Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan oldjanátok meg ezt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan oldjanátok meg ezt a helyzetet, mi a tanácsotok?

Figyelt kérdés

Kb 4 honapja költöztünk össze a párommal.

Ő 300.000 keres egy hónapban,

Én 100.000 keresek.

Ha elmegyünk vásárolni mindig irunk egy listat es megbeszeljuk, hogy nem veszunk folosleges dolgokat.

De amint beerunk a boltba egyből 2 fele topjoy egy kartonnal, csokibol is egy kartonnal, 2 zsugor uditot rak a kocsiba.

Paulakat, montekat, minden fele edesseget kb rakat szammal.

Kerdezem tole hogy ezek tenyleg szuksegesek??? Mert nekem ez nem letfontossagu dolgok.

Kb egy honapba 2szer eljarunk bevasarolni, es mindig ott hagyunk 50 ezret egy alkalommal es alig veszünk valamit.

Tobbnyire csak ilyen cukros cuccokat.

Meg minden fele hulyeseget, mondván hogy ugy is megesszuk.

Es mi az elejen ugy beszeltuk meg hogy mindent felesben fuzetunk. (Mert egyenlore meg nem vagyunk kozos kasszan)

Neki oke, hogy ez igy nem sok 300ezerbol fizetni.

De nekem a 100ezremhez kepest kicsit sok.

Megbeszeltem vele, vitatkozni is szoktuk sajnos ezen. De nem erti meg hogy e nem tehetem meg hogy minden fele folosleges hulyeseget megvegyek.

2017. nov. 19. 11:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

HA NEM VAGYTOK KÖZÖS KASSZÁN, AKKOR NE JÁRJATOK EGYÜTT VÁSÁROLNI.

HA MEG ENNYIRE NEM KÉPES BETARTANI A SZAVÁT, MEG ILYENEKRE KÖLT SOK PÉNZT, AKKOR ELÉG ÉRETLENKE, NEM?

2017. nov. 19. 11:57
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell mondani határozottan, hogy neked erre nincs szülséged. Csak azokat veszitek felesbe ami neked is kell. A többit majd ő magának.
2017. nov. 19. 12:17
 3/12 anonim ***** válasza:
73%
Ha nem érti meg, és ragaszkodik ezekhez a nassokhoz, akkor csináljátok azt, hogy külön bevásárlókocsi, és akkor magának pakolgasson bele amit ilyeneket venni akar, és fizesse egyedül. A többi élelmiszert amik közösek, (hús, liszt, olaj stb) meg felesbe.
2017. nov. 19. 12:30
 4/12 anonim ***** válasza:
59%
Vagy külön kosárba pakolni vagy otthon átnézni a blokkot és csak annak a felét fizesd ki, amiből te is fogyasztassz. De a legjobb teljes külön kassza és külön bevásárlás lenne, ha már ilyen fillérbacó, hogy még egy puding vagy üditő felét is elkéri, amikor 3x annyit keres mint Te...
2017. nov. 19. 13:10
 5/12 anonim ***** válasza:
73%

Egyszerű: NEM közösen vásároltok be.

Te megveszed a lisztet, cukrot, krumplit, ami fontos, ő meg vegye a cukros szarjait.

2017. nov. 19. 13:13
 6/12 anonim ***** válasza:
60%

Én is a külön vásárlást javaslom, vagy legalábbis a külön kosarat a közös cuccokkal és a saját holmijával.

Persze az más téma, ha jelzed, hogy erre nincs szükség, aztán meg két pofára eszed ezeket te is.

A saját igényeit állja külön. Mi is így csináljuk.

Mi összedobunk minden hónapban 60 ezret egy harmad, két harmad arányba (mivel ő sokkal többet eszik), ez elég a közös kajákra, a sört, csokit, kinek-mit magunknak álljuk. Nyilván két doboz sört, vagy egy tábla csokit nem fogunk elszámoltatni a másikkal, ez inkább nagyobb mennyiségekre vonatkozik.

2017. nov. 19. 14:19
 7/12 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nalunk megy mindenen a fillerezgetes.

Ha o vesz valamit akkor jon mutatja a blokkot hogy ennyit adjak.

En is voltam mar egyedul vasarolni meg sem mentem oda hozza hogy adja oda a felet..

Na mindegy kezdett egy kicsit sok lenni. Aztan eljott az alkalom hogy kivaltottam a fogamzasgatlot, hat most vittem en is neki a blokkot, hogy akkor adja oda a felet.. ( evek ota en veszem a gyogyszert egyedul, most se kertem volna el a felet ha o nem lenne ilyen fillerezgeto)

Na mindegy, ez nem tetszett neki, mi az hogy az en gyogyszerem felet adjam neki oda, hisz en szedem.. de hat akkor vegyen o gumit minden egyes alkalommal, azt o fizeti mert o huzza a farkara. Legalabb en nem mergezem magam...

2017. nov. 20. 06:34
 8/12 anonim ***** válasza:
64%
Hát vannak ott bajok. De ha ő fillérezget, akkor csináld te is, és ha vásárolsz, kérd el a részét. A nagybevásárlásoknál meg szögezd le, hogy neked nem kellenek azok a felesleges vackok, nem is fogsz fogyasztani belőle, úgyhogy ha ilyeneket pakol be, az mind az övé, és mind ő fizeti és kész. Ha ő megteheti, hogy ilyeneket vásárol, meg szereti ezeket, akkor ok, ezzel így önmagában nincs is gond, nem lehet és nem is kell megtiltani neki, viszont rád se erőltesse ezeket. Ha amúgy is fillérezgettek simán kilehet számolni mi a közös, meg mi a többi. Ezt szerintem meg lehet beszélni, és vita nélkül kivitelezhető.
2017. nov. 20. 07:52
 9/12 anonim ***** válasza:

Szóval ez az elgondolás, hogy mindent felesben fizettek nem igazán működő képes, hisz anyaglilag sem egyformán vagytok eleresztve, meg az igények is különbözőek. Te nem várhatod el tőle, hogy mondjon le az édességeiről és ne egyen semmi olyat, mert te nem teheted meg (mondjuk a leírásod alapján eléggé túlzásokba esik, de az most mindegy), ő meg nem kényszeríthet rá ezekre a vackokra. Szóval vannak közös érdekeltségek, és vannak külön igények. Azt beszéljétek meg, hogy a közös dolgokat finanszírozzátok felesbe, a külön igényeket meg mindenki rendezi magának.

És ha már ilyen fillérbaxo, jó lenne ha megértené, hogy a fogamzásgátlás is KÖZÖS érdek.

2017. nov. 20. 08:23
 10/12 anonim ***** válasza:

Miért költöztetek össze, ha (még 4 hónap után is) külön kasszán vagytok? Nem bízik benned?

Az ilyen fillérkufircoló faszit kihajítanám az ablakon...

Közös otthon, közös kassza. Ha nem érti meg, hogy harmadannyit keresel és neked nem fér bele, lehet, később sem lesz megértőbb....

Legközelebb nem adod oda a felét, hanem annyit, amennyit jónak látsz.

Kissé komolytalan a dolog így a leírtak alapján...ha ezen pedig vitatkozni is tud, akkor komolyabb lépést kell tenned...

Amit én tennék: vásárlás előtt leültetném, és elmesélném neki, hogy nem ajándékba kapom azt a havi egyszázezer forintot, így szeretném hasznos dolgokra költeni. Jelenleg úgy ítélem meg, sokszor csak haszontalan dolgokra adom ki a pénzt. Megértetném vele, hogy számomra mi az a hasznos és mi nem. Mire adok szívesen és mire nem fogok adni...ennek tudatában pakolgasson a bevásárlókocsiba.

Sok szerencsét!

2017. nov. 20. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!