Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A régi családmodell miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A régi családmodell miért kezd eltűnni?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy a férfi eltartja a családot, megteremti ami kell, a nő nem dolgozik, viszont foglalkozik a gyerekekkel és az otthoni teendőkkel.

2018. szept. 22. 16:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
9%
Ma már egyenjogúság van. Ezért tartják magukat annyira a nők, hogy szexen kivül mást nem igazán akarnak.
2018. szept. 22. 17:33
 12/22 anonim ***** válasza:
94%
Azért kezd eltűnni, mert ez manapság életveszély a nőknek. Láss engem: én otthon neveltem a gyermekeinket, a férjem dolgozott. Aztán megcsalt, egyszer, kétszer, többször. Elhagytam, a gyerekekkel. 40 éves elmúltam. Tudod milyen nehéz munkát kapnom ilyen életkorban? Bárcsak ne maradtam volna otthon gyerekeket nevelni, háztartást vezetni.
2018. szept. 22. 18:17
 13/22 anonim ***** válasza:
98%

A válasz egyszerű.... teret és lehetőséget kaptak a nők.

Ez miért olyan rossz egyeseknek?

Azért mert le tud lépni, ha esetleg megveri vagy megcsalja a férje?

2018. szept. 22. 18:18
 14/22 anonim ***** válasza:
19%

Hihetelen! Bakker ti nők melyik dimenzióban éltek? A férfiak a trék? Ők a mihasznák? Ők csak isznak? Megcsalnak? Jéééézusom...ha így van a világotokban, akkor is magatokba keressétek a hibát. Már nem azért, de ti kihez mentetek hozzá? Ne mondjátok már azt nekem, hogy a szuper tuti űber macsó pasitok, aki addig egy cukimuki rendes hős szerelmes mr. tökély volt, egy két év alatt, munkakerülő, iszákos, böfögős panel prolivá vált. Ti választottatok akkor is.

Nálunk a nagy családba ha megnézem a dolgokat, a fiatal lányok 100X rosszabbak mint a fiúk, pedig ugyanabból a vérből származnak, azonos szülőktől. Én nem támadom a nőket feleslegesen, de kissé elcsépelt és uncsi már ez "mindenről a férfiak tehetnek". Az is tök érdekes, hogy arányaiban több férfi szeretne házasságot és gyereket mint nő. Csak hár itt jön be a szabadosság, hogy ma már a nőknek mindent lehet. Ó, hogyne, régen a nők totális elnyomás alatt áltak, pokol volt az életük. Hát nem többnek mint ma... Én rengeteget beszélgettem öregekkel, de valahogy senki sem siránkozott, megvolt mindennek és mindenkinek a helye. Na ez szűnt meg, nem az erőszak.

Kitárult nektek a világ? Na ezt is túldimenzionáltátok, mert van egy maroknyi álomférfi, aztán azt hiszitek hogy majd pont a tiétek lesz. Lusták lettetek mint a dög, az van. Kényelmesebb magatokkal foglalkozni, mint egy leendő családdal. A munkahelyemen is sorra válnak el a nők, mert megúnták a 3 év gyest, most már ők is élni akarnak. Gratulálok! Ne gyertek nekem azokkal a nőkkel akiket pl. ver a férje, mert azt én is elítélem... de ha már itt tartunk, akkor érdemes lenne foglalkozni a női pszichés terrorról is, mert ugye ez az alattomos fegyver is jelen van. Ja, vagy nincs, hiszen ezt semmiféle média meg sem említi. Meg azt is felejtsétek már el, hogy csak a lúzereknek nincs barátnője... már lassan azt kell mondjam, a szerencséseknek nincs. A fiatal generáció meg egyenesen tragédia.

2018. szept. 22. 19:08
 15/22 anonim ***** válasza:
87%

De mi abban annyira jó?

Miért jó, ha az apa nem is ismeri a gyerekeit, és képtelen főzni egy paprikás krumplit? Mi előnye van, ha orrvérzésig túlóráztat?

Miért jó a feleségnek, ha bezárva, négy fal között éli az életét? Mi haszna van abból, ha anyagilag kiszolgáltatott?

Mindenkinek sokkal jobb, ha együtt teremtik meg az anyagiakat, és ugyanúgy kiveszik a részük a család életéből is.

2018. szept. 22. 19:18
 16/22 anonim ***** válasza:
62%
Mert kezd nem elfogadottá válni helyette az újabb stílusok, másrészt a nők emancipálódnak, és tanulni akarnak, hasznosítani a tudásukat.
2018. szept. 22. 19:34
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert ott teljes egészében a férfira volt utalva a nő, mindig, mindenben a férfi akarata érvényesült.

A nőnek semmihez nem volt joga, hiszen eltartott volt, és ez a családmodell biztosította a férfiak számára, hogy a feleség nem fog elválni, hiszen nem tudja eltartani magát és a gyerekeket.

Így bármit megtehettek a férjek a feleségükkel.

Ezt nagymamám mesélte, aki kivétel volt, mert a 40-es években elvált a férjétől, és új életet kezdett a kislányával, dolgozott rengeteget, hogy megéljenek.

Soha nem adta fel a munkáját, a második házassága idején is dolgozott.

Nekem az ő példája (is) amellett szól, hogy egy nő dolgozzon, legyen önálló.

2018. szept. 22. 21:28
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Régen nem azért nem panaszkodtak annyit, mert minden jó volt, hanem mert nem volt szokás panaszkodni, a ez emberek elfogadták a dolgok rendjét,de ettől még nem voltak boldogok.

A régi családmodell nem volt működőképes, mindenkire túl nagy terhet rótt. Az apára a család anyagi fenntartása jutott, retteghetett, mikor veszíti el az állását. Az anya be volt zárva, a férjétől függött anyagilag, ha az a stressz miatt elkezdett inni, vagy verni őt vagy a gyerekeket, hát így járt nem volt hová menni.

A gyerek szinte nem is látta az apját, alig volt kapcsolatuk.

Sokkal jobb, ami most van. Senki nem kényszerít, szabad akaratodból kötsz házasságot, ha bántalmaz a másik, elválsz, meg tudsz élni egyedül is. Ha együtt maradtok, most már osztoztok a munkán, együtt keresitek a pénzt, végzitek a házimunkát, nevelitek a gyereket. A férfi is otthon maradhat gyesen, ő is főzőcskézhet, a nő is szerelhet ha akar, vagy megcsinálhat még egy-két posztgraduális képzést az egyetemen. Most szabadság van. És azok rinyálnak miatta akik nem tudnak bölcsen élni vele. Szívás de ezt hívják felnőtt létnek.

2018. szept. 22. 21:42
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
úgy birom ezeket a nárcisztikus felfogású nőket akik ide irogatnak. elvannak nyomva, a férfi döntött el régen mindent, ők a szegények, éljenek le 1 életet azzal akivel nem akarnak. én nem láttam még olyan házasságkötést, ahol csak a férfi mondja csak ki az igent... én ilyenről nem tudok, és régen sem ez volt szerintem. a másik meg, hogy én is azt tapasztalom, hogy megunja a nő 2-3 év után a házas életet, neki jár a boldogság (s általában a férfi teremtette javakat is zseretné). ezt én úgy nevezem kihasználás, becsapás és árulás. lehet itt hazudozni meg ferdíteni, a lényegen nem változtat. ha már régen a férfi döntött el mindent, s ez a bajotok, akkor elárulom: régen 3-4-5-6 gyerek is volt, te is én is és a többi ember isitt van, tudtak az ősök is mit enni, hisz vki megcsinált titeket is,volt népesség, szaporulat. ha most ezt a nő dönti el, akkor ő bulizgat egész életében, az ember meg kihal. gratulálok, önös egyéni érdekel által vezérelt feminista világképhez, amit még csak leírni sem lehet, mert jönnek a pontozós kettősmércés nőneműek.
2018. szept. 23. 22:26
 20/22 anonim ***** válasza:
4%
előző vagyok, én büntetném a válást, méghozzá pénzel. minél többször válasz, annál többet tejelsz. ez talán majd ösztönözné a kimondott igenekért a felelősséget, ill a megélhetési bűnözők kordában tartását (s most nem a politikusokra gondolok). jelenleg ezek a bűnözők adják be a válások 75%-át, vonjuk le a tényleg alkesz vagy félremenős hapsis válásokat 5%, akkor is 70% megélhetési bűnöző :)
2018. szept. 23. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!