Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy oldjátok meg összeköltözéskor, ha egyik fél kicsit jobban szereti a rendet, mint a másik?
Összeköltöztünk a párommal néhány hónapja, minden szép és jó egy dolog kivételével. Nem vagyok rendmániás, és leszögezem előre, hogy szó sincs nagy különbségről kettőnk között.
A párom viszont egy kicsivel hanyagabb nálam.
Értem ezalatt, hogy pl ő hajlamos a félig tiszta ruhák halmozására egy konkrét fotelben (erre gondolok, de azért szerencsére kisebb kupacokkal: [link] ), illetve a zsebéből előkerülő "kincsek" a lakásban való egyenletes eloszlatására, szóval itt egy öngyújtó, ott egy csavar, emitt egy cetli, amott egy zsepi.
Ismétlem, nem kupis ember, igazából ez a két dolog, ami rossz szokása van. Ezeken túl takarít, főz, mos, ami kell, de a ruhakupac és a szerteszét heverő kacatok miatt soha nem néz ki igazán rendezettnek az egyébként normálisan rendben tartott lakás.
Ő teljesen belátja, hogy rossz szokások, amikről le kellene szoknia. Viszont én is belátom, hogy nem könnyű, szoktam már le rossz dolgokról, némelyik elég nehezen ment.
Ezekre van valami tipp, amivel meg lehet könnyíteni?
Dobozzal már próbálkoztunk, hogy egy bizonyos dobozkába rakja a zsebe alján hentergő dolgokat, meg vettünk egy ruhatárolós puffot, hogy abba tudja pakolni a félszennyes ruháit, de nem váltak be.
Másnál, ha volt hasonló gond, hogy oldottátok meg?
Szobainas esetleg? Lényegében ugyanaz, mint a szék, csak annak ez a funkciója.
Amúgy szerintem ezt a szokást képtelenség levetkőzni, legalábbis nálunk én vagyok ilyen, és évek óta küszködök vele, mármint ruhaszempontból. A dobozzal meg ruhásládával és társaival az a baj, hogy ami egyszer bele kerül, az ott is marad. És csak újabb kupi termelődik helyette.
A sok apró biszbasz talán még a könnyebb része, egy éjjeliszekrény nagy mindent elnyelő fiókkal pl lehet megoldás, csak utána ne akarj belenézni, mert tutira szívbajt kapsz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!