Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindent azonnal felzabál. Hogy szoktassam le róla?
Tudom, gyerekesnek tűnhet a kérdés, meg nem az anyja vagyok, hogy megneveljem... De azért mégis.
Eleve olyan, hogy minden rögtönazonnal kell. Pl. veszünk a boltban édesseget, "desszertnek valót", ő képes egy nap alatt eltüntetni akár 5-6 vagy tőbb szelet csokit, ami a hétre/hónapra lett véve. Persze mindig kaja előtt.
Ebbe beletörődtem, a szülei rontották el, mindig megehette előre a desszertet otthon, csak igy volt hajlandó ebédelni... felnőttként is megmaradt. Ha veszünk valamit, van enyém-tied, és nem vagyok jó fej, nem adom neki az enyémet is. Ez bevált nagyjából.
Viszont ez nem működik mindig. Mondok példát. A múltkor vendégeket vártunk, vettem tejszínhabot egyik este, hogy tudjam kínálni a kávéra. Másnap szóltam, hogy ne bontsa ki, mert arra kell - hát ő nem tudta, már a fele hiányzott addigra...
(Ha magunknak veszek is ez van, nekem csak akkor tűnik fel, ha tennék a kávéba, és üres a doboz...)
Vagy vettünk egy nagy(!) üveg csokikrémet, gofrit terveztem hétvégén, arra. Eleve úgy kellett szólni, hogy ne bontsa ki, mert elfogy. Tegnap elkészült a gofri este, pár kanál fogyott rá. Most akartam kenni magamnak a maradékból, hát "valahogy" üres lett az üveg, annyit hagyott benne, hogy kívülről ne látszódjon...
Kezd elfogyni a türelmem. Ha szóvá teszem, hogy elpárolgott a kaja, akkor vigyorog meg elpoénkodja, hogy hát biztos a kutya volt meg ő nem is evett belőle, én voltam.
Annyira meg azért nem megy jól, hogy mindenből tripla adagot vegyünk.
Hogy lehetne erről leszoktatni? Vagy törődjek bele és kész?
Igen, nő vagyok, bár kérdés szempontjából épp mellékes.
Nemcsak édességgel van ez, ha felvágott sajt vagy bármi egyéb van a hűtőben is.
Nem a kérés ellenére ette meg, hanem még előtte. Azaz kb azonnal, ahogy bekerült a hűtőbe és meglátta... (Az adott példaban még csak nem is együtt vásaroltunk, vagyis nem tudta, hogy vettem.)
Egyébként nem tudom, mi a sok édességzabálás abban, hogy egy hónapra veszünk egy multipackos 6-8 dbos túrótudit csokit vagy akármit. :D Édeset se naponta főzök, ha már valaki felrótta, kb. márciusban gofriztunk utoljára... nyilván, ha heti szinten vennénk az óriás nutellákat, nem zavarna, hogy megeszi, mert majd lesz másik. A tejszínhab az egyetlen plusz a kávéba, ami rendszeres (heti kétszer mondjuk), ha ettől rossz ember leszek, ám legyen.
Ezt a tulajdonságát leszámítva nem rossz ember, nem gondolom, hogy ez önmagában szakítóok. Mindazonáltal irritáló, és szeretnék rá megoldást.
A leírt tanácsokat és tapasztalatokat köszönöm.
#22 és te ezt hogyan képzeled?
A fájukon nő rá a pénz?
Szerintem meg nevetséges az egész. Gyerekként megehette előre a csokoládét, ezért felnőttként képtelen magán uralkodni, addig eszik mindent, amíg lát...az meg milyen viselkedés már, hogy próbálja titkolni, hogy megevett mindent (lásd a csokikrémes üveg)? Ha szóvá teszed, akkor vigyorog, mint a rohadt tök. Lehet ezen poénkodni, de igazság szerint fajulhat ez az egész addig, hogy eleged lesz és ott fogod hagyni.
F
Nem azt gondolnám szakító oknak, hogy eszik (bár ahogy írod, meglehetősen undorítóan csinálja), hanem ezt a gusztustalan vigyort meg jófejkedést nem tudnám tolerálni. Egyetlen ember sem tökéletes, de ha benne vagy egy párkapcsolatban, és a másik szól valamiért, ami tök érthető és jogos kérés, nem semmibe vesszük egymást + még ki is röhögjük a másikat.
Ha valaki képtelen fejlődni és dolgozni azon, hogy legalább javítson a hibáin, én nem erőlködnék vele.
26-os szerintem mindent leírt.
Kérdező, az pedig téged minősít, ha egy ilyen gyökérrel vagy együtt. Az édesség pedig igenis, hogy sok.
Kidobnám a fenébe, nehogy már indenböl háromszor vegyek mindig mert ö felzabálja.
Undorító és disznóként fog kinézni is idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!