Felelősséggel tartozunk-e ember társainkért?
Csak annyira , hogy részegen ne ülj autóba, hogy ne üss el egy babakocsis kismamát a zebrán.
Kielégítő voltam?
Nem.
Semmi közöm másokhoz.
Ha valaki haldoklik mellettem, meghal, és nem csináltam semmit akkor akik azt hiszik hogy felelősséggel tartozunk másoknak, az azt mondja rá hogy én öltem meg.
De a valóságban nem én öltem meg, én csak nem mentettem meg az életét.
Az utóbbi verzióban semmi bűntudata se lesz az illetőnek, a szűk látókörű emberek meg terhelik magukat bűntudattal, mert azt hiszik ők "ölték" meg az illetőt ha nem mentik meg.
Folyamatos érzelmi teher alatt lesznek azok az emberek akik szerint másoknak tartoznak felelősséggel, mert mindig másokra fognak figyelni, saját magukra alig.
" Ami valakinek segítség, más személynek akár bántás, sértés is lehet."
Épp ezaz. És ha úgy érzed felelős vagy másokért, akkor mindig szívni fogsz, mert ha elszúrsz valamit magadban keresed a hibát és nem a másikban hogy félreértette a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!