Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » El akarunk költözni otthonról,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El akarunk költözni otthonról, de szülők nem nagyon akarják. Mit csinálhatunk?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, barátnőm 20. lassan 3 éve járunk, és mindketten "mama hotelben" lakunk. Egyetemisták vagyunk, még nem dolgozunk. Én élném az életem, a barátnőm nem szeret otthon lenni, és már 1 éve is feljött , hogy költözzünk össze. 3 percre lett volna a lakás az egyetemünktől... 1 éve a szüleim nagyon lebeszéltek róla, azt mondták, hogy nem lenne idő tanulásra meg stb munka mellett. Persze nem várjuk el, hogy a szüleink fizessék az albérletet (bár a 3 évvel idősebb nővérem elvárja tőlük, és kisemmizi őket..) ezért dolgozni szeretnénk. Heti 20 órában. Viszont egyetem mellett nagyon nehéz lenne, nem tudnánk órákra járni stb. De nagyon szükségem lenne a barátnőmre, hogy mellette legyek mindig, és a barátnőm ki nem állhatja az otthon lakást. Most mit csináljuk? maradjunk a "mama hotelben"? másfél óra reggel bejutni otthonról az egyetemre. Tényleg nehéz lenne megoldani a dolgozást, és az egyetemi órarendet, másrészt meg munkát is kéne találni. Mit ajánlotok, mit tegyünk?
2018. jan. 21. 14:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Koli?
2018. jan. 21. 14:49
 2/10 A kérdező kommentje:
Kihagytam, hogy kolit is néztünk, nem volt jó egyik sem. Csak 5 ágyas szobák vannak, egy zuhanyzó egy szintre és nem koedukált. Többet is néztünk, egy se tetszett. Még van egy diákszálló, ami jó minőségű és "labdába rúghat" de az is annyiba kerülne kettőnknek, mint egy albérlet
2018. jan. 21. 14:52
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Egy-két évet, míg befejezitek az egyetemet, várjátok meg, kibírható. Jobban járnátok tényleg, ha a szülőkkel élnétek, és az új életeteket jobb anyagi helyzetből indítsátok. Gondolom az ősök sem rosszból mondják, hanem inkább tanuljatok, és így nem csúsztok az egyetemmel, és jobb bérért dolgozhattok majd szakmán belül.
2018. jan. 21. 14:54
 4/10 anonim ***** válasza:
87%
Akkor semmit. Meg kell mondanod a barátnődnek, hogy sajnos ilyen az élet. Hiába szeretnétek együtt lenni, meg szenved otthon, ha nincs pénzetek lakásra. Annyit tehet, hogy legalább ő egyedül elmegy a koliba, ha annyira nem bírja. Ez sajnos ilyen. A mai világban nem sokan tehetik meg, hogy önállóan ennyi idősen különköltözzenek, ha nem dolgoznak.
2018. jan. 21. 14:55
 5/10 anonim ***** válasza:
59%
Menjetek át levelező tagozatra. Nem mondom, hogy könnyű, de megoldható, és tapasztalataim szerint levelező nem b..uziskodnak, pl. mindenki tudja, hogy dolgozunk, család/gyerek van, stb., szóval nincs abból baj, ha nem tudsz mindig ott lenni. Persze tanulni azt kell, hiszen ugyanazokat a vizsgákat tesszük le, mint a nappalisok, de pl. a tipikus “phöcsölős beadandókat” is megússzuk, szóval tényleg némi könnyítés van (amire baromi nagy szükségünk is van!)
2018. jan. 21. 14:57
 6/10 anonim ***** válasza:
35%

Heti 20 órai fizetésből szerinted mire telik, nagyokos? MAximum valami kis lyukra három másik emberrel együtt.

Maradjatok a seggeteken és ne akarjatok felnőttesdit játszani nulla pénzzel.

2018. jan. 21. 16:27
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

6os: neked is köszönöm, igaz, nem értek egyet a meglátásoddal, de legközelebb próbálj kevésbé agresszívan fogalmazni, köszönöm.

2018. jan. 21. 17:44
 8/10 anonim ***** válasza:
És ha ő költözne hozzátok? Abba se mennek bele a szüleid? Vagy ezt eleve nem szeretnétek?
2018. jan. 21. 18:24
 9/10 anonim ***** válasza:
57%

Rossz a sorrend.

Előbb találjatok munkát, nézzétek meg, hogy bírjátok, illetve hogy mennyit tudtok belőle félretenni.

Ha ez megvan, akkor a számok alapján lehet gondolkodni albérletben.

Úgy nem fog menni semmiképp, hogy elköltöztünk, de mi van, ha nem találunk munkát.

2018. jan. 23. 09:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Én nem nevezném "kisemmizésnak", hogy a nővéred albérletét finanszírozzák.

Szülőként meg bazira nem méricskélem, hogy melyik gyerek mennyi értékű cuccot kap, de azért ez durva aránytalanság.

A napi 2*1,5 óra is nagy időveszteség, szóval, én azt kérném tőlük, hogy nővérednek is, meg nektek is fizessék a felét - gondolom a kettő együtt nem menne 100%-ban. Munkát meg úgyis találtok, ha nem hát akkor meg bukik az egész projekt.

2018. jan. 24. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!