Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös vagy külön kassza?
Igazából még soha nem éltem együtt nővel, bár voltak már komolyabb barátnőim. Tegyük fel, hogy találok valakit... A probléma az, hogy nem tudom, hogyan oldjuk meg a pénzügyeket. Vállalkozó vagyok, havi egymillió körüli keresettel, és kétlem, hogy hasonló helyzető lányokkal tele lenne a főváros. Szóval két lehetőség van: közös vagy külön kassza.
Az előbbi talán még oké is, ha a felek évek óta ismerik egymást, megbíznak egymásban. Egy új kapcsolatnál, ha összeköltözünk (nyilván nem vagyok már tini), ezt viszont még nem igazán szeretném meglépni. Na meg a nő sem biztos, hogy értékeli, ha úgy érzi, őt eltartják.
A második lehetőség a külön kassza. Ebben az esetben viszont sok közös program kiesik: utazások, sport, stb. Oké, ez áthidalható ajándékokkal, de az megint degradáló lehet a nőnek, nem?
Egyelőre még nincs napirenden az összeköltözés senkivel, de ez a kérdés foglakoztat egy ideje, és nem látok jó megoldást. Ja, megjegyzem, hogy nem sugar daddy-t akarok játszani, meg ilyenek.
Legyen kulon kassza. Ha mesz nyaralni es nincs penze addig felszedsz egy masik csajt elviszed es legalabb nem mindig ugyanazon kell dolgoznod :)))
Olcsobb es a legjobb megoldas.
lehet külön is, közös is, tényleg megegyezés kérdése.
Attól, hogy kevesebbet, vagy egészen keveset keres a nő, lehet értelmes, következetes a pénzügyeit illetően. Nekem például egészségügyi diplomám van, így nem éri el a fizetésem a nettó 200e-t mégis van megtakarításom.
Párommal pedig fizetésarányosan osszuk el a költségeket. ha el szeretnénk menni messzebbre nyaralni, akkor nem feleztük a költségeket, hanem fizetéshez mérten osszuk el. ettől függetlenül a hétköznapokban én is meghívom egy ebédre, kávéra, mozira, veszek neki apróbb meglepetéseket, ahogy ő is. Nem kell ebből nagy ügyet csinálni, egyszerűen le kell ülni beszélgetni és őszintének kell lenni, ha a másik fél nem érti meg, hogy te hogyan kezeled a pénzt, az még kis összegeknél is vitaforrás lehet, jobb előbb kideríteni, hogy áll a dolgokhoz, mint később, amikor már erős érzelmek fűznek hozzá :)
Mi közel egyformán keresünk ugyan, de külön kasszával kezdtünk, aztán szépen összefolytak a dolgok, nem vitatkozunk 10-20 ezreken. Ha gyerekünk lesz valöszínű teljesen közös kasszára állunk, most csak részben vagyunk azon. :)
Ne agyalj ezen, majd adja magát.
Külön kassza, de arányaiban.
Ha mondjuk keres 300ezret a csaj, akkor ne várd el, hogy a 250ezres albérletet felesben tudjátok fizetni, mert akkor bizony baromi gáz lesz a dolog.
(Nyilván kicsit sarkítottam a számon, hogy értsd, mire gondolok. :) )
Az pedig még nem eltartás, ha a közös programokat te fizeted - amennyiben te is így akarod. Hiszen az neked is ugyanúgy program, és neked is jobb, ha a szerelmeddel osztod meg a dolgot, nem egyedül vagy... :)
De a kulcs úgyis az lesz, hogy mit szeretne a lány, akivel majd egyszer összeköltözöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!