Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mozaikcsaládban a pénzügyek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mozaikcsaládban a pénzügyek?

Figyelt kérdés

Hogy oldjátok meg? A pár egyik tagjának nincs gyermeke, másiknak van(2, első házasságból), ilyenkor hogy oldjátok meg a pénzügyeket? Közös kassza? Külön kassza? Részben közös kassza?( gyerek-költséget fizessen a vér szerinti szülő?)

Mozaikcsaládban elők hozzászólásait várom, hogy milyen modellrendszerük van....köszi!

2018. júl. 31. 18:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%

En ezt megeloztem azzal hogy olyan not vettem el akinek nincs gyereke.

En biztos nem koltenek penzt mas gyerekere.

2018. júl. 31. 18:03
 2/12 anonim ***** válasza:
26%

Én se költenék más gyerekére,még ha a páromé akkor is(mondjuk alapból elkaszálom az ismerkedést amikor benyögik,hogy van x gyerekük).

A közös kasszát kerülném.

2018. júl. 31. 18:05
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

Én olyan férfihoz mentem feleségül, akinek volt két gyereke (özvegy, tehát vele laktak).

Nagyon szép összeget tett ki az árvaellátás és a családi pótlék, lényegében egy fizetésnyi pénzt akkoriban (90-es évek). Így nekünk megvolt a közös kassza (ő fizetése, én fizetésem), az árvasági+özvegyi összegéből pedig a gyerekeket finanszíroztuk (bevallom, én sem lettem volna boldog, ha a fizetésem más gyerekére megy el, akkor sem, ha ezt a férfit választottam). Így jó volt, működött.

2018. júl. 31. 18:07
 4/12 anonim ***** válasza:
97%
Apum küldi nekem a pénzt minden hónapban, miután megcsalta anyumat és elment a másik nőhöz. Igazából vicces belegondolni, hogy az a másik puffog, hogy apa nekem utal :D Aki szeretői kapcsolatba belemegy, meg is érdemli.
2018. júl. 31. 18:18
 5/12 A kérdező kommentje:

A "mi lett volna, ha" fikciokat keruljuk.

Olyanok irjanak,akik hasonlo cipoben jarnak.

Mar minden masodik csalad elvalt/ujrahazasodott, stb...

Nyilvan nem akarja senki se mas gyereket felnevelni, olyan elethelyzetekre gondolok, hogy mondjuk a szulo kifizeti a honap elejen/kozepen a gyerekek osszes koltseget( tabor, kulonora, gyogyszer, barmi), ho vegen meg elromlik mondjuk a kocsija...? Akkor az kozos koltseg? ( es ha elobb romlik el a kocsi,mint a gyerek-koltseg megvalosul?akkor a szulo kifizeti a szerelot, de nem marad a gyerek-koltsegekre? Keri a parjat hogy segitsen? Vagy elso verzional, gyerek-koltseg pipa, kocsi elromlik, ker segitseget? Nem erzi azt a masik,hogy az idobeni eltolodas miatt, csak egyik zsebbol kerul a masikba a penz?)

2018. júl. 31. 18:19
 6/12 anonim ***** válasza:
97%
Szia! A páromnak van egy gyermeke, nekem meg kettő. Közösen neveljük őket és közös kasszán is vagyunk. Nálunk ez nem okoz gondot. Ha szeretem a párom, akkor szeretem a gyerekét is, nem sajnálom a pénzt a gyerekére, olyan mintha az enyém lenne. Most várjuk a közös gyermekünket.
2018. júl. 31. 18:21
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Bátyám csak fél testvérem, nálunk mindig közös kassza volt, apukám elfogadta bátyámat is, támogatta, szervesen részt vett a nevelésében.

Most, hogy kicsit fordult a kocka, bátyám is támogatja apámat is, ha olyan helyzet adódik. Innen nézve kicsit furcsa lenne, ha korábban problémát ott volna.

Ilyen helyzetben azt kell adni, amit kapni is akarunk majd a későbbiekben. Ha garasoskodunk, akkor később ne számítsunk segítségre olyantól, akire minden fillért sajnáltunk. Ha most nem a te gyereked, akkor később se legyen az, ha a bajban vagy. Szerintem ilyenkor az a célszerűbb, ha az új apuka/anyuka elfogadja a gyereket, még ha nem is az övé, mert rengeteg felesleges stressztől, vitától megkímélik egymást. Így sem lesz zökkenőmentes, de talán könnyebb. Aki nem képes így hozzáállni a kezdeti sokk után (ami teljesen érthető), jobb, ha másik párt keres.

2018. júl. 31. 18:32
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 gyerek, párom egyedülálló volt mikor összejöttünk. Összeköltözéskor közös kassza lett neki ez nem volt kérdés, apjuk helyett volt apjuk, nagyon szerette őket és sosem sajnált tőlük semmit.
2018. júl. 31. 20:05
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Két gyerekem volt, azóta van egy közös.

Úgy költözött hozzánk, hogy munkahelyet kellett váltania, a távolság miatt. Innentől egyértelmű volt a közös kassza, hisz nem tudta volna magát sokáig fenntartani, és előre nem tudhattuk, mikor lesz állása.

Most három gyerek után kapjuk az adókedvezményt, a családit, és kettő után a gyerektartást is. Bőven fedezi azt, amit megesznek.

2018. júl. 31. 20:11
 10/12 anonim ***** válasza:

Csak majdnem jártam hasonló cipőben. Ott én úgy csináltam volna, ha tudunk családként működni (kivehetem a részem a gyereknevelésből/a gyerek elfogad), akkor közös, ha nem, akkor anyu fizeti a gyerek dolgait.

32/f

2018. aug. 1. 01:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!