Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ti ezek után váltanátok közös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti ezek után váltanátok közös kasszára?

Figyelt kérdés
Amíg egyetemre jártam, addig a párom tartott el. Nekem néha voltabb kisebb részmunkaidős munkáim, de ez a pénz el is ment egyetemi költségekre. Az eltartás alatt azt értem, hogy ő fizette lakhatást, az ebédre valót,háromhavonta nadrágot meg valami felsőt vett nekem, plusz adott költőpénzt. Az a költőpénz a havi bérletre, meg néha füzetre, fénymásolásra, meg a szendvicsemhez szükséges kenyérre és felvágottra volt elég. Ez idő alatt magának vett hetente valami új ruhát, összecsukhatos biciklit, motort, meg napi szinten kávét és kész kaját. Ha én kértem valamire egy "nagyobb" összeget, akkor húzta a száját. Persze még ezzel együtt is nagyon hálás vagyok neki, hiszen nem volt kötelessége eltartani. Viszont most egy olyan ajánlatot kaptam amivel az ő fizetésének a háromszorosát fogom megkeresni. Ha mostantól csak én fizetnék mindent, akkor is kétszer annyi pénzem maradna mint amennyit ő keres. Felvetette, hogy legyünk közös kasszán. Ti mit gondoltok?

2018. jan. 4. 21:35
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
#19-es válaszoló. Nem volt közös a kis pénz, minimális költőpénzt adott a kérdezőnek, saját magára sokkal többet költött. Most akarna közös kasszát, ahogy a kérdező az ő fizetésének a 3szorosát fogja megkeresni.
2018. jan. 5. 13:20
 22/23 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem teljesen el vagytok tévedve :)

Az a bajotok, hogy a 1x és 3x arányban költött a saját pénzéből az illető a párjára és mgára? Amit ő keresett meg? És? Ezzel mi is a baj? Nem azért kellene összetennie a kezét a kérdezőnek, hogy volt mit ennie, volt hol laknia, stb?

Ahogy én látom a helyzetet, abban a 30X fizetésben benne van részben az is, hogy a kérdező párja éveken át eltartotta a kérdezőt, de ezt hagyjuk is.

Ha jól értem, az a bajotok, hogy MOST akar közös kasszát, amikor a kérdezőnek már van fizetése. Miért akart volna előtte? Amíg a kérdező nem keresett, addig mit tudott volna a közösbe beletenni? Addig a párja tett bele évekig. Naná, hogy akkor akar az ember közös kasszát, amikor már a másiknak is van mit beletennie.

Vagy az lenne a normális szerintetek, hogy valaki évekig eltart egy másik embert, és amikor hirtelen lesz szép jövedelme az eltartottnak, akkor is minden maradjon a régiben?

A "közös kasszát" kétféleképpen is lehet érteni. 1) Az egyik az, hogy mindenki belead minden jövedelmét, és ketten költik el. Szerintem ezzel sem lenne baj, ha úgy vesszük, hogy a kérdező párja fizetett mindent egész eddig, és ez egy elég bizonytalan befektetés volt a részéről. Nem is szólva arról, hogy mi van, ha a kérdező barátja pár hónap múlva 50X-et fog keresni?

2) Úgy is lehet értelmezni a közös kassza fogalmát, hogy nyittok egy bankszámlát, amiről a rezsit fizetitek, bevásárlásokat intézitek, amin gyűjtögettek pénzt közös nyaralásra, bútor, családi autó, stb. vásárlásra. Mindenki egyenlően ad bele, mondjuk a példánál maradva 5,6,7 X-et, a maradék jövedelémével meg azt csinál mindenki, amit akar. Szerintem ez is közös kassza, de lehet vitatkozni rajta, hogy mennyire igazságos a kérdező párjával szemben, aki évekig eltartotta a kérdezőt, és most sincs belőle semmi haszna.

Ha szeretet van, ilyen kérdések fel sem merülnek amúgy. A kérdező párjának oldaláról látom azt, hogy ő sokat beletett már ebbe a kapcsolatba. A kérdező oldaláról meg a kapzsiságot látom: "nehogy má' jó legyen a páromnak, hiszen ÉN keresek most sokat, nem ő"!

2018. jan. 7. 12:05
 23/23 anonim ***** válasza:
0%
A 22. válaszoló tökéletesen leírta.
2018. jan. 7. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!