Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Neked mit jelent a spórolás? Hogyan csináljátok
pároddal?
te vagy a 8 ezer forintos srác?
2018. júl. 16. 12:00
A spórolás mindenkinek mást jelent. Pl. van, akinek sok pénze van, de sajnálja az átlagos dolgokra a pénzét, viszont, ha egy drágább dologról van szó, ami őt érdekli, azért meg kifizeti a 100-szorosát is, mint amiért sajnálta volna a pénzt. Mindenki azon spórol, amire sajnálja a pénzt, de amit ott spórolt meg azt 1 szemvillanás alatt dobja ki máshol, tehát mi a tanulság? Nem kell spórolni semmin sem!
2018. júl. 16. 12:02
Én mindig spórolok valamire. Hol vésztartalékot gyűjtök, hol autóra, hol motorra, hol étteremre, hol nyaralásra. Most épp arra, hogy jókat ehessek ha úgy tetszik. Ennélfogva, mindig sajnálom a pénzt valamire. Van hogy benzinre, van hogy nyaralásra, van hogy ételre, van hogy ruhára. Ez állandóan változik, aktuális preferencia kérdése.
Csak úgy, nem fogok spórolni, mert annak semmi értelme.
2018. júl. 16. 12:06
Nem költök felesleges dolgokra. Csak azokat a dolgokat veszem meg, amire tényleg szükség van.
2018. júl. 16. 12:06
Tényleg mindenkinek mást jelent.
Pl szüleim inkább rászánnak egy teljes hétvégét, hogy ropira szedjék a fűnyírót és megjavítsák már ezredszerre, hiába egy kalap sz...., nem hajlandóak se újat venni, se elvinni szerelőhöz, mert az péééénz. Cserébe nagyon drágán mennek nyaralni például, meg egy csomó fölöseges vackot vásárolnak.
Mi a párommal ilyen macera baromságokat inkább megoldunk pénzzel, egyszerűsítjük az életet, cserébe mi nem nagyon járunk étterembe, nem utazunk puccos nyaralásokra, nem veszünk felesleges vackokat.
Mindenki azon spórol, ami kevésbé fontos neki, ennyi.
2018. júl. 16. 12:11
Előttem már nagyjából leírták, hogy mit jelent. Lényegében annyit, hogy az ember azon spórol, ami nem olyan fontos neki, viszont ettől még költhet ennél sokkal drágább dolgokra is, ami tényleg érdekli.
Én pl. Budapesten lakom, és pl. nincs kocsim, mert egész egyszerűen nincs rá szükségem, megengedhetném magamnak, jogsim van, vezetni is tudok, de feleslegesnek tartom. Viszont szeretek nagyon finom kajákat enni, meg egzotikus tájakra elutazni, úgyhogy azokra bőségesen szórom a pénzt, mert ezek fontosak nekem.
2018. júl. 16. 12:19
Mi van, hogy 1 hétig nem eszünk, csak száraz kenyeret vízzel.
2018. júl. 16. 12:27
Sajnos a mi kapcsolatunkban én nem nagyon ismerem a spórolás fogalmát, a párom viszont annál inkább. Nem kérdés, melyikünk keres kevesebbet, és van folyton anyagilag megszorulva, míg a másikunk jól keres és bővelkedik is.
2018. júl. 16. 13:34
De ha mégis kérdés, én vagyok az első, ő aki jól keres.
2018. júl. 16. 13:35
Egyetértek az előttem szólókkal, az ember szerintem azon spórol, ami kevésbé fontos számára. Nekem például nincs semmilyen felesleges kütyüm, egy telefonnal/laptoppal évekig elvagyok, nem cserélem évente, összesen annyi ruhám van, ami belefér egy bőröndbe és csak akkor vásárolok újat, ha tényleg szükségem van rá, nem vásárolgatok "csak úgy", nincs teljesen feleslegesen autóm a belvárosban élve és ez csak pár példa. Ezzel szemben programokra, utazásra, élményekre annyit költök, amennyit nem szégyellek (sokat), ételből/italból is a változatosságra és minőségre törekszem ill. könyvekre, lakberendezési dolgokra, az otthonom csinosítgatására is szívesen költök. Nincs ebből konfliktusunk a férjemmel, neki van 2 drága hobbija, amire sokat költ, de tegye csak, a pénz úgyis csak eszköz, minek kuporgassuk? A közös életünk költségeibe egyformán teszünk bele, havonta egy közös számlára (megtakarítás gyanánt) félretesszük ugyanazt az öszeget, ezen felül pedig mindenki arra költ, amire jólesik. Soha nem is vesztünk össze anyagiakon.
2018. júl. 16. 13:38
Kapcsolódó kérdések: