Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Össze szeretnénk költözni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Össze szeretnénk költözni a párommal, de úgy érzem nyomorból nyomorba mennék. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Itthon nem túl rózsás a helyzet,anya elszedi a pénzemet folyton,elszórja hülyeségekre,enni meg alig van mit.Én veszem magamnak a tisztálkodási szereket is,még a mosóport is,különben az se lenne.Emiatt már rég el szeretnék költözni itthonról.Továbbtanulni sem tudtam,mert a szüleim nem támogattak sem anyagilag,sem másképp.Most beadtam a jelentkezésem egyetemre,levelezősre.A párommal már egy éve tervezzük az összeköltözést,most adott lenne a tanulás,a különköltözés.Egyrészről viszont ez egyfajta menekülés,de muszáj meglépnem.De a kapcsolatunk is készen áll erre úgy érzem.Egyedül a pénz aggaszt,az albérlet elvinné egyikőnk fizetését,a másik épphogy elég lenne.Félrerakni nem tudnánk,ebben az albérletes körforgásban sem szerenték beleragadni.De ha elvégzem a sulit,jobb lenne a helyzet.Lenne rendes,jól fizető munkám.És ami a legfontosabb nekem,hogy kiléphetnék végre a rossz családomból.Ti mit tennétek ebben a helyzetben?Menjek egyedül,vagy párommal,esetleg maradjak?
2018. febr. 21. 18:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, hogy milyen az a "nyomor". Én a helyedben érzem magam, mert nagyon hasonló szituációban voltam néhány évvel ezelőtt. Nekem nagyon jót tett a változás.
2018. febr. 21. 18:46
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Megpróbálnám a párommal, bár arra számítanotok kell, hogy a pénztelenség felőrölheti a kapcsolatotokat. Gondoljatok arra, hogy csak átmeneti időszakról van szó. Mielőtt lépek, próbáljatok költségvetést készíteni, aztán azt betartani. Nehéz lesz, de ha ezt kibírjátok, akkor az biztató a jövőre nézve.
2018. febr. 21. 18:46
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyedül mész, akkor sokkal nehezebben fogsz megküzdeni az anyagiakkal, tehát célszerű a pároddal menni. Azért mégis két fizetés lenne, nem egy. Ez ilyen esetben sokat számít. Ha úgy érzitek készen álltok rá, költözzetek össze, úgyis kialakulnak a dolgok. Valahol el kell kezdeni.

Tudom semmi közöm hozzá, de mennyit kerestek együtt? Mennyi lenne az albérlet?

2018. febr. 21. 18:49
 4/17 anonim ***** válasza:
49%
Maradj.
2018. febr. 21. 19:02
 5/17 anonim ***** válasza:
19%
Ne az egyetem gondolkodj ha nyomorba elsz ha nem menj dolgozni ... az egyetem sem ingyen van , allamin is ki hull a 99 % -a 1 ev utan ..
2018. febr. 21. 19:38
 6/17 A kérdező kommentje:
Összesen 220-240ezer között lennénk.Számolgattam sokat,a lakbér+rezsi egy 100as lenne minimum.És akkor 120ezer maradna minden másra.Nem tudom ez mennyire lenne elég,elegem van már a bundáskenyérből és a krumplistésztából.Szeretnék kicsit normálisabb színvonalon élni.Párom is tanulna pár éven belül még tovább,tehát mindenképpen változna a helyzet később.A kérdés,hogy ennyiből megéri-e vagy inkább várjunk,elvagyok itthon,odaadom a pénzem,de végülis van fedél a fejem felett cserébe,és diploma után lépek,amikor már nem kell a vajat kapargatnom a doboz széléről hó végén.
2018. febr. 21. 19:40
 7/17 anonim ***** válasza:
Én 160ból is kijöttem egy hónapban albérletben egyedül, jártam szórakozni is közben, vettem ruhát is, jó kajákat ettem. Nem luxus de nem is nyomor. Költözz el, 120ból meg lehet élni kaja+higénia+szórakózás
2018. febr. 21. 20:01
 8/17 A kérdező kommentje:
Könnyebb lett volna a kérdés,ha úgy teszem fel,hogy 120ezer forintból meg tud-e élni NORMÁLISAN két ember úgy,hogy ebből már nem kell lakhatásért fizetni?Milyen életszínvonalat biztosítana ennyi pénz?
2018. febr. 21. 20:08
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés, hogy milyen igényeitek vannak. A kiadásokat jól nyilvántartva és megfontolt vásárlások mellett szerintem azért ki lehet jönni. Nem nagylábon, de azért meg lehet maradni. Én elköltöznék a helyedben, mert nem érzed jól magad otthon, ez egyértelmű. Esetleg munkahely váltáson nem gondolkodtál?
2018. febr. 21. 20:38
 10/17 anonim ***** válasza:
ha 120 ezer marad a rezsin + alberleti koltsegen kivul akkor nem hiszem hogy koplalni kellene honap vegeig esetleg ne ferne bele 1-2 mozi , kajalas , beulos iszogatas.
2018. febr. 21. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!