Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy felelősséggel jár a jövőre nézve, ha oda költözik az ember a párjához?
A tesómnak olyan kapcsolata lett, amiben a srác igényli az összeköltözést az új házba, mert még egyedül lakja, viszont egyikőjük sem lakott külön a szülőktől, hiába a srác is 29 éves a kölcsönt mostanra fizette vissza, így már nincs teher a vállán, tesóm 25 éves 3 éve kezdett el dolgozni, a kocsiján kívül más értéke nem igen van, ezért aggódok hogy korai még ez, elsietik ezt a pár hónapos ismeretséget.
A fiú legalább annyira céltudatos mint én, fiatalkora óta vigyázott a pénzre, előre is jutott az életben, mondhatni biztos a jövője, viszont ebben a kapcsolatban húgom lenne a vesztes ha összevesznek ugyanis a szülőkön kívül máshoz nem költözhetne, a szobája is itt van..
Én régebb óta dolgozok (19) külföldön is voltam némi összeget haza hoztam, és eltudtam indulni kevés kölcsönnel én is, tehát saját ingatlanom nekem is van.
Joggal tartok ezektől, vagy egy lánynak nem számít annyira az anyagi háttér?
Tudom nem megoldás pl az sem amit az unokahúgáék csinálnak, évek óta ismerik egymást, mégsem terveznek ingatlant, mert megöröklik a szülőkét, és azzal kezdhetnek valamit, viszont ezek távoli dolgok 50 év körüliek a szülők, a fiatalok meg 23-21 évesek.
Alapszabály, hogy a nőnek nem kell, hogy pénze legyen. A hapsinak kell, egy bizonyos kor után...
Azt meg hadd döntse már el a testvéred, hogy hova és mikor költözik. Imádom az ilyen mások levesébe beleköpő testvéreket!
Bocs hogy a kérdésre nem válaszolok, de az ilyenektől kiakadok:
"Alapszabály, hogy a nőnek nem kell, hogy pénze legyen. A hapsinak kell, egy bizonyos kor után..."
Van még akinek ilyen a felfogása?
Ha egy normális párkapcsolat olyan szintre kerül, hogy összeköltöznek, akkor mindenki beletesz a magáét, igen a nő is és a férfi is. Nincs különbség.
Van kockázata, nem is kevés.
A fickó bármikor a fejéhez vághatja, hogy ez az ő lakása, a nő pedig tűrjön ezért.
Én már megéltem ezt, benne a berendezésben az én pénzem is, a fenntartásban is, és soha nem éreztem magaménak, mert éreztették velem, hogy ez mégsem az otthonom.
Sz.a.r helyzet, le is léptem.
4-es te sem a kérdésre válaszoltál, mert itt még nem is tartunk. Más lakásába meg nem rakunk pénzt!
A rezsi, és közös terhek viselése az más, az mehet.
# 5 Így már persze világos, de azért neked se ártana pontosítanod, hiszen nem tudsz egyértelműen fogalmazni. Mégis mi mást kellene leszűrni abból, hogy "Alapszabály, hogy a nőnek nem kell, hogy pénze legyen." :D
"Arra írtam, ha visszakerül a szobájába..." Erre mégcsak véletlenül se utaltál, rejtve se. :D
Más lakásába nem rakunk pénzt???
És a beépített szekrény, a konyhabútor, gáztűzhely, szekrénysor, lámpák, függönyök, sarokülő, szőnyeg, mosógép???
Új építésű volt, üres, első közös otthon mindkettőnknek.
Igenis benne volt a pénzem, felét fizettem, és mégis oda-oda volt vágva, hogy "ez nem a te lakásod".
Akkor nem is teszem bele a pénzem, bocs.
Soha többet nem csinálnám ezt meg.
Vagy közös lakás vagy semmi.
Nem vagyok vándorcirkuszos, hogy a cuccaimmal költözködjek!
Mert a kérdező írásában benne volt, hogy "visszakerül a szobájába", és ő lenne a "vesztes". Kérdező ezt írta, én pedig erre válaszoltam, a kérdése tartalmára.
Mivel visszakerül, én arra írtam, hogy nőnél nem számít annyira a pénz, a férfinál számít inkább, de ott is csak egy "bizonyos kor fölött", hogy némi egzisztenciája legyen. Ott is nyilván a fiúnak el kell indulnia valahogy az életben.. Ezeket írtam az egyesemben.
"És a beépített szekrény, a konyhabútor, gáztűzhely, szekrénysor, lámpák, függönyök, sarokülő, szőnyeg, mosógép???
Új építésű volt, üres, első közös otthon mindkettőnknek."
8-as ezt meg te nem írtad :) Én úgy értelmeztem, hogy pl. van saját lakása, és felújításnál.
De mindegy is: rögzíteni kell, hogy mit vásároltál oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!