Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti ezek után váltanátok közös kasszára?
Szerintem teljesen el vagytok tévedve :)
Az a bajotok, hogy a 1x és 3x arányban költött a saját pénzéből az illető a párjára és mgára? Amit ő keresett meg? És? Ezzel mi is a baj? Nem azért kellene összetennie a kezét a kérdezőnek, hogy volt mit ennie, volt hol laknia, stb?
Ahogy én látom a helyzetet, abban a 30X fizetésben benne van részben az is, hogy a kérdező párja éveken át eltartotta a kérdezőt, de ezt hagyjuk is.
Ha jól értem, az a bajotok, hogy MOST akar közös kasszát, amikor a kérdezőnek már van fizetése. Miért akart volna előtte? Amíg a kérdező nem keresett, addig mit tudott volna a közösbe beletenni? Addig a párja tett bele évekig. Naná, hogy akkor akar az ember közös kasszát, amikor már a másiknak is van mit beletennie.
Vagy az lenne a normális szerintetek, hogy valaki évekig eltart egy másik embert, és amikor hirtelen lesz szép jövedelme az eltartottnak, akkor is minden maradjon a régiben?
A "közös kasszát" kétféleképpen is lehet érteni. 1) Az egyik az, hogy mindenki belead minden jövedelmét, és ketten költik el. Szerintem ezzel sem lenne baj, ha úgy vesszük, hogy a kérdező párja fizetett mindent egész eddig, és ez egy elég bizonytalan befektetés volt a részéről. Nem is szólva arról, hogy mi van, ha a kérdező barátja pár hónap múlva 50X-et fog keresni?
2) Úgy is lehet értelmezni a közös kassza fogalmát, hogy nyittok egy bankszámlát, amiről a rezsit fizetitek, bevásárlásokat intézitek, amin gyűjtögettek pénzt közös nyaralásra, bútor, családi autó, stb. vásárlásra. Mindenki egyenlően ad bele, mondjuk a példánál maradva 5,6,7 X-et, a maradék jövedelémével meg azt csinál mindenki, amit akar. Szerintem ez is közös kassza, de lehet vitatkozni rajta, hogy mennyire igazságos a kérdező párjával szemben, aki évekig eltartotta a kérdezőt, és most sincs belőle semmi haszna.
Ha szeretet van, ilyen kérdések fel sem merülnek amúgy. A kérdező párjának oldaláról látom azt, hogy ő sokat beletett már ebbe a kapcsolatba. A kérdező oldaláról meg a kapzsiságot látom: "nehogy má' jó legyen a páromnak, hiszen ÉN keresek most sokat, nem ő"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!