Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiatal párok, akik épp csak összeköltöztetek! Nálatok, hogy vannak a pénzügyek? Közös vagy külön kasszán vagytok?
Sziasztok!
Huszas éveink elején járunk és hamarosan összeköltözünk a barátommal. Valójában mindketten jól keresünk, de ő azért valamivel többet (én 380 nettó, ő 450). Én nagyon a közös kassza híve lennék, nem akarok számolgatni, hogy ki mennyit ad bele, se pénzen vitázni, se filléreskedni, ugyanakkor ott van, hogy a barátom mégis többet keres, illetve, hogy nagyon más a pénzügyi kultúránk :D Én nem olyan rég végeztem az egyetemmel, és csóró diákként nagyon megbecsültem minden forintot, jól beosztom a pénzem, kétszer megnézem, hogy mit és hol vásároljak. Ő ennek totális ellentéte, mindent megvesz elsőre ha épp eszébe jut, nem nézi az árakat, nagyvonalú, és hiába akar spórolni, biztos ti is ismertek ilyen embert, akinek csak úgy elfolyik a kezéből a pénz :D 5 éve vagyunk együtt, én mindig dolgoztam már 15 éves korom óta, ő versenysportolt, sokáig abból kapott fizetést, néhány éve dolgozik csak. A kapcsolatunkban még soha nem volt vita a pénz miatt, viszont tény, hogy ő többet költött mindig pl utazás terén is, mikor még távolabb laktunk egymástól, illetve ha elmentünk valahova is mindig meghívott, csak ritkán engedte, hogy én fizessek.
Szóval most összeköltözünk, Pesten, egy olyan lakásba, ami a szüleimé, ezért lakbért nem kell fizetnünk, csak a rezsit. Én viszont szeretném, hogy ha havonta azt a pénzt, amit lakbérre költenénk mindig megtakarítanánk, és félretennénk majd egy saját otthonra. Viszont nem tudom, hogy a közös kassza hogy néz ki? Nyit a pár egy új számlát és akkor onnantól mindketten oda kérik a fizetést? Mert jó lenne valamennyi privát pénz is, hisz ha ajándékot szeretnék venni neki, nem akarom, hogy felmerüljön, hogy hova tűnt x ezer forint. Nálatok, hogy van a rendszer? Ki keres többet? De ez is olyan labilis, jelenleg a barátom jobban keres, de volt olyan is, amikor egyáltalán nem volt munkája, illetve az is előfordulhat, hogy nekem nem lesz valamikor. Nem akarok élősködni senkin, de nekem a külön kassza kicsit olyan, mintha idegenként élnénk egymás mellett, mindenki fizeti a saját dolgait, mintha csak lakótársak lennénk. Szóval ötleteket gyűjtök, kérlek írjátok le, hogy nálatok mi a szitu, és majd abból megpróbálom kitalálni, hogy nekünk hogy lehetne a legjobb! :) Köszi előre is!
Is-is.
A közös kiadásokat (MINDENT, ami közös - beleszámítanak a rezsin/kaján túl a hétvégi összejövetelek a barátokkal, a könyveink, nyaralások, stb) kiszámoltuk mennyi egy hónapban, felfele kerekítettük, ezt minden hónapban összedobjuk és ez közös.
A maradék mindenkinek a saját zsebpénze. Abból indultunk ki, hogy ha pl vennék anyukámnak, vagy egyik barátnőmnek ajándékot, azt minek fizesse a párom... vagy így lehetőségünk van rá, hogy egyikünk spóroljon, a másik meg elköltögesse amije van.
Jelenleg a párom keres többet, 1 félév múlva megkapom a diplomámat és akkor majd én fogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!