Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amikor összeköltöztetek, hogy osztottátok el igazságosan a költségeket?
minden működhet, ha nektek jó
nálunk:minden bevétel közösbe, onnan fizetünk mindent
Ez mindig más. Van aki felesbe szereti, van aki fizetés arányosan. Van aki meg jóval jobban áll és nem érdekli. Van aki jóval jobban áll és mégis inkább felesbe. Eleve mennyibe kerülnek a számlák mennyi a többi. stb.
Ezt nektek kell kitalálni. De szerintem az a jó rendszer, ahol van valami szabály, hogy mi hogy megy. Viszont a szabály betartásában nagyvonalúak mindkét irányból.
Barátom lakásába költöztem, ő fizette a rezsit + törlesztőt.
Én fizettem az ételt, a kutyakaját (és a vele kapcsolatos felmerülő költségeket).
# 3 Összeköltözöl valakivel pár hónap ismerettség után és egyből közös kassza? Gratulálok :D
Aztán jössz picsogni gyakorira, hogy "ki lettél fosztva".
Sajat dolgait fizeti mindenki!!!!
Egyedul a rezsit felezzuk!
Maskulonben le fog huzni a pasi! Ugye nem te eszel tobbet??
Párom fizette a bérleti díjat plusz a számlákat, én a kaját és a háztartás egyéb költségeit (wc papír, takarítószer, kukazsák, stb). Ő főállásban dolgozott én támogatással rendelkező egyetemista voltam plusz diákmunka. (támogatás=félárvasági ellátás, szoctám)
Azért egyeztünk meg így, mert neki ugye fix fizetése volt, így mindig volt hol laknunk, ha megszorultam vagy valami a kaján mindig lehet spórolni, főleg, hogy én főztem, ha nem volt elég pénz, akkor olcsóbb de laktató kajákat főztem (paprikás krumpli, főzelékek, tészta kaják stb.)
A saját kiadásokat, mint mobilszámla, parfüm, ruha-cipő, stb mindenki magának fizette. A szórakozást mikor hogy. Vagy felesben vagy egyszer ő egyszer én, vagy meghívott.
Nálunk magától alakult a dolog. Próbáltuk nagyjából felezni a költségeket, aztán pár hónap alatt bejáratódott a dolog.
A saját dolgokat (telefon, nekem diákhitel, neki laptoprészlet) magunknak fizetjük.
Párom fizeti az albérleti díjat meg a villanyszámlát (töltős óránk van), én a tv+net számlát, meg a vizet kéthavonta. Illetve a nagybevásárlást is én én fizetem. Vegyiáruért külön járunk egy akciós kisboltba, azt általában egyszer ő, egyszer én (ha van vízszámla, akkor ő).
A hónap további részében a közös kajálásokat, beszaladunk a boltba vásárlásokat random fizetjük, akinek több pénze maradt, vagy akinek épp eszébe jut.
Nem teljesen felezés ez, de nagyjából egyenlőek a költségek.
Mi a 20as éveink elején járunk, én még egyetemre járok, a párom dolgozik. Örököltem egy lakást és abban élünk, így erre nem kell költenünk. Én ösztöndíjat és szoctámot is kapok. Minden egybe megy. Kifizetjük a számlákat (rezsi, közös költség, tv+internet, telefonok) és minden hónapban 60e-ből bevásárolunk. A maradékot mindig, szigorúan félrerakjuk. Köztünk ezen nincsen vita. Én jobban bánok a pénzzel, így én tervezem meg pl. hogy mikor mire költünk. Nálunk ez a működőképes.
Ja, és még hozzátenném, hogy az őszinteség ebben is nagyon fontos! Korrekt módon kell megbeszélni a pénzügyeket és nem titkolózni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!