Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindent azonnal felzabál. Hogy szoktassam le róla?
Tudom, gyerekesnek tűnhet a kérdés, meg nem az anyja vagyok, hogy megneveljem... De azért mégis.
Eleve olyan, hogy minden rögtönazonnal kell. Pl. veszünk a boltban édesseget, "desszertnek valót", ő képes egy nap alatt eltüntetni akár 5-6 vagy tőbb szelet csokit, ami a hétre/hónapra lett véve. Persze mindig kaja előtt.
Ebbe beletörődtem, a szülei rontották el, mindig megehette előre a desszertet otthon, csak igy volt hajlandó ebédelni... felnőttként is megmaradt. Ha veszünk valamit, van enyém-tied, és nem vagyok jó fej, nem adom neki az enyémet is. Ez bevált nagyjából.
Viszont ez nem működik mindig. Mondok példát. A múltkor vendégeket vártunk, vettem tejszínhabot egyik este, hogy tudjam kínálni a kávéra. Másnap szóltam, hogy ne bontsa ki, mert arra kell - hát ő nem tudta, már a fele hiányzott addigra...
(Ha magunknak veszek is ez van, nekem csak akkor tűnik fel, ha tennék a kávéba, és üres a doboz...)
Vagy vettünk egy nagy(!) üveg csokikrémet, gofrit terveztem hétvégén, arra. Eleve úgy kellett szólni, hogy ne bontsa ki, mert elfogy. Tegnap elkészült a gofri este, pár kanál fogyott rá. Most akartam kenni magamnak a maradékból, hát "valahogy" üres lett az üveg, annyit hagyott benne, hogy kívülről ne látszódjon...
Kezd elfogyni a türelmem. Ha szóvá teszem, hogy elpárolgott a kaja, akkor vigyorog meg elpoénkodja, hogy hát biztos a kutya volt meg ő nem is evett belőle, én voltam.
Annyira meg azért nem megy jól, hogy mindenből tripla adagot vegyünk.
Hogy lehetne erről leszoktatni? Vagy törődjek bele és kész?
67% szerintem a "nem vagyok az anyja", de nekem sem tiszta, mert én sajnos nőként csinálok ilyeneket csak nem édességgel:
"Vagy vettünk egy nagy(!) üveg csokikrémet, gofrit terveztem hétvégén, arra. Eleve úgy kellett szólni, hogy ne bontsa ki, mert elfogy. Tegnap elkészült a gofri este, pár kanál fogyott rá. Most akartam kenni magamnak a maradékból, hát "valahogy" üres lett az üveg, annyit hagyott benne, hogy kívülről ne látszódjon..."
Elég szánalmas, tudom.
Mert a leírása alapján a ferfiak szoktak mindent annyival elintézni ha szólnak valamiert amire nem akarnak reagálni hogy vigyorognak és elpoénkodjak
Édesapámnak is ez a nagy taktikája
Meg irta az elején hogy “nem az anyja vagyok” ebből is ki lehet logikazni hogy nő irta a kérdést
Ha férfi irta volna a kérdést azt írja hogy nem az apja vagyok
Nekem az apukam ilyen-drama, de komolyan legalabbis gyerekkent annak eltuk meg a tesommal. Kaptunk csokit a nagyszuloktol, vendegtol nem erdekelte h nem az ove-felzabalta. Egy kakaot nem lehetett csinalni mert ejjel kiette a dobozbol, sajtos szemdvicset szerettem volna amit egy nappal azelott vettunk, masnapra nem volt.
O is vett nekunk csokit amit ejjel felzabalt, aztan 8 evesen ultunk a kocsibam ami tele volt csokipapirral es nekunk nem vett. Az tette be a kaput amikor 18 eves voltam es volt egy emlek csokim az exemtol a polcon kb 1 eve es bejott a szobamba amig suliban voltam es megette:-))
Ma mar csak rohogok rajta, de gyerekkent ez szornyu volt, es mindig csak rohogott, h “gyerekek lassuak vagytok, aze a csoki aki gyors “. Nonszensz, es semmit nem valtozott meglesz mindent es jokat rohog de ez engem mar evek ota nem erint.
Vegulis a tesommal arra jutottunk h mas apak molesztaljak a gyerekuket, noznek, alkoholistak, szerencsejatek mittomen-es Apu csak csokit eszik ennyi az ossz “bune “, szoval minden meg van bocsajtva de sosem tekintettunk es apakent, o a nagyobbik batyank aki onzo, de szeretjuk.
Sztem errol nem lehet leszoktatni valakit teljesen, csak redukalni lehet a mennyiseget amit eszik.
Szerintem a külön kis hűtő nem jó megoldás. Maximum az első alkalomig jó, de amikor látja a párod, hogy jé, van egy üveg vadi új nutella, (és még be is van hűtve), de nem a rendes hűtőben volt, akkor már gyanús lesz neki, és úgyis keresni fogja, honnan vetted elő.
Amúgy más is írta itt, szerintem is ez rengeteg édesség. Értelmetlen, felesleges "kaják" ezek. Egy hónapban 1-2 alkalommal lehet, de többször nem kell. (Pénzben sem mindegy, de nagyon.)
Nàlunk ez kb 2 -3 alkalommal volt így de a húsokkal. Pl ha több adagot előre megsütöttem este vacsira, meg màsnap munkàba is visz főételt hússal. Megette az összes ràntott húst pl. Mondtam neki előre, hogy nem sütök még, ha megeszi, üres zöldséges köretet( tészta/ rizs/ krumpli) fog elvinni. Bezabàlta. Nem kapott màsik húst, aztàn morgott hogy nincs hús a kajàhoz. Èn közöltem vele, hogy megmondtam.... 2-3 alkalom utàn màr nem zabàlt fel mindent egyszerre.
Èdességnél nincs ilyen. Hónap közben megbeszéltük, hogy meló közben azt eszik amit akar, csak ne hozza haza hogy làssam. ( nekem vissza kell fognom az édességeket). Havonta egyszer pedig nagybevàsàrlàsnàl veszek kis mennyiséget a kedvenceimből, és akkor ő is eszik itthon.
De ha valamit megkérem hogy hagyjon akkor hagy. Nem bunkó, hogy kifejezett kérésre is felzabâlja. Neki inkàbb a húsokkal van ilyen gyengéje, hogy nehezen tud ellenàllni, de teljes mértékben fejlődőképes.:) Próbàld olyasmibe csomagolni a cuccokat amiket meg akarsz tartani pàr napig, amiről tudod hogy nem szereti. Talàn nem nyúl hozzà.
Nem értem az ilyet, hogy felzabál mindent, az összes édességet, rántott húst, stb. Annyi rántott húst kell csinálni, ami elég. Édességet is annyit venni.
Nem vagyok nagyon oda az édességért, de tudom, hogy fogyasztom. Ezért, betárolok 20-30 kilót, hogy legyen itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!