életképtelen aki nem."
Ez végtelenül gyerekes egyben nagyképű és leegyszerűsíti az ember működését. Mitől lesz jobb egy párkapcsolat, ha minden egy szinten van? Ilyenkor felvetődok bennem az a kérdés is, hogy kellenek szintek? Mivel én nem is hiszek a társadalmi rangokban, ezért úgy gondolom, hogy egy szereteteljes párkapcsolatnak nincs olyan feltétele, hogy egy szinten legyenek.
Egy jól működő párkapcsolat lelkét az önzetlen szeretet adja meg, hogy úgy szeretem a másikat ahogy van és nem ahogy elképzeltem. Az olyas fajta elvárások amit fentebb írtam csak gyerekesebbé és felszínesebbe teszik a másikhoz való hozzáállást.
Tehát te szereted a barátnőd szőrösen, testszagúan, mosdatlanul, úgy ahogy van?
Szereted, ha lusta, nem főz, nem takarít?
Elfogadod, hogy undorodik a spermádtól, nem akar szopni, de a nyalást elvárja?
Ja, hát te nem erre gondoltál, mert te eleve olyat keresel, aki csinike, házias, kis cuki, és állat az ágyban, de őt el is fogadod úgy, ahogy van. Ja, értem.
Hát nézd: biztos van olyan nő, akinek minden álma egy jövőkép nélküli, semmire való, szülein élősködő, életképtelen lustaság, akit neki kell eltartania. És akkor ő úgy fogad el, ahogy vagy.
Nem, inkább az a gyerekes és tenyérbemászó hozzáállás, ha semmit nem értél el, de olyan párt szeretnél, akinek diplomája van, meg jogsija, meg lakása. Gondolom nálad is ez a helyzet, biztos ilyen párt szeretnél, csak nem vagy elég jó hozzá, ezért hisztizel.
“Egy jól működő párkapcsolat lelkét az önzetlen szeretet adja meg”
Akkor miért nem olyanok között válogatsz, akiknek nincs diplomája? Azt mondtad, hogy gyerekes dolog eszerint válogatni, akkor mostantól te se válogass és pikkpakk lesz párod. Csak hát kérdés, hogy milyen :)
Gyerekes vagy nem, sok ember müködik hasonlóan és ezt igy kell elfogadni. Nem kell győzködni sem a másikat, hogy figyu én is vagyok olyan jó, mint te, amiért épp nincs jogsim még vagy autóm, mint neked. Olyat kell keresni, akinek nincsenek ilyen elvárásai.
Ez kb olyan dolog, hogy kinek mi tetszik, nem tudjuk befolyásolni. Viszont konkrétan az, hogy nem alakitasz ki valakivel párkapcsolatot csak azért, mert épp nincs még jogsija vagy autója az valóban felszines dolog. Ha a párom igy gondolkodott volna, akkor nem lennénk együtt már 5 éve. Ismerkedésünkkor sem jogsim, sem autóm, sem diplomám nem volt még, azóta szép lassan haladtunk együtt előre és lett minden.
Én konkrétan olyat is ismerek, hogy a lány egyiket sem tudja felmutatni,de a pasitól elvárja ezeket. Ez még rosszabb, szerintem.
“Egy jól működő párkapcsolat lelkét az önzetlen szeretet adja meg”
Ezt felejtsd el,önzetlen szeretet NINCS,egyedül édesanyád aki szeret feltétel nélkül de még ő sem.
Ilyen nincs.
Valamikért szeretsz bele a másikba nem a két szép szeméért.
Mindenki olyan elvárásokat támaszt párkereséskor amilyet csak szeretne.Ha ehhez talál megfelelő társat,akkor az az Ő dolga.Valószínű Te nem akarnál egy ilyen emberrel együtt járni,élni,mert nem szimpatikus a hozzáâllása,így nem is értem ez miért zavar Téged.
De van olyan,hogy egy szinten legyenek.Csak ezt nem feltétlen,csakis abban rejlik,amit itt kifejtettél.Vagyis diplomában,kocsin,lakásban.
Birom, mikor a válaszadók egy egyszerü kérdést kiforgatnak és már rögtön a kérdező ellen fordulnak.
Simán lehet, hogy még nincs harminc éves valaki, rossz családi háttérből próbál kitörni és a megélés és/vagy tanulás mellett még nem tudott összeszedni egy autóra, sőt házra valót. Azért körülnézve az országban, ez nem is olyan ritka.
Emelett ő egy olyan ember, akinek vannak céljai és tud szeretni, családra vágyik,s valaki meg ezen külsőségek miatt utasitja el, igenis felszines ember.
Először is szíve joga mindenkinek elvárásokat felállítani. De te szerintem rosszul értelmezed a dolgokat.
Az hogy valaki mit ért el, legtöbb esetben az ember személyiségét is tükrözi. Nyilvánvalóan hasonló párt szeretne az illető, amit meg is értek.
Ha valaki több mindent elért már és folyamatosan fejleszti magát, gondolom nem szeretne egy olyannal kapcsolatban lenni akinek a sorozatnézés a kedvenc időtöltése, és ezen kívül semmit nem csinál,csak van mint a befőtt...
Nekem igazából nincsenek ilyen elvárásaim, de megértem, és elfogadom akinek vannak.
Annyit várok el hogy az adott nő hasonlóan gondolkozzon az életről mint én. Aztán hogy jogsija meg autója meg lakása meg diplomája van e, az nem igazán izgat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!