Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha enyem a lakas, es hozzam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha enyem a lakas, es hozzam koltozik, akkor elvarhatom, hogy tobbet fizessen a rezsibe?

Figyelt kérdés
Mindent felezni akar, meg a kajat is.. pedig, ha en fozok, nem mondom azt,hogy ettel a husbol,akkor fizesd ki a felet.. de o mindennek keri a felet. A lakas az enyem, ennyi erovel b@.szogassam azzal,hogy fizessen azert,hogy nalam lakhat? Milyen mar ez.. pedig, ha azt nezzuk, en fizetem a hitelt, ami ugyan nem sok,40e ft, es nalam lakik ingyen, mig o minden koltest elszamol es keri a penzt utana.
2018. máj. 7. 20:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%
Minden fele fele. Számlák, plusz a többi költség. Ha ott lakik fizessen.
2018. máj. 7. 22:51
 12/19 anonim ***** válasza:
44%

Mi az, hogy ott lakik ingyen? A rezsibe beszáll a felével. :D

Már neharagudj, de miért kellene neki a te hiteledet fizetnie? A te tulajdonod lesz a lakás, nem az övé.

És azzal, hogy ott lakik nálad, ergó leveszi a rezsi egy részének a terhét rólad, neked is könnyebb fizetni a hiteled.

2018. máj. 7. 23:29
 13/19 anonim ***** válasza:
41%

te fizeted a hitelt nyilván, mert a te lakásod. ezen kívül mindent felesben fair. lehet ő többet eszik, de lehet te meg többet fürdőzöl, vagy beszárítod a hajad minden nap, vasalod, mit tudom én, akkor már áramot is többet használsz. ha már azt nézzük, hogy ő valamennyivel többet eszik. :D nyilván nem dupla annyit mint te, hacsak nem egy disznó. na meg gondolom munkába is megy, ott eszik. na mindegy.

neked is maradhatna több, ha nem vettél volna lakást. de te lakást akartál.

ha ilyen 5-10-100 forintokat elszámoltok, az gáz kissé két felnőtt, kereső embernél.

az egyszer fizet ő, egyszer te megintcsak felesben fizetéshez hasonlítható, csak nehezebb egyensúlyban tartani.

2018. máj. 7. 23:43
 14/19 anonim ***** válasza:
41%

Itt sokan el vannak tévedve. Élettársi viszony esetén magántulajdon marad a ház (tehát nem lehet a pasié soha) de az élettársi viszony alatt szerzett javak közösek, így a törlesztőrészlet felének erejéig a házra igényt tarthat.

Minden amit együtt szereztek vagy vesztek vagy befizettek fele - fele lesz ha szétmentek mindegy ki mit fizetett be.

Ha van vagyonjogi szerződés akkor aszerint mennek a dolgok.

Az lenne a normális ha a pici viszonyoknak megfelelő albérleti díjat fizetne plusz a rezsi felét, és minden közös kiadás felét.

2018. máj. 8. 00:23
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

Azért csak óvatosan!

Teszem azt fizeti a hitel felét, a felújítások és javítások felét. Aztán összevesztek és kirakod. Utána polgári peres úton is joga van visszakövetelni, amit az ingatlanodra költött.

Ez az összeköltözősdi ezért nem való gyerekeknek. Nem játék. Igenis innentől élettársak vagytok, aminek jogi vetülete is van.

2018. máj. 8. 05:50
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Őszintén szólva, soha nem értettem, mi értelme van az olyan együttélésnek, ahol nincs közös kassza... Így nem vagytok MI, csak te meg én, akik épp lakótársak.
2018. máj. 8. 06:23
 17/19 anonim ***** válasza:
62%

Add ki a lakasod albérletbe menjetek át egy albérletbe. Így nem kell semmit se megmagyarázni az értetleneknek, a lakbér is mehet felesbe. Jobban jössz ki nincs magyarázkodás ha szetmentek akkor nincs jogalapja semmire teljesen tiszta a helyzet .

Én speciel ezt javaslom

2018. máj. 8. 07:56
 18/19 anonim ***** válasza:
hitelt te fizesd, mivel a tied a lakás, ha szétmentek akkor kifizeted neki amit fizetett?
2018. máj. 8. 09:12
 19/19 anonim ***** válasza:
35%
Nekem ez a "jó, akkor fizess te többet a rezsibe" dolog olyan... nem tudom... gyerekes és ízléstelen dolog, mintha a párkapcsolat egy üzlet lenne. Nem mondom, hogy a párod korrekt, mert nagggggyon nem, de ezt nem ezzel kell elintézni, hanem megbeszélni, hogy ez így nem igazságos, és ha nem érti, én inkább dobnám amiatt, hogy ennyire kihasznál.
2018. máj. 8. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!