Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnánk megoldani az alábbi helyzetet? Más is ütközött ilyen akadályba?
A Párommal már az együttélést és a közös életet tervezgetjük. Ő még egyetemre jár (bár mellette dolgozik), én meg már dolgozom.
Viszont a következő a probléma: lakástakarékozunk és kb. 3 év múlva férünk hozzá a pénzünkhöz. És minden vasat félreteszünk havonta. Számolgattunk, és lakástakarék+állami támogatással 3 év múlva 10 millió forintunk lesz.
És most jön a bökkenő: Bp-en dolgozok. Viszont annyi pénzből itt és a környéken semmit sem tudunk venni. (semmi olyat, ami hosszabb távon egy családalapításra is megfelelne)
20-25 éves hitelbe nem akarok beleugrani, mert értékesebb annál az élet, hogy a hiteltörlesztésnek éljünk.
A megoldás: vidékre szeretnénk költözni. Ahol önerőből tudunk venni egy házat. Viszont ez esetben nem fogok tudni járni pestre dolgozni.
Felsőfokú gazdasági végzettségem van, ilyen területen is dolgozok. De a szakmaváltás gondolata érett meg bennem. Nem riadnék vissza semmilyen fizikai munkától. Először a kamionozásra gondoltam. Milyen ötletetek van? Miből lehetne eltartani egy családot vidéken?
Más huszonéves is ütközött ilyen akadályba?
10: attól függ, kik a szomszédok...
Kérdező:
Mi falun élünk, van infrastruktúra, 10 km-es körben munka, kórház, fősuli, stb. Csend és nyugalom. 20 milla alatt nem kapsz semmit.
Ahol 10 milla egy jó állapotú családi ház, onnan nem véletlenül menekül mindenki.
Hitel nélkül ezt ti is csak külföldi munkával hozzátok tető alá - szó szerint.
Erre volt jó a CSOK.😡😡😡
A városban pár éve 6-7 misi volt egy 3 szobás panel lakás, átlagos állapotban. Most ugyanaz, ugyanott: 19 millió. De kaphatsz rá 2.6 milliót, ha bevállalsz három gyereket, és ESETLEG megfelelsz a feltételeknek.
Hát kösz szépen!
Páromék 40km-re laktak Pestről, napi 4 óra utazás volt amíg ott élt. Van óvoda, ált.iskola, de gimnáziumtól mindenki járt be Pestre, meló nem sok, kihalásos alapon. Hiába ér ott már 30-35-38 millát a házuk, amiben a szülők még ott élnek, de abból pesten egy panelt tudnak venni.
Nagyim amiben lakik panel, az volt pár éve 13 milla, most 20 ?!
Mi is abban bízunk, hogy egyszer lejjebb mennek az árak, mert így esélyünk sincs. Nektek se sok a 10 millával sajna
Azt tudom javasolni hogy külföldön szedjétek meg magatokat, aztán nem lesznek ilyen problémáitok. Illetve ha az nem játszik, akkor szét lehet nézni vidéken akadna e állás. Ha igen akkor odaköltözni.
Kamionozást felejtsd el... Jó pénz de a legtöbb kapcsolat rámegy!
36 vagyok, kint élek 5 éve, ha annak idején megfogadom az ismerősök tanácsát és huszon pár évesen kijövök, akkor ma már jó módban otthon verhetném a f..om :D
De egyébként mindenkinek más és más igénye van, majd kialakul nektek is, csak keresni kell a megoldást.
Nem rég vettünk az agglomerációban egy 2,5 szobás újszerű lakást. Pont elegendő a mérete és a kialakítása egy babával, vagy egy babával és egy totyogóssal. 16 millió volt és 20 éves hitelt vettünk fel rá. Kevesebbet fizetünk a törlesztőre jelenleg, mint anno a bérleti díjra.
Én azt gondolom ez kezdetnek nem olyan rossz és nagyon boldogok voltunk, hogy összejött.
A hitel mellé kötöttünk 4 négy éves lakástakarékot és évente 1 milliót betörlesztünk kb., így első fejszámolásra az 5 éves kamatperiódusunk végére vissza is fizetjük a felvett hitelünket, ami az LTP-k állami támogatása okán alig kerül valamibe gyakorlatilag.
Én azt gondolom ez így megéri, megérte.
Arányaiban véve a vidékieknek sem könnyebb. Alacsony fizu, alacsony lakásárak, magas fizu, magasabb lakásárak. Nem feltétlenül az olcsóbb a jobb. Ráadásul jó eséllyel az ember többet költ ingázásra, tehát szinte ugyanott van, mintha a drágábbat választja, de jobb fizetéssel.
Mérlegelni kell, nem egyszerű, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!