Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mindent azonnal felzabál....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mindent azonnal felzabál. Hogy szoktassam le róla?

Figyelt kérdés

Tudom, gyerekesnek tűnhet a kérdés, meg nem az anyja vagyok, hogy megneveljem... De azért mégis.

Eleve olyan, hogy minden rögtönazonnal kell. Pl. veszünk a boltban édesseget, "desszertnek valót", ő képes egy nap alatt eltüntetni akár 5-6 vagy tőbb szelet csokit, ami a hétre/hónapra lett véve. Persze mindig kaja előtt.

Ebbe beletörődtem, a szülei rontották el, mindig megehette előre a desszertet otthon, csak igy volt hajlandó ebédelni... felnőttként is megmaradt. Ha veszünk valamit, van enyém-tied, és nem vagyok jó fej, nem adom neki az enyémet is. Ez bevált nagyjából.

Viszont ez nem működik mindig. Mondok példát. A múltkor vendégeket vártunk, vettem tejszínhabot egyik este, hogy tudjam kínálni a kávéra. Másnap szóltam, hogy ne bontsa ki, mert arra kell - hát ő nem tudta, már a fele hiányzott addigra...

(Ha magunknak veszek is ez van, nekem csak akkor tűnik fel, ha tennék a kávéba, és üres a doboz...)

Vagy vettünk egy nagy(!) üveg csokikrémet, gofrit terveztem hétvégén, arra. Eleve úgy kellett szólni, hogy ne bontsa ki, mert elfogy. Tegnap elkészült a gofri este, pár kanál fogyott rá. Most akartam kenni magamnak a maradékból, hát "valahogy" üres lett az üveg, annyit hagyott benne, hogy kívülről ne látszódjon...

Kezd elfogyni a türelmem. Ha szóvá teszem, hogy elpárolgott a kaja, akkor vigyorog meg elpoénkodja, hogy hát biztos a kutya volt meg ő nem is evett belőle, én voltam.

Annyira meg azért nem megy jól, hogy mindenből tripla adagot vegyünk.

Hogy lehetne erről leszoktatni? Vagy törődjek bele és kész?

2018. júl. 28. 11:50
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Igen, nő vagyok, bár kérdés szempontjából épp mellékes.

Nemcsak édességgel van ez, ha felvágott sajt vagy bármi egyéb van a hűtőben is.

Nem a kérés ellenére ette meg, hanem még előtte. Azaz kb azonnal, ahogy bekerült a hűtőbe és meglátta... (Az adott példaban még csak nem is együtt vásaroltunk, vagyis nem tudta, hogy vettem.)

Egyébként nem tudom, mi a sok édességzabálás abban, hogy egy hónapra veszünk egy multipackos 6-8 dbos túrótudit csokit vagy akármit. :D Édeset se naponta főzök, ha már valaki felrótta, kb. márciusban gofriztunk utoljára... nyilván, ha heti szinten vennénk az óriás nutellákat, nem zavarna, hogy megeszi, mert majd lesz másik. A tejszínhab az egyetlen plusz a kávéba, ami rendszeres (heti kétszer mondjuk), ha ettől rossz ember leszek, ám legyen.

Ezt a tulajdonságát leszámítva nem rossz ember, nem gondolom, hogy ez önmagában szakítóok. Mindazonáltal irritáló, és szeretnék rá megoldást.

A leírt tanácsokat és tapasztalatokat köszönöm.

2018. júl. 28. 19:25
 22/30 anonim ***** válasza:
17%
Megoldás? Annyit kell venni, ami elég. Tudod, hogy szereti, akkor nem egyet, hanem, kettőt, ha az sem elég, akkor hármat.
2018. júl. 28. 19:32
 23/30 anonim ***** válasza:
35%
Ezek a kaján aggódó kérdések csodálatosak. Megéred a pénzed, mert az hogy elhízik, mint egy disznó és elpatkol rövid időn belül nem is érdekel:)
2018. júl. 28. 21:05
 24/30 anonim ***** válasza:
86%

#22 és te ezt hogyan képzeled?

A fájukon nő rá a pénz?

2018. júl. 28. 21:16
 25/30 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem meg nevetséges az egész. Gyerekként megehette előre a csokoládét, ezért felnőttként képtelen magán uralkodni, addig eszik mindent, amíg lát...az meg milyen viselkedés már, hogy próbálja titkolni, hogy megevett mindent (lásd a csokikrémes üveg)? Ha szóvá teszed, akkor vigyorog, mint a rohadt tök. Lehet ezen poénkodni, de igazság szerint fajulhat ez az egész addig, hogy eleged lesz és ott fogod hagyni.

F

2018. júl. 28. 21:29
 26/30 anonim ***** válasza:
55%

Nem azt gondolnám szakító oknak, hogy eszik (bár ahogy írod, meglehetősen undorítóan csinálja), hanem ezt a gusztustalan vigyort meg jófejkedést nem tudnám tolerálni. Egyetlen ember sem tökéletes, de ha benne vagy egy párkapcsolatban, és a másik szól valamiért, ami tök érthető és jogos kérés, nem semmibe vesszük egymást + még ki is röhögjük a másikat.

Ha valaki képtelen fejlődni és dolgozni azon, hogy legalább javítson a hibáin, én nem erőlködnék vele.

2018. júl. 28. 22:36
 27/30 anonim ***** válasza:
66%

26-os szerintem mindent leírt.

Kérdező, az pedig téged minősít, ha egy ilyen gyökérrel vagy együtt. Az édesség pedig igenis, hogy sok.

2018. júl. 29. 16:15
 28/30 anonim ***** válasza:
82%

Kidobnám a fenébe, nehogy már indenböl háromszor vegyek mindig mert ö felzabálja.

Undorító és disznóként fog kinézni is idővel.

2018. júl. 30. 10:34
 29/30 anonim ***** válasza:
29%
Nem biztos, hogy csak neveletlenség kérdése, lehet, hogy INZULINREZISZTENS! Vidd el egy 60' és 120' perces terheléses cukorvizsgálatra és kiderül!
2018. júl. 30. 12:06
 30/30 anonim válasza:
0%
Ez a legnagyobb problémátok? De jó nektek. Két dagadék, aki kinézni egymás szájából a falnivalót, röhej!
2018. aug. 4. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!