Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Régi csecsebecsék! Ti hogyan álltok ezekhez?
Én sem dobom ki azt, ami tetszik vagy hasznát veszem. A barátod elég lökött.
Mindig szoktam pl. plüssöket kapni, szeretem őket, eszem ágában sincs őket kidobni. Senki nem reklamálta még meg, pedig nem titok, honnan vannak.
Vagy dobassam ki a párommal a pulóvert, amit az exétől kapott? Baromság az ilyesmi.
33N
Van nekem is pár régi emlékeim az exeimtől, mégsem dobom ki mindent. Sőt van olyan exem akivel tartom a kapcsolatot, de csak barátként, mert párként nem tudtunk együttmüködni. Ettől függetlenül a jelenlegi páromat szeretem és vagyok vele együtt, és eszem ágában sincs megcsalni senkiért sem.
Barátod eléggé lökött, férfi létére meg kisfiús.
26/F
Féltékenység a semmire.
Agyilag fel kellene dolgoznia hogy nem első szerelmei vagytok egymásnak, és van múltatok, amit mással éltetek meg.
Elvárná hogy dobd el a múlt emlékeit, gondolat-rendőrösdit nem játszik? Nem tiltja meg hogy eszedbe jusson véletlenül valamelyik exed?
Én az exemtől 8 év alatt nagyon kevés tárgyi emléket kaptam, nem volt ajándékozós tipus. De az a kevéske amit kaptam, nagyon kedves számomra, nem dobnám ki senki kedvéért. Persze, nyilván nem is raknám ki ezeket a polcra az új párommal közös lakásban, de nem is dobnám ki.
Szerintem érett ember ezt megérti.
Ezek nem azt képviselik hogy még ragaszkodom hozzá, szeretném visszakapni, vagy bármi különösebb érzelem lenne, egyszerűen emlék. Régebbi időkből, ami igenis jó volt.
Persze sok embernek fáj az a tudat hogy a másik mással is jól érezte magát valaha...
41f
Sosem értettem ezt a “szakítás után kitöröljük az exet az életünkből” mentalitást. Persze, ha csúnya szakítás volt akkor lehet, de miért kötelező?
Egyrészt ha kaptál praktikus dolgokat tőle, ruhát, nyakláncot, használati tárgyakat, azt miért kéne kidobni? Én például a tusfürdőmet kaptam a páromtól, most ha szakítunk, dobjam ki a teli doboz isteni illatú, azóta megszűnt Lush tusfürdőt mert mi nem működtünk párként? Dobjam ki a könyvet amit épp olvasok? Ő dobja ki a vadiúj márkás nyakkendőjét ami nem is volt még rajta?
Másrészt lehet túllépni valakin és mégis kellemes emlékként kezelni. Eszembe nem jutna kidobatni vele az exe festményeit. Azon kívül hogy objektíve szép képek, egy kellemes időszakra emlékeztetik. Jóban van a csajjal, én is jóban vagyok vele (gimiben egy társaságban voltunk), biztos hogy túl van rajta, vagy 2 hónapig voltak együtt, azóta volt még egy rövid kapcsolata, de több mint egy éve velem van, meg a csajnak is van egy 6+ hónapos kapcsolata. Hova féltékenykedjek?
Önbizalomhiányos emberek szoktak ilyeneken problémázni.
Már miért is kéne a múltunk emlékeit kidobálni? Jó ha valamire nem szívesen emlékszel, az ok, de most csak azért, mert az életed egy korábbi szakaszához kötődik? Nekem eszembe se jutott kidobálni az exem ajándékait, pláne ha hasznos vagy értékes tárgy, és természetesen a férjemtől sem vártam el ilyesmit. Nekem is volt extől kapott nyaklánc, amit hordtam is, és marhára nem zavarta a férjem, pedig tudta kitől van, egyáltalán nem volt téma ez köztünk, hogy dobd ki meg ne használd már mert xy-tól kaptad.
A barátodnak gond lehet az önértékelésével, féltékeny a nagy semmire, és feleslegesen generálja ezzel a feszültséget. Te meg nem hogy leállitanád, még inkább a téveszméibe ringatod, hogy ez így van rendjén, minden múltbéli dolgot ki kell dobni, és te voltál a h.lye, hogy nem tetted meg még korábban.
Inkább azt kellett volna már korábban is megértetned vele, hogy nem ezektől a tárgxaktól, emlékektől függ a ti kapcsolatotok.
Elajándékozni egy drága nyakláncot csak úgy?
Persze, ha nem hordod, nem tetszik, stb., akkor oké. De akkor is inkább eladnám.
De így még valóban te is táplálod a hülyeségét és még te érzed magad rosszul mert ő féltékeny... a semmire.
Előzetesen azt mondanám, hogy nem nagyon szeretem a sok csecsebecsét. A régi szerelmeim ajándékaiból úgyszólván semmit nem őriztem meg, ha nagy értékű volt akkor tovább adtam, ha nem akkor kidobtam átadtam, stb.
A vőlegényem is megtartott párat de nemsokára azok is erre a sorsra kerülnek - neki mondjuk van vagy 5-6 fontos, régi bonbon a szerelmétől, a menyasszonya kék combpántja - mert nem szeretnék porfogókat a lakásban. Meg ugye miért is tartanánk meg ilyeneket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!