Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek bűn-e házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek bűn-e házasság előtt összeköltözni?

Figyelt kérdés
2018. dec. 2. 23:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
42%

Nyilvàn nem bűn csak pl én személy szerint feleslegesnek tartom az összeköltözést ha màr a pàrkapcsolatban nem érzik úgy a felek, hogy együtt akarjàk leélni az életüket. Sajàt elvem, természetesen mindenki màs azt csinàl amit szeretne.:)

Én csak egy férfival költöztem össze életemben. Akkor màr egy jó ideje a vőlegényem volt, fél évvel összeköltözés utàn pedig össze is hàzasodtunk.:)

Egyik baràtnőm 32 éves, mint én, minden jöttment pasijàval összecuccol pàr hét jàràs utàn majd pàr hónap múlva szétmennek. Na én speciel ennek nem sok értelmét làtom, de ő tudja... Èn Csak azzal költöztem össze (1 év utàn) akivel véglleg meg akartunk àllapodni egymàs mellett. Nem volt semmi negatívum. Semmi amit koràbban màr ne tudtunk volna egymàsról. Koràbban is sok időt töltöttünk együtt. :)

2018. dec. 3. 01:06
 12/20 anonim ***** válasza:
53%

Azért sokminden ki derül abból ha össze koltoznek! Ha nem működik akkor könnyebb szetmenni mint ha válni kéne.

Ok nagy a szerelem meg minden jó, de nem biztos hogy együtt tudtok ennek ellenére élni!

2018. dec. 3. 09:06
 13/20 anonim ***** válasza:
Ja nagy bűn... azt csinálsz amit akar. Nem az van, mint régen, hogy 18 évesen első jöttmenthez gyorsba összejött az ember, házasság, odacuccoltak a szülőkhöz és jöttek a gyerekek.
2018. dec. 3. 14:39
 14/20 anonim ***** válasza:
66%
Azért ne az esküvő után derüljön ki, hogy az egyik fél egy kiszolgálásra vágyó lusta disznó, vagy képtelen bánni a pénzzel, nem tudnak napi szinten, napi problémákat közösen megoldani.
2018. dec. 3. 15:13
 15/20 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem fölösleges és korunk egyik nagy szemfényvesztése. Sokkal több rejtett hátránnyal - amiről nem beszélnek - mint előnyről.

De ítélkezni nem fogok, nem az én dolgom.

Mi nem költözünk össze a párommal házasságkötés előtt. De más úgy él, ahogy akar.

Egy (vagyis két) vallási agymosott

2018. dec. 3. 15:39
 16/20 anonim ***** válasza:
15: mik a rejtett hátrányok?
2018. dec. 5. 10:55
 17/20 anonim ***** válasza:

16:

Komolyabb a házassági szándék, és innentől kezdve a házasság stabilitása is, ha nincs előtte összeköltözés. Ha van, akkor igazából a házasság a néhány jogi részét tekintve semmivel nem több, mint az együttélés. És valóban egy papír.

A Journal of Marriage and the Family című amerikai folyóiratban volt egy kutatás, hogy a házasság előtti együttélés során csökken a motiváció a problémamegoldásra. Asszem a 2002. augusztusi számban, de fent van Jstor-on. Érdemes rákeresni.

A motiváció hiánya - különösen a többedik férfival/nővel való együttélés után hiába lesz házasság, általában kijön. Pedig azért költöznek össze, hogy "kipróbálják" a házasságot. Csak sajnos a házasságot nem lehet kipróbálni. Az emberek változnak 5-10-20 év alatt. A szituációk is mindig mások. És ha ezelőtt X évvel már szétment egy együttélés, mert "nem passzoltunk", akkor simán szétmehet egy következő is.. Nem fogja a házasság papírja összetartani.

2018. dec. 5. 13:37
 18/20 anonim ***** válasza:

Szerintem a házasság próbája az együttélés. Igen, van aki átcseszi a másikat, hogy majd elveszi, ha összecuccolnak, ilyenkor tudni kell kilépni ebből.

Amit írsz azzal az erővel a házasság is ugyanúgy szétmehet 5-10-30 év múlva, hisz változunk. De azért aki pl egy lusta disznó, azt jobb tudni együttélés előtt.

2018. dec. 5. 14:29
 19/20 anonim ***** válasza:

Miért nem lehet a házasságot "kipróbálni"? Jó esetben ez egy életre szóló elkötelezettség amiről úgy gondolom, hogy minden lehetséges információ birtokában szeretnék dönteni. Ehhez pedig keményen hozzá tartozik az együtt élés. Sok olyan dolog van, amiről nem elég csak beszélni. Hogyan bánnak a felek a pénzzel, hogyan oszlik meg a házimunka, milyen érzés minden nap egymás mellett ébredni és elviselni a másik rigolyáit.

Persze meg lehet beszélni, hogy ki intézi a bevásárlást és ki fizeti a számlákat, ki mosogat, porszívóz, stb. De én az összeköltözés előtt magamat sem ismertem annyira, hogy biztosan tudhassam, hogy mi működik és mi nem. A páromnak nem egy olyan szokása volt, amiről tudtam előre és banális apróságnak tűnt, naponta elviselni mégis nehéz volt. Bár előtte azt gondoltam, hogy ezeken nem múlik a boldogság, mégis komoly vitákat szült miután összeköltöztünk.

Az együtt élés szerintem is a házasság kipróbálása. Megtanulunk kompromisszumot kötni, igazodni egymáshoz és még jobban támogatni egymást. Kiderül, hogy alkalmasak vagyunk-e együtt arra, hogy hosszútávon együtt legyünk. És amikor összeházasodunk, már tudjuk mire mondunk igent, minden örömmel és nehézséggel együtt.

Az ember ugyan változik 5-10-20 év alatt, de a kötődést és a jó kommunikációt nem hinném, hogy a "próba" időszak befolyásolná. Szerintem inkább egy jó alkalom lehet, hogy a felek gyakorolják ezeket, és később könnyebben elfogadják egymás változásait is.

Ez az én véleményem, de érdekelne, hogy aki szerint az összeköltözés rossz, az miért gondolja így.

2018. dec. 9. 23:31
 20/20 kokohoho ***** válasza:
Mivel a feleségemmel 5 évnyi ismeretség, ebből 3 évnyi együttélés után házasodtunk össze és bár megvagyunk keresztelve, nem vagyunk hívők, képmutatás lenne, ha a kérdésre igen-nel válaszolnék! (A 80-as években, azért ez még nem volt annyira elfogadott, mint mostanában, különösen nem vidéken!) Arra, hogy "minden esetben okos dolog-e", már jobban megfontolnám a válaszom! Sok esetben azt látom, hogy a koncepció. a "majd meglátjuk mi lesz"! Ami az esetek zömében, borítékolhatóan, sértődött szakítás! Gondolhatnánk, hogy nincs is ebben semmi rendkívüli,,, "könnyen jött, könnyen ment", meg "még szerencse, hogy nem lett gyerek"! A gond csak az vele, hogy a következő kapcsolatánál, már még könnyebb lesz az összeköltözés és a szakítás is! Ha ez többször is ismétlődik, néhány alkalom után, szinte rutinná válik, a felek elveszítik minden bizalmukat a másik nem iránt és hajlamossá válnak a beskatulyázásra, "minden nő trehány k..va", "minden pasi szoknyapecér lusta disznó"! Ebből levonják azt a következtetést, hogy nem éri meg komoly erőfeszítéseket tenni egyikért sem! Márpedig, bizalom, kompromisszumok és áldozatok nélkül, szinte semmi esély egy hosszútávon, kiegyensúlyozottan működő, ezáltal boldog kapcsolatra! A mi esetünkben is lehet, hogy azért működött, mert azon túl, hogy gyerekkorunk óta ismertük egymást, 2 éve együtt jártunk és mindkettőnknek ez volt az első komoly kapcsolata, felégettünk magunk mögött minden hidat és együtt dacoltunk a világgal!
2019. jan. 14. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!