Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adott egy anyuka aki házastárs...

Adott egy anyuka aki házastársával közös háztartásban él. Az anyuka a 91. terhességi napot március 25-én töltötte be. A gyermek 10. 04-én született meg. Ha ezt beírom az szja programba 7 hónap lesz a magzati adókedvezmény 09.30-ig. Az nem baj?

Figyelt kérdés
Valamint a gyermek megszületése után az apa vette igénybe a családi adókedvezményt most az év végén pedig az anyuka akarja érvényesíteni a magzat után járót. Ilyenkor a közös érvényesítést kell be x-ni? És lehet hogy hülye kérdés de a megosztási blokkban az anyukának az a hónapot kell beírni amit az apuka vesz igénybe és fordítva?
2015. ápr. 15. 13:20
 1/5 anonim ***** válasza:

1. miért lenne baj a hét hónap?

2. igen, ezt hívják közös érvényesítésnek, mikor jogosultak osztják meg egymással a kedvezményt (megosztásnál a jogosult nem jogosulttal osztja meg)

3. 10 hónapot kell beírnod mindkét bevallásba.

4. ez mind benne van a kitöltésiben, ne vállalj olyant, ami nem megy :(

2015. ápr. 15. 13:56
 2/5 Icus47 ***** válasza:

Ha a magzat után járó kedvezményt nem érvényesítették év közben, akkor a helyes kitöltés:

1.Anyuka: 1-2 hó 0, 3-9 hó 1, 11-12 hó 0,

2.Apuka:1-9 hó nulla, 11-12 1, és a 10 hó az amikor akár melyik, de CSAK AZ EGYIK SZÜLŐ veheti igénybe.

2015. ápr. 15. 21:49
 3/5 anonim ***** válasza:
és a nav szépen visszadobja, gratulálok a kitöltési útmutatóhoz, teljesen rossz...
2015. ápr. 15. 22:38
 4/5 Icus47 ***** válasza:

Az előző válaszhoz: Köszönöm a gratulációt.

A kitöltés jó, több ilyet töltöttem ki februárban és ellenőrzés és hiba pont nélkül a visszaigénylő házastárs

már természetes vissza is kapta az összeget.

Lehet, hogy változott a kitöltési szabály, és akkor elnézést kérek, hogy nincs naprakész infóm és mégis válaszoltam.

2015. ápr. 16. 11:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzàszólàsojat igaz így egy kicsit megkavarodtam,de majd csak kibogozom valahogy
2015. ápr. 16. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!