Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerethet egy nő annyira egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerethet egy nő annyira egy férfit, hogy eltűrje, lenyelje a testi bántalmazást? Ha már minden apró sz. Rért repülnek a pofonok, a nő mi francért nem lép? Hülye, vagy csak szimplán tényleg szereti? 33N

Figyelt kérdés
2018. márc. 3. 07:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%

Is-is.

Egyrészt ezt tartja normálisnak. Úgy nevelkedett, hogy a férfi felsőbbrendű, és joga van őt nevelni, fenyíteni. Ő pedig feltétlen engedelmességgel tartozik.

Ilyenkor van egy erős függőségi viszony is. Az ilyen nő nem tud boldogulni egyedül. Sok esetben anyagilag is függ tőle. Egyszerűen azért nem lép ki, mert nem tud. Egy fillér önalló jövedelme nincs.

Ezt úgy próbáld megérteni, hogy inkább olyan viszony van köztük, mint a szülő-gyerek között (a szexet leszámítva). A 10 éves se költözik el a bántalmazó szülőtől.

Elég gyakori, hogy ezek a nők meg is rekednek a "gyermek létben": még iskolás korban, 16-18 évesen kerülnek bele az első bántalmazó kapcsolatba. Sose lépnek ki önállóan a nagybetűs életbe. Ebből is fakad az erős kiszolgáltatottságuk.

2018. márc. 3. 07:28
 2/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm #1 a választ.

Pont a pszichológiai része érdekel.

2018. márc. 3. 07:34
 3/17 A kérdező kommentje:

Talán mindig az első lépés, ami a legnehezebb...

Nem néztem még ma bele a tükörbe, de tudom.

Nagyon érzékeny a bőröm, rögtön bekékül a legkisebb ütődéstől is.

Pedig kénytelen leszek szembe nézni (nem csak a tükörben) a valósággal.

Írni csak addig tudok, amíg alszik.

Betegesen féltékeny, én már nem tudom, hogy meddig bírom még.

2018. márc. 3. 07:52
 4/17 anonim ***** válasza:
48%
Én is szeretném megköszönni az első válaszát, számomra is nagyon érdekes volt. Te tanultad ezt valahol?
2018. márc. 3. 07:54
 5/17 A kérdező kommentje:

Mégsem értem, hogy miért pontozták le.

(én most telefonról írok, a gép bedöglött vakamelyik nap, s pontozáshoz nem enged belépni, de még csak a privát üzeneteket sem tudon megnyitni)

2018. márc. 3. 08:03
 6/17 anonim ***** válasza:

Összetett, nem csak egy oka van.

Tanult viselkedési minta (pl otthonról, gyerek kor, stb) miatt eleve alacsonyabb az önbecsülése, természetes neki, hogy alá rendeli magát. Ehhez ha hozzájön kiszolgáltatottság, akkor ez a "felfogás" vagy érzés csak tovább erősödik.

A kiszolgáltatottság lehet egzisztenciális, hogy anyagilag rá van utalva; lehet érzelmi, hogy úgy érzi másnak nem kell; lehet őnértékelési, hogy egyedül nem boldogulna; illetve ezek együtt.

Eleve alacsonyabb önbecsüléssek indult és minden egyes pofon vagy lelki bántalmazás csak tovább rontja és még kiszolgáltatottabba teszik.

Ő teljesen máshogy látja. El sem tudja képzelni, hogy milyen lehetne máshogy élni, vagy hogyan tovább, ha ennek vége lenne.

Nagyon szomorú ez. :(

2018. márc. 3. 08:23
 7/17 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, menj el látleletet vetetni és azzal a rendőrségre. Szólj a családodnak, barátaidnak, hogy bajban vagy. Valakinél meg kell húznod magad. Hívd fel a NANE segélyvonalát. Ne menj többet vissza a bántalmazó pasidhoz.
2018. márc. 3. 08:59
 8/17 anonim ***** válasza:
Jelentsd fel ! Lepj le! Mert viselned el ? Szerinted egy abnormalis valtozik ? Nem !
2018. márc. 3. 09:12
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz ügy ez, én már túl vagyok rajta. Az ő részéről ez az egész egy taktikai játék, az a célja, hogy maga mellett tartson bármi áron. Azt kell tudatosítanod magadban, hogy mikor ő bánt téged, utána pedig térden állva könyörög, az nem őszint, hanem szánt szándékkal csinálja. Folyamatos oda vissza játék, a jó idők egyre rövidülnek, a rossz idők, pedig egyre hosszabbak lesznek, ahogy telik az idő. Gondolom, egy-egy ilyen akció után arra gondolsz te is, hogy a pofon csak egy pillanat, de a többi idő meg annyira jó és amúgy is megbánja, akkor miért szakíts? Pont ez a célja, de egy idő után nem lesznek jó idők. Őt egyáltalán nem érdekli az, hogy te hogy érzed magad, őt csak az érdekli, hogy az övé maradj. Az pedig, hogy ez egy szülő-gyermekhez hasonló függő viszony, ahol te vagy a gyermek nem igaz. Pont fordítva van, ő az aki érzelmileg zsarol téged, sokkal inkább te vagy itt az anya, akivel azt érezteti, hogy felelős a másikért, mert ő egyedül képtelen megmaradni, így tartva maga mellett. Manipuláció az egész, egy szavát sem szabad elhinni.
2018. márc. 3. 09:40
 10/17 anonim ***** válasza:
Vaagy csak van az a pénz...
2018. márc. 3. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!