Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki külön kasszán van a párjával/házastársával és egy háztartásban élnek, azok ezt hogyan oldják meg? Feleznek mindent?
Amíg mi külön kasszán voltunk, akkor igen, feleztünk mindent, ezt jelenti a külön kassza.
Rezsi számlák, internet, szemétdíj, stb.stb.: felesben.
Bevásárlás: Havonta X összeget raktunk egy üvegbe erre, általában együtt mentünk nagybevásárlásokra.
Az elején olyan szinten külön kasszán voltunk, hogy egyszer elmentünk étterembe, és a végén megkérdezte hogy fizessünk. Hát mondom van nálam készpénz oda tudom adni a felét:)
Aztán azóta ez változott.
Külön kassza, de nincs felezés. Vagy is, kinek mit sikerül ki, vagy befizetni. Nagyobb, közös bevásárlásnál is kasszánál nézünk össze, ki is fog fizetni.
Természetesen, mind ketten tudjuk, a másik nem akar kihasználni. Ezen a téren is teljes bizalom régóta és nem is csalódtunk egymásban.
Mi albérletben lakunk, 95 a lakbér.
Mind a ketten beledobunk a dobozkába 100ezret.
Ebből fizetjük a rezsit,lakbért, nagybevásárlást.
Emellett mindenki a sajátjából veszi meg azt,ami megtetszik neki.
A fennmaradó pénz a közös megtakarításunk, abból utazunk, vagy például a kettőnk nevében adott ajándékokat is abból vesszük.
Mi jó 15 év után kerültünk közösről külön kasszára :D A férjem sokkal többet keres, mint én, 15 évig közös volt minden. Egy egyet nem értés után lett az, hogy Ő minden hónapban utalja a fizetésem 150%-át, amiből én gazdálkodok, fizetem a számlákat, spórolhatok.
Azokat a kiadásokat, amiket szükségesnek gondol, Ő fizeti. Nyaralás, lakásfelújítás, Ő vette a családi és az én futkozós autómat is, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!