Adott egy anyuka aki házastársával közös háztartásban él. Az anyuka a 91. terhességi napot március 25-én töltötte be. A gyermek 10. 04-én született meg. Ha ezt beírom az szja programba 7 hónap lesz a magzati adókedvezmény 09.30-ig. Az nem baj?
1. miért lenne baj a hét hónap?
2. igen, ezt hívják közös érvényesítésnek, mikor jogosultak osztják meg egymással a kedvezményt (megosztásnál a jogosult nem jogosulttal osztja meg)
3. 10 hónapot kell beírnod mindkét bevallásba.
4. ez mind benne van a kitöltésiben, ne vállalj olyant, ami nem megy :(
Ha a magzat után járó kedvezményt nem érvényesítették év közben, akkor a helyes kitöltés:
1.Anyuka: 1-2 hó 0, 3-9 hó 1, 11-12 hó 0,
2.Apuka:1-9 hó nulla, 11-12 1, és a 10 hó az amikor akár melyik, de CSAK AZ EGYIK SZÜLŐ veheti igénybe.
Az előző válaszhoz: Köszönöm a gratulációt.
A kitöltés jó, több ilyet töltöttem ki februárban és ellenőrzés és hiba pont nélkül a visszaigénylő házastárs
már természetes vissza is kapta az összeget.
Lehet, hogy változott a kitöltési szabály, és akkor elnézést kérek, hogy nincs naprakész infóm és mégis válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!