Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mi a véleményetek erről?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

4 honapja koltoztunk ossze a baratommal.

Megbeszeltuk hogy a hazimunka kozos.

De o semmit nem csinal itthon, mert ket oraval kesobb er haza a melobol mint en.

En csinalok mindent. Nem segit semmit meg akkor se ha megkerem.

Megbeszeltuk mar parszor ezt a problemat. De semmi valtozas.

Tegnap leultunk mondtam neki hogy ez az utolso beszelgetesunk errol, mert ha tenyleg nem valtozik akkor vege!

Jo megint mondta, hogy valtozni fog.

Az a baj, hogy a kutyamra alig van igy idom. Hazajovok el vegzek mindent... aztan alig marad idom a kutyaval foglalkozni.

Neki meg csak annyi jut hogy hazajon a melobol aztan kutyazik, tvzik.

Mondtam neki, hogy heti 3szor en is kiveszel ilyen “szabikat” amikor semmit nem csinalok, se nem takaritok, se nem fozok. Meg akkor se ha nincs kaja.

Ez reszemrol igenytelenseg?

Azt mondta hogy ne legyek ilyen igenytelen, hogy ha kosz van miert ne takaritanek fel...

Nalatok vannak ilyen “szabis” napok?

2018. jan. 24. 17:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem adj neki ultimatumot.

Egyebkent eleg nagy paraszt, hogy megigerte, es nem teszi. En is faradt vagyok munka utan, gondolom te is, es mindenki mas is, de van, amit meg kell tenni.

Ne hagyd, hogy ezt tegye, mert kesobb rosszabb lesz.

2018. jan. 24. 17:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem csinálja mert te megcsinálod helyette. Nem mondani kell, hanem megtenni, hogy nem takarítasz. Aztán ha már nem lesz tiszta alsója, rájön.
2018. jan. 24. 17:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez nem fog változni. Gyakori eset. :-(

Vagy kidobod, vagy te fogod csinálni örökre.

Adj neki ultimátumot4

2018. jan. 24. 17:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha két órával később jön, mert annyival később is kezd, akkor oldja meg vagy reggel, vagy este mikor te már alszol. Mármint ha csak az időeltolódás az oka és nem az, hogy konkrétan 2 órával többet dolgozik, akkor nagyon rossz kifogás.

Nekem szerencsére mindenben partner a férjem, de van, hogy egyikünknek sincs ereje és kaját rendelünk és el sem pakolunk egy nap. De ha alapvetően nem disznó módjára éltek, akkor nem kell amúgy sem állandóan takarítani, nálunk a bevásárlás/főzés plusz utána a gyors elpakolas a konyhában, ami általában mindennapos, nagytakarítást hétvégén végezzük közösen mikor mindketten ráérünk

2018. jan. 24. 19:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

És ő lehet ilyen igénytelen hogy ha kosz van, nem takarít fel?

Kétlem hogy olyan sok házimunka lenne nálatok, ha nem nehezítitek meg magatoknak.

Mármint gondolom fiatalok vagytok, egy kis lakásban vagy albérletben. Takarítani a nagyon alap dolgokon kívül - ha koszos a padló, azt a részt feltörölni, kb. - elég hétvégente takarítani, és akkor is pár óra alatt megvan.

Mosni mos a gép, mosogatni ha kézzel kell is, ha minden étkezés után eltörlitek azt a két tányért, két villát meg mondjuk két lábast, az lehet vagy kemény 15 perc.

Főzni hétköznap lehet félórás kajákat is, azt is lehet változatosan. Ma például tejszínes csirkét csináltam, hatalmas kaland, felkockázom a csirkét, kicsit elősütöm, ráöntök egy-másfél deci tejszínt és összeforralom, közben a másik gázon főzök tésztát. 20 perc.

Ebből azt akarom kihozni, neked azért is lehet fullasztó mert tudod hogy neked kell egyedül csinálnod, míg ha ketten nekiesnétek, egy óra alatt meg lehetne csinálni a napi teendőket.

2018. jan. 24. 21:18
 6/7 anonim ***** válasza:

De miért végzel el mindent? Így persze, hogy nem csinál semmit. Hagyjál neki is valamit. Pl. Te megfőzöl, ő meg mosogassin el. Meg azért van szabadnap is, akkor csináljon valamit.

Azért én úgy érzem, hogy egy kicsit túl is reagálod. Persze abban igazad van, hogy vegye ki a részét, pláne, hogy úgy is volt megbeszélve. De azért a drámázásod, hogy nincs odőd a kutyádra, meg mindent elvégzel minden nap, ezt túlzásnak tartom. Más dolgozó ember is így van ezzel gyerek (ek) mellett is, és szakítanak időt arra, hogy velük is foglalkozzanak, ellássák, meg hát ezáltal több a házimunka is.

Kettőtökre, úgy hogy fél napokat otthon sem vagytok munkanapokon, feltételezhetően egy 40-60 nm-es albérletben azért nincs olyan sok házimunka. Főzés, mosogatás, seprés ami minden nap akad, bár főzni se muszáj minden nap, lehet enni maradékot is, ha nagyobb adagot főzöl. A mosogatás 2 emberre szintén nem egy nagy dolog. Végigsuvickolni a lakást is elég egy héten egyszer. Hacsak nem koszoltok átlagon felül.

De beszélj vele úgy, hogy konkrétan mond neki mit csináljon. Pl. amíg felporszívózok, te súrold ki a kádat meg mosdót. Vagy amíg főzök, törölgesd le a polcokat, aztalt, akármit. Ha nem használ, nem csinálja, akkor keményíts be, csak egy pici adagot főzz magadra, csak a saját ruháid rakd be mosni, meg ilyenek. Végső soron, ha ettől sem ébred fel, akkor meg tényleg szélnek kell ereszteni.

2018. jan. 25. 10:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Én még egyszer leülnék, és ha nincs TARTÓS változás kivágnám a fracba.
2018. jan. 25. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!