Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Felelősséggel tartozunk-e...

Felelősséggel tartozunk-e ember társainkért?

Figyelt kérdés
Egy érvelést kell írnom irodalom órára és kiváncsi vagyok hogy ti mit gondoltok erről a kérdésről.

2018. jan. 3. 18:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
57%
Igen :-)
2018. jan. 3. 18:15
 2/12 anonim ***** válasza:
57%
Nyilván.
2018. jan. 3. 18:32
 3/12 anonim ***** válasza:
82%
Valamilyen szinten igen, hiszen a társadalom is gyakorlatilag azért alakult ki, hogy segítsünk azoknak, akiknek szüksége van segítségre, és hogy nekünk is segítsenek, ha szükségünk van rá.
2018. jan. 3. 18:34
 4/12 anonim ***** válasza:
54%
Igen.
2018. jan. 3. 18:38
 5/12 anonim ***** válasza:
50%
Minden bizonnyal. Ezért fontos, hogy miként bánunk másokkal, hiszen mindenki másként kezeli az élethelyzeteket. Ami valakinek segítség, más személynek akár bántás, sértés is lehet.
2018. jan. 3. 18:41
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
Nem. Önmagunkért vagyunk felelősek, és hogy ne legyünk ártalmasak másokra nézve. Ebbe persze az is beletartozik, hogy ne vegyünk ki szándékosan többet a társadalmi kasszából, mint amennyit visszateszünk bele. Amennyit ezen túlmenően teszünk másokért, az az én szememben az önmegvalósítás egy formája. A jótékonyság persze dícséretes, de én nem tartom elvárhatónak, hogy valaki pl. a szabadidejében önkénteskedjen, ha számára más jelenti a pihenést, feltöltődést.
2018. jan. 3. 19:13
 7/12 anonim ***** válasza:
84%
Utolsó rád fogok szavazni!
2018. jan. 3. 19:16
 8/12 anonim ***** válasza:
87%
Köszönöm a bizalmat, de annyira nem vagyok kétségbeesett, hogy politikára adjam a fejem :D
2018. jan. 3. 19:25
 9/12 anonim ***** válasza:
91%

Csak annyira , hogy részegen ne ülj autóba, hogy ne üss el egy babakocsis kismamát a zebrán.

Kielégítő voltam?

2018. jan. 3. 19:40
 10/12 anonim ***** válasza:
47%

Nem.

Semmi közöm másokhoz.

Ha valaki haldoklik mellettem, meghal, és nem csináltam semmit akkor akik azt hiszik hogy felelősséggel tartozunk másoknak, az azt mondja rá hogy én öltem meg.

De a valóságban nem én öltem meg, én csak nem mentettem meg az életét.

Az utóbbi verzióban semmi bűntudata se lesz az illetőnek, a szűk látókörű emberek meg terhelik magukat bűntudattal, mert azt hiszik ők "ölték" meg az illetőt ha nem mentik meg.

Folyamatos érzelmi teher alatt lesznek azok az emberek akik szerint másoknak tartoznak felelősséggel, mert mindig másokra fognak figyelni, saját magukra alig.

" Ami valakinek segítség, más személynek akár bántás, sértés is lehet."

Épp ezaz. És ha úgy érzed felelős vagy másokért, akkor mindig szívni fogsz, mert ha elszúrsz valamit magadban keresed a hibát és nem a másikban hogy félreértette a helyzetet.

2018. jan. 3. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!