Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek ez normális?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk együtt a párommal, aki nagyon nem szeretett volna el költözni otthonról mivel túl spór ahhoz...(túl költséges-nek találja a külön élést) most viszont már el jutottunk arra a pontra hogy el költözne, viszont családi házba amit magáévá akar, ergo nem akar bérelni semmit...szerinte ha valaki bérelt házba/lakásba el az nem tud semmi másra spórolni. Ezért most azon van hogy fel venni egy Brutal nagy összeget és meg venni egy kb fel kész hazat és oda kolt
2018. febr. 1. 19:35
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Rá fog menni a kapcsolatotok.
2018. febr. 1. 19:37
 2/21 A kérdező kommentje:
*és oda költözni. Viszont én nem akarok mert nem igazán van arra kedvem és további pénzem hogy én egész életembe egy régi hazat renováljak. Nekem egyébként meg felelne egy panelban is bérelni... szerintetek én vagyok a nagyon nagyra vágyó vagy ő hülye hogy inkább ilyenbe vág bele. ???
2018. febr. 1. 19:38
 3/21 A kérdező kommentje:
Igen, mostanában elég sokat veszekszunk apróságok on és azért is félek vele úgymond közös hazat valalni. Végül is egy bérelt lakásból könnyebb el menni... na meg tényleg ez az össze szokás.. lehet nem is működne. De sajnos neki ezt Bem tudom el magyarázni sokat vitatkozunk e miatt. És nem tudom most mi legyen, én nagyon szeretem őt és Tidom hogy ő is engem, de ez a költözés dolog nem megy. Pedig én szó szerint menekülök itthonról. De fix állásom neg csak nem régen van..
2018. febr. 1. 19:42
 4/21 anonim ***** válasza:

Mást akartok a jövőtől, ez hosszú távon sajnos nem fog működni. Nekem is azért romlott meg az utolsó kapcsolatom, mert a párom magas összegű hitelt akart volna felvenni lakásra, élete végéig azt törleszteni, míg én nem akartam arra kuporgatni, inkább kevesebbet egy független albérletre költeni, és mellette élni, nyaralni, kirándulni. Nekem többet ér az, hogy az életem tartalmas legyen, minthogy a végén elmondhassam, hogy van egy saját házam. Egyszer élünk.

Nálatok is ez az ellentmondás megvan, így nem biztos, hogy érdemes egy ilyen kapcsolatban maradni, ha nincs kompromisszum, mert valaki sajnos megalkuvó lesz, és az a jövőben rengeteg vitát fog szülni, és nagy eséllyel a kapcsolat végét fogja jelenteni.

2018. febr. 1. 19:45
 5/21 anonim ***** válasza:

Mondd el neki nyugodtan, hogy az, aki vesz egy házat és egész életében renoválja ugyanúgy nem tud spórolni, sőt kevésbé, mint az, aki bérel egy lakást.

Szépen sorban kéne haladni, és nem fejest ugrani a betonba, mindent a maga idejében, mert rá fog menni a kapcsolatotok, gatyát, minden, amit eddig felépítettetek - és nem a házra gondolok.

Vedd rá egy kisebb lakásra, ami jó állapotban van, a családi ház pedig ráér akkor, ha már van több gyerek, és nyűg a kisebb lakás.

2018. febr. 1. 19:46
 6/21 anonim ***** válasza:
Ja, ez még a másik... Akkor se fog spórolni, ha hitelt kell fizetnetek életetek végéig.
2018. febr. 1. 19:47
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Amíg még nem próbáltátok meg a külön élést, nem szabad közös hitelt vállalni. Ha működik az együttélés, akkor lehet rajta gondolkodni, de azelőtt semmiképp sem ajánlatos belevágni.
2018. febr. 1. 19:48
 8/21 anonim ***** válasza:

Várjatok még két évet. Ha akkor is így gondolod. Jó ötlet ha vesztek egy házat :)

HA együtt maradtok tényleg :)

2018. febr. 1. 19:52
 9/21 A kérdező kommentje:
Igen, pontosan úgy gondolom én is hogy inkább bérelni és közben élni... nem fejest ugratni a betonba. Tudom magamról hogy eléggé makacs vagyok pld én szeretem a rendet, ő kevésbé tiszteli.. :D ezért is meg sok minden mástól is én nekem az a véleményem hogy ki próbálni az együtt élést és aztán ha működik...de ő nem, és felek hogy ez fogja okozni azt hogy végül szakitunk jobban mondva szakitok. Látom rajta hogy szeret, ő azért fektetne be inkább egy házba mert már gyerekeket szeretne stb. 10 év kor különbség van köztünk. Ő 32. És én ezt is meg értem, de azt nem, hogy mit lehet veszíteni azzal ha előbb panelban szoknánk össze. Ja és hogy idézzem “olyanok az emberek a panelban mint a tyúkok a ketrecbe egymás fölött és össze tömörülve” :D
2018. febr. 1. 20:04
 10/21 anonim ***** válasza:

Nekem valószínűleg más a hozzáállásom, de kicsit megvilágítanám a párod által elképzeltek hátrányait is. Rengeteg embernek van szerintem indokolatlanul "házfétise", és építenek/renoválnak erőn felül családi házat, ahelyett, hogy bérelnének egy lakást vagy megelégednének egy régebbi házzal. Egy lakásfelújítás amellett, hogy nagyon sok pénz visz el, még időben is rengeteg áldozatot követel, és nem csak addig, amíg nagy nehezen elkészül, hanem utána is nehezebb fenntartani. Kész szakítópróba lehet az albérlet keresés is, nemhogy (félig) felépíteni egy komplett házat. Szerintem ez az egész csak arra jó, hogy utána évekig lehessen szopni meg idegeskedni miatta, ahelyett, hogy élveznétek az együtt töltött időt.

A ketreces hasonlat meg végképp érthetetlen, saját tapasztalataim szerint két ember bőségesen el tud élni 50-60 nm-en, mi nem is tervezzük, hogy nagyon lakásban lakjunk. Mondjuk nem halmozzuk a cuccokat, nincs böszme nagy sarokkanapé a nappaliban, de nagyon tágas így is. Minek belakatlan szobákat tartani, amíg nem muszáj? Ha azonnal gyereket akarnátok, akkor érthetőbb lenne, de ha még össze sem költöztetek, akkor teljesen felesleges.

2018. febr. 1. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!