Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is jobb volt a régi családmodell?
Lehet páran meg fognak kövezni, de én eléggé rossz szemmel nézem a mai családmodellt, amelyet mintha áthatott volna az emancipáció fertője.
Tudom, hogy amiről most írni fogok az ma szinte megvalósíthatatlan, kicsit múltba merengő, de azért játszunk el a gondolattal.
Nem gondoljátok, hogy jobb volt régen, amikor a férfi tartotta el a családot, a nő pedig kizárólag a háztartást vezette, valamint a gyerekeket nevelte? Meg persze ott volt támasznak az urának, aki fáradtságosan kereste meg a javakat kis vagy nagy családja számára. Szerintem ez lenne egy feleség, egy nő igazi rendeltetése.
A férfié pedig, hogy férfi legyen. De úgy érzem, ma már elvették a férfiak szerepét. A nők is dolgoznak, van, hogy jobban keresnek, mint a férfiak. Ez a gyereknevelés rovására is megy, de most nem ezt akarom kihangsúlyozni, hanem hogy gyakorlatilag ma már nincs olyan, hogy férfinek vagy nőnek lenni, az egész csak egy massza. Nincsen a nemeknek rendeltetése, és én ennek tudom be azt is, hogy egyre több a lányos fiú és a domináns lány.
Én ezt így érzem, nem tartom magam hímsovinisztának, bár kétség kívül úgy érzem, a régi nemi szerepek természetesebbek voltak, mint ez az emancipáció utáni massza. És itt most nem arról van szó, hogy a nőnek a konyhában a helye. Hanem arról, hogy a nő szerepe az, amit az elején leírtam. Azért remélem valamennyire érthető vagyok. Bár azt hittem könnyebben megfogalmazom...
Mi a véleményetek erről?
Hát én megőrülnék, ha egész életemben csak otthon kellene ülnöm és háztartást vezetni. Én igen is szeretnék dolgozni.
Persze nem akarok karrierista lenni, első a család. De hogy egész életemben otthon üljek..nah azt azért nem.
A kérdésedről a Hellboy egyik jelenete ugrott be,ami így hangzott.
-Én meghalnék a barátnőmért,de ez neki nem elég,azt akarja,hogy mosogassak.-
És teljesen jogos is a kérdésed,mert a kapcsolataim nagyrészben a miatt mentek tönkre,hogy alkalmatlan vagyok a házimunkára.Szerintem genetikusan hiányzik belőlem.
A fizum leadom ha kell,de nem mosogatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!