Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki külön kasszán van a párjával/házastársával és egy háztartásban élnek, azok ezt hogyan oldják meg? Feleznek mindent?
Nagyjából ugyanannyit keresünk, közös lakásban lakunk, közös hitelünk van. A kötelezőket nagyjából felezzük. Én fizetem a számlákat, tőlem vonják a törlesztő részleteket. Nagyságrendileg kiszámolom mennyi ez az adott hónapra és a párom odaadja.
Ezen felül a nagyobb kiadásokat felezzük kb. szintén, de ezt nem fillérre pontosan kell érteni. Mondjuk a múltkor vettünk egy ágyat. Én fizettem ki a keretet és az éjjeli szekrényeket, a párom az ágyrácsokat és a matracokat. Nem jön ki a matek ezer forintra pontosan, néha 10 ezerre sem, de nem is foglalkozunk már ilyenekkel.
Bevásárlásokat mindig az intéz, aki előbb oda jut. Arra azért szoktunk figyelni, hogy nagyjából egálban költsünk erre, de nem osztozkodunk minden blokk után. Ha én beteszek a kosárba egy ruhadarabot pl. vagy a párom három sört, ilyeneken nem akadunk fenn.
Vannak olyan barátaink akik mobil applikációt használnak a pontos felezéshez. Szerintem ez ilyen szinten már azért túlzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!