Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezt az elértem valamit és én is elvárom azt a szintet nem egy gyerekes és tenyérbemászó hozzáállás?
Mint pl. "van diplomám akkor neki is legyen, van jogsim ezért rendelkezzen ő is jogsival, van kocsim, hát ne csak ne nekem legyen már, külön élek, életképtelen aki nem."
Ez végtelenül gyerekes egyben nagyképű és leegyszerűsíti az ember működését. Mitől lesz jobb egy párkapcsolat, ha minden egy szinten van? Ilyenkor felvetődok bennem az a kérdés is, hogy kellenek szintek? Mivel én nem is hiszek a társadalmi rangokban, ezért úgy gondolom, hogy egy szereteteljes párkapcsolatnak nincs olyan feltétele, hogy egy szinten legyenek.
Egy jól működő párkapcsolat lelkét az önzetlen szeretet adja meg, hogy úgy szeretem a másikat ahogy van és nem ahogy elképzeltem. Az olyas fajta elvárások amit fentebb írtam csak gyerekesebbé és felszínesebbe teszik a másikhoz való hozzáállást.
Szerintem ez a legalapvetőbb hozzáállás a párválasztáshoz, annyi kiegészítéssel, hogy azért valamennyire nem árt rugalmasnak lenni.
Főiskolát végeztem, de nem várom el a diplomát. Viszont elvárom, hogy legyen annyira intelligens, hogy lehessen vele beszélgetni, a választott hivatásához értsen, legyen benne jó szakember és ha csetelünk, akkor ne nekem kelljen kitalálnom, hogy mit akar velem közölni, mert annyira fogalma sincs a helyesíráshoz.
Van jogsim és autóm is. Nem várom el, hogy neki is mindez meglegyen, de ha nincs, akkor ne nekem kelljen fuvarozni mindenfelé. Ha van jogsija, de nincs autója, akkor egyáltalán nem zavar, ha időnként elkéri az enyémet.
Saját lakásban élek. Szintén nem várom el, hogy neki is legyen (tudom milyen nehéz manapság ez, én még viszonylag jó áron tudtam az enyémet megvenni pár évvel ezelőtt), de ne akarjon 2-3 hét után odaköltözni hozzám. Nyilván az sem zavar, ha még a szüleivel lakik, hogy nálam romantikázunk és heti néhány alkalommal itt alszik.
Remélem érthető, vannak bizonyos elvárások, de kell tudni kompromisszumot is kötni.
Nekem szint fogalmáról inkább az jut eszembe, hogy valaki valamire tartja magát és nem akar épp egy lúzerrel összeállni. Nem kell diplomája legyen, meg ilyesmi, csak összességében olyan ember legyen, akire fellehet nézni.
Amúgy az embernek szerintem lehetnek személyes elvárásai, de emiatt nem bánik föltétlenül lekicsinyítően másokkal.
Pl. az általad példázott esettel ellentétben engem pont nem hat meg az ha valakinek kocsija van! Lehet hogy vannak emberek, akiknek ez a mindene és legfontosabb szempont a kapcsolatban, de engem teljesen hidegen hagy.. viszont ettől még lehet hogy megvannak a magam szempontjai, ami alapján szelektálok, olyanok, mint hogy ne egyen unalmas a párom. Senkit sem kezelek ettől függetlenül úgy, mintha alacsonyabb szinten lenne bárkinél. Úgy gondolom az embernek nem azért vannak elvárásai, mert ezzel kiakarná jelenteni, hogy ő "magasabb szint". Nem erről szól. Az már más kérdés, hogy a te kisebbségi komplexusodat sérti, ha visszautasítanak valamely "hiányosságért" és te úgy érzed, hogy emiatt alacsonyabb szinten lennél. Pedig nincs így.
#9:
Tudod, 18-20 evésen ezek a kérdések fel se merülnek.
Másrészt ez nem az első ilyen kérdés. Szinte szóról szóra megegyezik egy tucattal, amit érdekes módon szintén munkaidőben sikerül feltenni. Így meg olyan nehéz elhinni, hogy van potenciál a kérdezőben, csak ugye a körülmények...
Aki hónapokig, évekig se talál párt, az valamit rosszul csinál.
Mondjuk egyébként is nehéz ezt elmagyarázni azoknak, akik érzelmi szinten 12 évesek.
Egy nőtől annyit vár el, hogy este jön, dugnak, aztán húzzon haza. Azon kívül más elvárása nincs, hogy középen legyen rajta lyuk.
És nem és nem és nem érti, hogy a nőknek miért fontos, hogy mondjuk apaként milyen családfő lenne, vagy terhesség alatt éhen halhat mellette, mivel ilyen komoly tervei neki nincsenek.
Mint amikor a süketet akarod megtanítani énekelni.
# 9 Ki fordult a kérdező ellen? Attól, hogy valaki leírja az eltérő véleményét, mások ellen fordult? Lehet véleményt formálni bármiről anélkül, hogy személyeskednénk.
Senki sem írta, hogy az embernek muszáj autója legyen vagy bármi. A kérdés, hogy ő maga miért ítélkezik másokkal szemben és miért szól bele mások kapcsolataiba, elvárásaiba?
Szerintem bárki lelhet társra, még a legnagyobb lúzerek is, a titok, hogy ő maga sem válogat. Aki megteheti, az viszont válogatni fog.
Szerintem ez nem baj, ha az ember tudja mit keres. Mindenki mas szempontokat merlegel. Van akinek az szamit, hogy masiknak legyen eleg bevetele, van aki a kulsosegeket reszesiti elenyben, es van aki a diplomat tekinti belepo szintnek. Miert baj ez?
En peldaul eloben sokkal gyorsabban es sok idegen szoval beszelek, ami bizony gondot okoz, ha a masik nem erti. El kell magyarazni, korbe kell irni, ujra kell fogalmazni a mondanivalot. Egy diplomas ember sokkal nagyobb valoszinuseggel erti, amit mondok, mint egy nem diplomas. A logikai ugrasok is ilyenek. Ha allandoan visszakerdeznek, hogy jon ez ide, akkor megint ugyanez. Senkinek nem jo ez igy.
Persze biztos van olyan szakmunkas, aki pontosan erti amit mondok, de jo esellyel nagyon ritka. Mivel nem all lehetosegemben napi 82 randit leboltolni, igy relevansnak erzem, ha huzok egy hatart, ahol nagyobb esellyel talalhatok hozzam passzolo embert. Nekem ez fontos. Tokmindegy mennyit keres, vagy van-e lakasa. Masok mas elethelyzetben meg ezeket keresik. Miert faj ez neked?
42F
Nem.
Nem az eredmény miatt, hanem azért mert sok mindenben külömböznek.
A szeretet kell, de kevés, ha nem illenek össze, más az elképzelésük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!