Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek jó ez a házimunka...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jó ez a házimunka megosztás?

Figyelt kérdés

Tudom hogy az számít, hogy nekünk jó legyen, de kíváncsi vagyok "külsős" véleményekre is :)

Szóval először is ott kezdem, hogy párommal egy mukahelyen dolgozunk,de más területen. Így szinte mindig együtt jövünk-megyünk haza. Kb heti egyszer van hogy ő előbb elmegy 1-2 órával,és kb heti 2-szer, hogy 1-2 órával később jön haza. Szóval ő kicsit többet dolgozik, de a fizuja is kétszer annyi mint nekem.

Egy két szobás panelban lakunk. Van 1 kutyánk és 2 teknősünk. Igazából ők az enyémek, mert előbb megvoltak mint párom :)

Na és akkor a munkamegosztás:

- hétköznaponként mindig ő vàsárol munka után, hétvégente együtt

- mindig ő főz, én max 2 hetente egyszer sütit sütök, szóval ő uralja a konyhát

- 10-ből 8-szor ő mosogat,ő takarìt a konyhában

- az állatokat én látom el: én takarítom, etetem a teknősöket, etetem és sétáltatom a kutyát napi 3-szor (ő max heti 1-szer este, ha bealudtam és nem mentem le vele)

- én takarítom a a wc-t, fürdőszobát

- én takarítok a hálóban, ő max heti egyszer felsöpör

- én indítom be a mosást, én terigetek

Szerintetek jó ez így?? Nincs egyikünk irànyába sem nagyon eltolódva a tennivaló?

Esetleg elmondanátok hogy nálatok hogy van a beosztás? :)

2018. szept. 10. 14:41
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Ha nektek jó így akkor oké, bàr első olvasatra úgy tűnik a pàrod picit többet vàllal a hàzimunkàban.

Nàlunk ez nincs ennyire beosztva. Èn vagyok a nő, enyém a főzés, minden nap. a férjemé az összes bevàsàrlàs ( posta, drogéria, gyógyszertàr). Ez azért alakult így mert neki a főzés nem nagyon megy ( bàr éhen nem halna ), és én szeretek is kotyvasztani. Vàsàrolni viszont utàlok, neki pedig nincs vele gondja:) Szóval ez kb egyértelmű volt. Amúgy is én érek haza előbb melóból 5.45. Ő 7.25 körül. Szóval meleg vacsival vàrom:)

A többi dolog kb közös. Heti vàltàsban ( hétfőtől- vasàrnapig) takarítunk, mosogatunk, teregetünk, portalanítunk , fürdőt wct pucolunk stb stb. Aprànként hétköznap megcsinàlunk majdnem mindent, napi max fél óra alatt, hétvégére kvàzi csak főzés, bevàsàrlàs, illetve mosàs- teregetés marad . Meg egy kevés mosogatnivaló ami kb 5 perc. Egyik héten én csinàlok mindent, màsik héten ő csinàl mindent. Kivéve a sajàt egyéni feladatokat.

Egyéb dolgokban van egy kis beosztàs. Füvet közösen nyírunk a kertben( a sok hosszabbító miatt nem egyszerű egyedül). Télen havat én lapàtolok. Ő fàt aprít, begyújt, cseréli a villanykörtéket, ha kell könyvespolcokat szerel a falra.

Kutyàt én etetem, de mindketten figyelünk rà ha ki akar menni wcre. Amúgy benti kutty, ha itthon vagyunk akkor ő is bent van. Kinti létre pedig van a teraszon egy szőnyegekkel pokrócokkal kibélelt hàzikója.:)

Soha nem élnék egy percet sem olyan férfival aki szerint a hàzimunka a nő dolga. Nem lennék senki cselédje. 32/ N, 29/ F

2018. szept. 10. 17:37
 22/36 anonim ***** válasza:
63%
16. Mi romlik ràtok? Csak azért kérdem mert ha olyan azt le is lehet fagyasztani. Pl szalàmit, főtt cuccokat ami nem krumpli/ tészta/ rizs kb mindent.. Pl pörkölt, spagetti szósz, főzelékek, fasirt, zöldségek, de mi még a kenyeret is fagyasztjuk hogy ne romoljon meg. Nincs is semmi baja soha. Nàlunk is max heti 1 esetleg 2 bevàsàrlàs van péntekenként és ha valami bpn nem volt akkor az itthoni teszkoba kell beugrani màsnap. Plusz havi 1 nagybevàsàrlàst tartunk fizetéskor és 1 közepest, az 2 héttel a nagy utàn van. Nincs spejzunk sajnos nekünk sem. Konyhaszekrény, polc, és amihez kell fagyasztàs. A hűtőnk se extra,3 fagyasztós fiókja van alul. Még új egyébként, 175cm magas, 1 hónapja kellett cserélni mert a régi feladta...
2018. szept. 10. 18:29
 23/36 anonim ***** válasza:
Nalunk csak a parom takarit. En hetvegente csinalok valami finomat, hetkoznap meg kajaval var haza, mert o van itthon a gyerekekkel meg a kutyaval.
2018. szept. 10. 18:37
 24/36 A kérdező kommentje:

Azért mert ő bevásárol, főz és konyhàt takarít (amiből az első kettőt mèg élvezi is!!), èn meg MINDEN mást csinálok, ezért ő papucs lenne, egy kihasznàlt ember? Én meg egy dög mert mindent rá zúdítok?

Számoljuk: ő: heti 3X1.5 óra vásárlás, 3X2 óra főzés. Mosogatás kb napi 10 perc --> legyen heti 1.5 óra. Ez így össz 12 óra "hàztartás" / hét.

Én: napi 1.5 óra kutyázás --> heti 10.5 óra, 0.5 óra teknőstakarítás, 1 óra wc +fürdő takarítás + mosás, 1 óra hálótakarítás. Össz. 13 óra / hét.

Nekem a kutya a hobbim, neki a főzés.

2018. szept. 10. 18:48
 25/36 anonim ***** válasza:

Kérdező, én egyszer megkérdeztem itt, hogy elnéznék-e egy nőnek, hogy nem tud/akar főzni.

A végén abban egyeztünk ki, hogy igen, elnézik, ha a nő MINDEN MÁST megcsinál.

De ha belegondolsz, mi lenne fordítva? Ha én főzök, de a pasim minden mást megcsinál?

Valahogy nem tudnak az emberek egyenlően gondolkodni, ezt látod, ha felcseréled a nemeket.

2018. szept. 10. 18:56
 26/36 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló a munkamegosztás,működik is 15 éve.
2018. szept. 10. 18:57
 27/36 anonim ***** válasza:

Mit vasaroltok hetente 3*1.5 oran keresztul ????

Nozni is elmegy a parod kozben ?

2018. szept. 10. 19:10
 28/36 A kérdező kommentje:
Utolsó: boltba elmenni,visszajönni 20-20 perc, 10 perc kasszánàl àllás, és màr csak hàromnegyed óra marad. És màr csak kb fèl óra "marad". És mint mondtam, szeret vásárolni, nézelődni, a húspultnál el tud tölteni 10 percet.
2018. szept. 11. 06:29
 29/36 anonim ***** válasza:

Nálunk a párom bent porszívózik, kint ővág füvet, fát.4 műszakban dolgozik én itthon vagyok a kicsivel.Annyi, hogy sokat van a kisfiúnkkal amíg én házimunkázom.

Ha visszamegyek dolgozni ez váltotni fog.

2018. szept. 11. 07:43
 30/36 anonim ***** válasza:

Tudsz olvasni? Tudsz szöveget értelmezni?

A "hobbiszakács, imád a boltban elnézelődni és főzni is" mondatrészben mit nem sikerült megérteni?

Egyébként nem értem ezt a melegkaja-fétist sokaknál, én estére pl a hátam közepére se kívánom a főtt kaját, kifejezetten nem örülnék, ha a párom minden nap azzal várna haza. Eszedbe se jut, hogy más esetleg máshogy gondolja, mint te?

2018. szept. 11. 10:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!