Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez normális?
Ha arra nincs pénzed, hogy külön tudj élni, akkor miért akarja, hogy még házra is költeni kelljen? Vagy neki annyival több pénze van? Amíg nem alapozta meg mindkettőtök a saját pénzügyeit valamennyire (ami 22 évesen viszonylag ritka), addig nem kellene nagyobb volumenű dologba fogni. Bármelyikőtökkel történhet akármi, és ha nincs elég megtakarításotok, vagy a másik nem keres annyit, hogy a magas költségeket fedezni tudja, akkor nagy baj lehet. Rengeteg félkész ház van amiatt, mert nagy lelkesedéssel, nem számolva a nehézségekkel belefogtak, aztán félúton elfogyott a pénz.
Ha a párodnak ez a rögeszméje és nem tudod lebeszélni, akkor nem nagyon lehet erről beszélni sem. Megpróbálhatsz te egyedül külön költözni, hátha magához tér, ezt te tudod. De ha ennyire nem egyeznek a terveitek, akkor lehet nem lesz hosszútávú a dolog.
Házasság nélkül közös ingatlant bütykölni... arra nagyon rá tudsz fázni - el kell tenni minden számlát, tehát eleve csak számlás iparosokkal lehet dolgoztatni ezért drágább is.
De, hogy ez a közös élet első lépése legyen, az nagy butaság volna.
A hajam meg égnek mered ettől asok önáltató szövegtől, hogy AMÚGY szeretitek egymást... az azt is magába foglalja, hogy meghallgatjátok egymást, és közösen döntötök, meg ilyen apróságok
Egészségére.
ÉN HITELLTERHELT házba tuti nem költöznék pláne olyannal, akivel előtte egy másodpercet nem éltem együtt.
Vagy ő megveszi és bármikor kidobhat az utcára, mert neked semmi közöd nem lesz a "házához".
Plusz gondolom akkor neki az jó lesz, ha élete végéig oda van kötve a "házacskájához", meg bármi van fizetheti a törlesztőt.
Értelmes ember NEM vesz fel egy rahedli pénzt, hogy aztán ötször annyit kelljen visszafizetnie.
Ja, és azt hiszi, hogy így spórolhat?!
Egy fenét, havi 40-50 a törlesztő, plusz a kertet rendben tartani.
És utána élete végéig költhet a házra egy csomót.
Festeni az egészet, aztán pár év múlva a tetőt javítani, majd lassan azért egy ablakcsere sem árt, de eltelt négy év és mintha nem is festettünk volna...
Felejtős, én inkább élek albérletben, félreteszem a fizum egy részét, utazgatok, nyaralok, ÉLEK, nem pedig ölöm a pénzt valamibe tök feleslegesen, ráadásul totál immobilissá tesz.
Egyéb: mi van, ha három év múlva külföldre kell mennetek, mert mondjuk ott kap munkát? Mit csinál a házzal? Kiadni nagyon gáz, mert bármi gebasz van, utazgathaz 3-400 vagy akár 1000 kilométereket is, eladni nem tudja, mert hitetllel terhelt, stb.
Utazgatni, meg satöbbi a mai albérlet árak mellett? Mesélj még!
Elképesztő, hogy mennyi igénytelen ember van amúgy, ti talán nem festitek ki az albit, amiben laktok? Nem újítjátok fel? Mert ezeket nem kötelező a főbérlőnek megtennie. Vagy jó az úgy, úgyse a tiétek, max. elköltöztök, ha nagyon gáz, nem?
Azonkívül, nem egy és nem kettő olyan példát tudok mondani, akiknek hirtelen mennie kellettek az albérletéből (gyerek, kutya, macska, akármi) szerintetek rögtön találtak újat? Hogyne, mert mindenki odáig van a kisgyerekes, állatos párokért! Nem is értem, hogy ti felettem írók hogy nem gondoltatok bele?!
Az albérlet max. annak jó, ako soha nem akar gyereket, se állatot és mindegy neki, ha mennie kell, tele van pénzzel, kiveszi a 150 plusz rezsis albérletet is, mindegy. De nem akar mindenki panelproli lenni amúgy.
Én teljesen megértem a kérdező barátját, a helyében szereznék egy új, felnőttebb barátnőt és azzal költöznék el.
Elképesztő amúgy, hogy más kérdések alatt meg azon hisztiznek a válaszolók, hogy miért nincs egy felnőtt embernek saját háza, lakása? Itt meg ciki, ha valaki azt akar...
Lepontozás on!
Mondd el neki, hogy a jelenlegi ingatlanpiaci körülmények fényében öngyilkosság házat venni, a négyzetméter árak az egekben vannak mind lakások, mind házak esetén. A CSOK nagyon felnyomta az árakat, boldog-boldogtalan házat vesz vagy épít.
Meg kell várni amíg ez a CSOK mizéria lecseng, és elkezdenek bedőlni a hitelfelvevők, merthogy ez meg fog történni. A házasságok közül szerintem van olyan, amelyik a papírmunka végéig nem fogja kibírni. Figyelni kell, követni az eseményeket, változásokat, tendenciákat, ő is beláthatja, hogyha józan ésszel gondolkodik, most nem vesz házat aranyáron. Addig ki lehet húzni albérletben, de ha nem tetszik neki, akkor menj, vegyél ki csak egy szobát egyedül, meg van oldva. Felesleges arra várni, hogy kiszáll anyuci fészkéből a kis fióka.
Amúgy milyen a keresete és pontosan mennyi hitelt venne fel? Csak mert "brutál nagy összegeket" nem osztogatnak valakinek csak a két szép szeméért, ahhoz hitelképesnek kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!