Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az baj, ha valaki a másik korábbi kapcsolataira
féltékeny?
Figyelt kérdés
Soha nem szerettem hallgatni, ahogy a barátnőim az előző kapcsolataikról beszélnek. A nőknél ez valami mánia lehet vagy kisebbségi komplexus leküzdése, nem tudom. Szinte mindig előfordult, hogy ahogy elkezdtem egy lánnyal járni, anélkül, hogy rákérdeztem volna, elkezdett az exéről, exeiről beszélni. Néhányan még akkor is folytatták, amikor szépen megkértem, hogy én erre nem vagyok kíváncsi. Az egyik még ki is oktatott, hogy szerinte minden kapcsolat úgy kezdődik, hogy az elején kibeszéljük az előző kapcsolatokat, pasikat, csajokat, hogy ki milyen volt, hogy kivel milyen volt. Ez utóbbi lánnyal nem is voltam együtt sokáig, 3 hónap után vég is lett és a kapcsolat közben is többször felhozta az előző partnereket. Ezúton szeretném azt is megkérdezni, hogy miért jó ez a nőknek? Mi ezzel a cél, mert én még nem tudtam rájönni, de azt tudom, hogy engem elképesztő módon irritál. Más is így van ezzel? F
Én nem szoktam beszélni az exeimről és a barátom exeire sem vagyok kíváncsi. Rossz alanyokat fogtál ki.
2019. jan. 13. 09:00
2/9 anonim válasza:
Én ugyan úgy vagyok,mint Te.Nem érdekel kivel járt,miért lett vége.Semmi közöm hozzá mi volt előttem.Nem abból kell megismerni valakit,hogy milyen kapcsolatai voltak előttem,miért szakított az előzővel.Nem akarom azt sem tudni,hogy melyik volt a legnagyobb szerelme se,mert mondjuk ez meg számomra ad egy rossz érzést.De azt sem szeretem,ha engem faggatnak,szintén ugyan ilyen okokból.
2019. jan. 13. 09:03
3/9 anonim válasza:
Én csak minimálisan beszélek az exeimről, nem mesélem el kompletten az egész sztorit, semmi értelme, csak hogy meddig voltunk együtt és miért lett vége, mik voltak a problémák, lényegében muszáj tanulni mindegyik kapcsolatból, ezt szeretem megosztani a másikkal, de régen rossz, ha többször is visszaköszön. Még mindig a múlttal van elfoglalva, ahelyett hogy a jelenre koncentrálna, össze se jönnék olyannal, aki állandóan felhozza az ex témát. Férfiaknál, nőknél ugyanúgy észrevettem, vagy nem bírta feldolgozni még, vagy a sérelmet nem tudta elengedni, egyénfüggő. Máskor tisztázd le már az elején a hölgyeménnyel, hogy nem az exére vagy kíváncsi és a róla való témázgatásokra. :)
2019. jan. 13. 09:16
4/9 A kérdező kommentje:
#3 Persze, valamilyen szinten úgyis előfognak jönni az előző kapcsolatok. Igen, ha másért nem azért hozza fel sok ember, hogy kibeszélje a sérelmeket, én ezt még meg is tudnám érteni. Viszont ez képes beindítani olyan mechanizmusokat is, hogy például nekem elmondja a lány, hogy mit nem szeretett az előzőben, amikor onnantól már akarva akaratlanul arra fókuszálok, hogy azokat ne kövessem el. Tehát kialakul egy görcs bennem, mert állandóan vigyáznom kell, hogy ennek a feltételrendszernek megfeleljek. Azt is megfigyeltem, hogy aki ilyen szabályokat állít, az eléggé egyoldalúan viselkedik. Az én volt barátnőim inkább az ő kapcsolataikról beszéltek és kevésbé voltak kíváncsiak az enyémekre, sőt ha fel is hoztam, sokszor bevédték az előző csajaimat vagy elkezdtek ők is féltékenykedni. Szerintem egyáltalán nem jó, még tapasztalati szinten sem ilyenekről beszélgetni. Én legalábbis így látom.
2019. jan. 13. 09:25
5/9 anonim válasza:
Én akkor kezdtem el az exeimről beszêlgetni, amikor nem volt beszédtéma, ( unatkoztam) vsgy le akartam koptatni a srácot.
2019. jan. 13. 09:31
6/9 anonim válasza:
Szerintem te normálisam kezeled a témát, majd a megfelelő mellett nem lesznek ilyen problémák, hogy a tiédre kevésbé kíváncsi, önzőség állandóan a saját életéről beszélni (ráadásul a volt életéről), hagyni kell a másikat is érvényesülni. Ne görcsölj rá, mert támpont, hogy miket nem szeret az adott illető, előbb-utóbb az igények is kiderülnek, mit preferál a másik, mit nem...
2019. jan. 13. 09:52
7/9 anonim válasza:
Ez egyéniség kérdése. Én például szeretem ezt kibeszélni, az előző párommal részletesen kiveséztük egymás régebbi kapcsolatait. Többet megtudtam róla, az életéről, a lelkivilágáról ezáltal, nem kisebbségi komplexusból eredt a téma hanem egymás megismeréséből.
Viszont ehhez hozzátartozik az is, hogy ebből sose volt féltékenykedés, kétoldalú volt az érdeklődés a téma iránt és közben nagyon figyeltünk rá hogy ne turkáljunk bele olyanba ami fáj vagy kínos lesz, ha olyan ponthoz érkeztünk ahol valamelyikünk szólt hogy ezt már nem akarja hallani vagy megosztani akkor témát váltottunk.
Ha te egyáltalán nem akarsz erről beszélni, az is egy teljesen jogos dolog persze, lehet hogy lesz olyan lány akivel emiatt nem vagytok kompatibilisek (lásd az utoljára említett lány), viszont olyat is fogsz találni aki hozzád hasonlóan gondolkodik. Azt semmiképp ne gondold hogy akárki ráderőltetheti ezt a témát az érzéseidet figyelmen kívül hagyva, vagy hogy a lányoknál ez általános elvárás. Nyugodtan ragaszkodj ahhoz hogy erről te nem beszélsz, találni fogsz olyan lányt aki ezt elfogadja.
2019. jan. 13. 19:36
8/9 anonim válasza:
Én csak annyit mondtam el, hogy kit hogy hívnak. Ellenben a páromat (f) nem egyszer kellett leállítanom, hogy nem érdekel, hogy mi volt köztük és az exei között. Volt olyan, hogy mikor reggeliztünk elővette a telefonját és tőlünk megtervezte az útvonalat az exéhez. És csodálkozott hogy miért öntöttem le a kávémmal és hagytam ott... Utána megértette és nem beszélt róluk többet csak ha kérdeztem. ^^
2019. jan. 14. 05:46
9/9 anonim válasza:
Butaság az exek miatt féltékenykedni, kérdező. Lépcsőfokok ők a barátnőd életében, általuk (is) lett olyan, amilyen most.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!